Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 hláška na BC - Bremslicht Elektrik

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
balda88
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od balda88 »

Moc všechny prosím, nevím co si mám přesně představit pod touho chybouvou hláškou: Bremslicht Elektrik

Chyba se objevuje jen občas.

Tady je to přeložené: Bremslicht Elektrik: Problém na elektrickém obvodu brzdových světel. Zkontrolujte pojistky a vedení proudu.

Brzdová světla normálně při sešlápnutí pedálu svítí.

Děkuji za každou radu
Studna

#2 Příspěvek od Studna »

Asi nejspíš určitě spínač brzdových světel u pedálu.
balda88
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od balda88 »

Studna píše:Asi nejspíš určitě spínač brzdových světel u pedálu.

Takže myslíš, že když někdy šlápnu na brzdu, že se světla nerozsvítí a potom zase jo?
Studna

#4 Příspěvek od Studna »

ano je to možný, že fungujou jen občas, ale spíš je ve spínači velkej přechodovej odpor a proto check pozná, že je něco v nepořádku. Světla můžou fungovat zcela normálně.
Dan td

#5 Příspěvek od Dan td »

Můžou být i zaoxidované kontakty u žárovek světel, občas se nerozsvítí a chyba je na světě. Stačí vyndat žárovky a opucovat jak patici, tak žárovku a uvidíš.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
balda88
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od balda88 »

Mockrát děkuji chlapci za rady, dneska to zkusím a uvidím :)
Madthomas

#7 Příspěvek od Madthomas »

Mel sem to taky - po kontrole a ocisteni zarovek, kontrole pojistek delalo porad, problem byl v tom modulu jak uz nekdo psal nahore. Da se s tim pohrat a opravit, novej neni drahej (tusim kolem 500). Doporucuju poresit co nejdriv, nesviti brzdovy svtela proi seslapnuti pedalu coz neni moc bezpecny a muze nekoho za tebou prekvapit
balda88
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od balda88 »

Madthomas píše:Mel sem to taky - po kontrole a ocisteni zarovek, kontrole pojistek delalo porad, problem byl v tom modulu jak uz nekdo psal nahore. Da se s tim pohrat a opravit, novej neni drahej (tusim kolem 500). Doporucuju poresit co nejdriv, nesviti brzdovy svtela proi seslapnuti pedalu coz neni moc bezpecny a muze nekoho za tebou prekvapit

Takže oni se někdy brzdovky rozsvítí a někdy zase ne? Chápu to dobře?
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od xSAFA »

To může být různý. Buďto je spínač uplně v háji a nesvítí nebo může být načatý a světla se můžou někdy rožnout někdy ne a nebo normálně svítí ale BC hlásí chybu. Chyba většinou ve spínači.
Madthomas

#10 Příspěvek od Madthomas »

balda88: jo, chapes to dobre, u me se obcas pri seslapnuti pedalu brzdovky rozsvitily, obcas ne. Chvilku me trvalo nez se to vyresilo, ke konci uz to bylo spis ne jak jo
Nien
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Nien »

Pánové hláška mi vyskakovala taky. I přesto, že světla svítila. Po výměně spínače Všechno v pořádku. Tak jsem se rozhodl kuchnout ten starý a zjistil jsem že spínač je uvnitř zdvojený. Takže ikdyž byl v poruše tak pořád světla při brzdění svítila. :roll:
PeteBMW

#12 Příspěvek od PeteBMW »

Přesně tak - mi to píše jen když je venku nízká teplota a přitom mi svítí všechna 3 světla. Je to na 99% spínač brzdových světel = budu měnit.
striska

#13 Příspěvek od striska »

Ahoj, jak jste to vyřešili? Já mám nyní stejný problém. Za nižších teplot mi to píše "Bremslicht elektrik" + Betriebsanleintung.

Ovšem snažil jsem se najít spínač u brzdového pedálu, ale nenašel. Kde tam je? Mám 328iA (automat).

Díky!
rejdy

#14 Příspěvek od rejdy »

Ahoj, oživím téma, protože asi definitivně odešel spínač u brzdy. Dřív to sem tam hlásilo "bremslicht", ale světla byly ok, teď už se hláška objeví při prvním šplápnutí na pedál a světla nesvítí. Dotaz tedy zní, jak je náročný spínač vyměnit, koukal jsem do "Jak na to" a podle návodu stačí sundat spodní díl palubky a snímač vycvaknout a vyměnit - je to tak? zároveň se chci zeptat, který koupit, protože na elitu/kelly/autorozvody je víc značek za různé ceny, případně jestli jít do origo (nějaká stovka navíc mě netrápí, hlavně, aby to neodešlo za chvíli znova). Auto je e36 328i coupe, rv 95.

Díky
Odpovědět