Ahoj, potrebuju radu ohledne pocitadla kilometru na E36 Compact. Pocitadlo meri vzdalenost, ale nesviti takze tam neni nic videt - kilometry si prectu jen po nastartovani, kdyz mi to zespoda nasviti oilservis Jak vyresit tuhle blbinku ??
Vyresis to tim ze vymenis zarovku, jsou tam myslim 2, jedna osvetluje oilsevice,inspection a druha km.Budiky drzi z vrchu na dvou hvezdickovych sroubech,pak je povytahnes, zezadu odpojis 2konektory a pres volant(jde to blbe)vytahnes budiky ven.Delal sem to u sedanu, tak doufam ze compact to ma stejny nebo aspon podobny.
musis si este odkrutit ten cuplik na zapinanie svetiel alebo hmloviek ale keby tebou tak radsej dam dole volant lebo je velka pravdepodobnost ze ulomis tie dva drziaciky na srobky co su hore na budikoch a dat dole volant ti zaberie minutku takze radsej by som to robil tak
Pokud je tam vzduchopytel, musíš před jeho demontáží odpojit akumulátor, jinak se ti rozsvítí kontrolka airbagu a budeš muset na diagnostiku na vymazání chyby.
ja som to robil tak ze som dal kluc do polohy 1 aby sa odomkol volant a potom do polohy 0...kluc som tam nechal aby sa mi zasa volant nezamkol a potom som mohol volantom tocit a airbag nesvietil... ale doporucujem po uvolneni skrutiek airbagu volant uzamknut v polohe aby boli kolesa rovno a urobit si nan nejaku rysku aby si ho potom nenasadil pri montazi na krivo
Nemusíš sundávat volan ani na světla ani co je vypínač ho vyšroubovávat.Jak psal KELVIN dva šroubky na hoře na tachecu a pak jde vyndat ven odpojíš káble,protáhneš ho volantem jde to trošku hůř,ale jde to a jsou venku.Zbytečně dávat volan dolů a vše okolo není důvod.