Primitivní zapojení indikace teploty oleje dvoubarevnou LED. Rudá -studený,žlutá "trochu už můžeš přišlápnout" , zelená "plnej". Funguje asi na všechny motory s VANOSEM (má čidlo teploty oleje).
Zdravím,
přípona asi vadí jelikož fóra mají většinou jen nadefinované přípony které berou kvůli bezpečnosti... Doporučuji to hodit někam na sweb kde jde přímý link nebo to dát do jiného formátu.
ACDC píše:Primitivní zapojení indikace teploty oleje dvoubarevnou LED. Rudá -studený,žlutá "trochu už můžeš přišlápnout" , zelená "plnej". Funguje asi na všechny motory s VANOSEM (má čidlo teploty oleje).
Zkusím vložit..... Kalibrační tabulku nemám, měřil jsem napětí na čidle vody dle "7" palubáku. Čidlo voda = olej. Dle diagn. to souhlasí. ( Jinak je to děsně nelineární).
ACDC píše:Zkusím vložit..... Kalibrační tabulku nemám, měřil jsem napětí na čidle vody dle "7" palubáku. Čidlo voda = olej. Dle diagn. to souhlasí. ( Jinak je to děsně nelineární).
Škoda, marně se snažím sehnat kalibrační tabulku pro čilo teploty oleje v M3 E36 Jinak některé čidla které dělá BOSCH mají tabulky na http://www.bosch-motorsport.com . Bohužel to moje tam není
Kami1 píše:Fatal Design:
Nevím jestli jsem přesně pochopil co potřebuješ, ale není lepší místo marného shánění vzít do ruky teploměr, čidlo a rendlík s vodou?
Jednak by musel být s olejem, neboť s vodou se za běžných tlaků nedostanu přes 99.9°C a taky se mi budou blbě vyčítat mínusové hodnoty, ale jinak jo ... tohle si nechávám jako poslední zoufalou možnost
voda / olej samozřejmě podle měřenýho rozsahu
chtěl jsem říct, že hledání takových údajů může být delší (a pravděpodobně neúspěšné), než si to změřit sám
škoda že u aut nebývá k sehnaní dokumentace, jak datasheety v elektronice