Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 316i m40 rv91 nestartuje (obcas)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Lordozo

#1 Příspěvek od Lordozo »

Lidi jsem novej koupil jsem BMW E36 a po oprave mazani me auto asi po dni zdechlo a od te doby nejde nahodit . Prisuzoval jsem to tomu ze je venku -15 ale ted kdyz uz je pocasi ok nejde nahodit stejne ! Zacala me svitit kontrolka ABS ale to delalo a auto jelo . Tocim starterem dlouho a chytne jen na chvilicku a to kdyz dlouho stoji ze s nim neotocim treba tyden potom uz na podruhe nechytne ani na chvilicku ! Tak poradi nekdo nebo nemate nekde tu knizku Jak na to ! Mel jsem to na VW a bylo to podle toho dobre delat . Dik za vsechny rady ! Jo je to 1.6 r.v. 91

///MOD Killca: upraven nazev tematu na vice informujici
gear
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od gear »

Jakej motor a rok?
Lordozo

#3 Příspěvek od Lordozo »

gear píše:Jakej motor a rok?
sem psal je to 1.6 r.v. 91
jurajisko

#4 Příspěvek od jurajisko »

servus mam podobny problem ale akurat mne to anik neodpali:-) ty si natom lepsie.-) tunak mas tu knizku http://www.rcsportmodel.sk/i/mayo/bmwe36.htm ps.absolutne netusim preco to nestartuje :-) ked to zistim budem druhy najstastnejsi clovek na zemi:-)
Brody
Klubové ID: 1772
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Brody »

Jak je na tom baterka? Neblikají ti kontrolky při startu?
Co čidlo teploty? Také mi to občas točí jakoby naprázdno, ale to je motor tak napůl ohřátý a to přisuzuju čidlu teploty :wink:
jurajisko

#6 Příspěvek od jurajisko »

no mne sa to stalo tak ze som normalne nastartoval ohrabal sneh z auta pohol sa prebliklo mazanie a jak som vyradil tak motor zdochol a odvtedy je mrtvy jak disko:-) asik mu pomoze len kurevsky velke kladivo:-)
Lordozo

#7 Příspěvek od Lordozo »

startoval jsem to pres kabely takze power bylo dost jak rikam obcas to nastartuje ale jen kdyz dlouho stoji no !
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Slavisimo »

Cidlo otacek na klikove hrideli..
Lordozo

#9 Příspěvek od Lordozo »

Slavisimo píše:Cidlo otacek na klikove hrideli..
kde beres jistotu kde to hledat a jak to opravit ?
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Slavisimo »

Lordozo píše:
Slavisimo píše:Cidlo otacek na klikove hrideli..
kde beres jistotu kde to hledat a jak to opravit ?
Protoze se to tak projevuje :-) tohle dela i felicie...oprava=vymena za novy kus
Lordozo

#11 Příspěvek od Lordozo »

a misto kde se to vyskituje je ?

a jeste jak si muzu overit zda.li je opravdu vadne !

jo a ejho cena by me jeste zajimala !

///MOD Killca: prispevek se da editovat, nemusis psat 3 prispevky za sebou + smazana zbytecna citace predchoziho prispevku
Killca
Klubové ID: 1648

#12 Příspěvek od Killca »

muze to byt cidlo polohy klikove hridele, ale je mi divny, ze to chytne a nebezi dal, podle me by to i s tim vadnym cidlem, kdyz uz to chytne, tak bezelo
cidlo polohy klikove hridele cislo 22 vepredu na motoru u vystupu klikove hridele
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... el_casing/

podle me by mohlo byt vadne benzinove cerpadlo, nebo nemas prazdnou nadrz? obcas se sekne plovak v nadrzi

jeste muzes zkusit preventivne odpojit vahu vzduchu na sani krabicka cislo 1
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ow_sensor/
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Lordozo

#13 Příspěvek od Lordozo »

Killca píše:muze to byt cidlo polohy klikove hridele, ale je mi divny, ze to chytne a nebezi dal, podle me by to i s tim vadnym cidlem, kdyz uz to chytne, tak bezelo
cidlo polohy klikove hridele cislo 22 vepredu na motoru u vystupu klikove hridele
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... el_casing/

podle me by mohlo byt vadne benzinove cerpadlo, nebo nemas prazdnou nadrz? obcas se sekne plovak v nadrzi

jeste muzes zkusit preventivne odpojit vahu vzduchu na sani krabicka cislo 1
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ow_sensor/
tak to cidlo sem nasel ale jak ho odzkouset nevim , jinak nadrz by mela byt plna protoze asi den pred tim sem tankoval ale je me divne ze ikdyz tocim ten starter dlouho ze nesmrdi nikde benzin ani z vyfuku proste nic !
Killca

#14 Příspěvek od Killca »

vythrhni zadni sedacku a poslouchej (je to slyset i z motoru), zda, kdyz otocis klicem do 2.he polohy, tak jestli natoci cerpaldo tlak do listy a pak se vypne pri danem tlaku
PolarBear
Klubové ID: 2153

#15 Příspěvek od PolarBear »

A nemas mrtvou palivovou pumpu? To bylo jedine co se mi na 1.6 posralo aby auto pak neslo nastartovat... Kdyz otocis klicem do polohy pred startem mel by se ozvat takovej zvuk...

Ale odesla mi az v nejakych cca 340tkm.. :)
Lordozo

#16 Příspěvek od Lordozo »

PolarBear píše:A nemas mrtvou palivovou pumpu? To bylo jedine co se mi na 1.6 posralo aby auto pak neslo nastartovat... Kdyz otocis klicem do polohy pred startem mel by se ozvat takovej zvuk...

Ale odesla mi az v nejakych cca 340tkm.. :)
no prave to je prvni co me tak napadlo ze je mrtve cerpadlo ale musim nabit baterku a pak to zkusim !
jurajisko

#17 Příspěvek od jurajisko »

ja som cerpadlo skusal tak ze som vybral spinacie rele a svorku 30 a 87 spojil kablikom a cerpadlo malo za tridsat sekund vyhodit z prepadovej trubky 1liter benzinu(co sa aj presne stalo) tak som sa to docital v mudrej knizkehttp://www.rcsportmodel.sk/i/mayo/obr/90.jpg
Lordozo

#18 Příspěvek od Lordozo »

a jak poznam kdyz pojede cerpadlo a bude tlacit benzin jestli je KO to rele kdy ma v nem cvaknout ??
Killca

#19 Příspěvek od Killca »

kdyz otevres motor a nekdo ti zapne spinacku do druhe polohy tak u sani uslysis syceni a nasledne cvak a syceni prestane, to znaci natlakovani na pozadovanou hodnotu tlaku paliva

nepsal sem to uz jednou?!
Lordozo

#20 Příspěvek od Lordozo »

tak dneska sem se na to podival poradne a zjistil jsem ze az po pumpu jde 12voltu ale pumpa ticho . Zkusil jsem dokonce i primo od baterky naposit dratky a natvdo zkusit cerpadlo a zase ticho . Zkousel jsem sice jen cerpadlo na strane ridice nevim jak je na to druhe ale asi taky dead kdyz to nenahodim . Odelal jsem i privod trubky paliva a z jedne to je z leve vytekal trocha benzinu ale ta prava od ni upnle sucha . Potom se narazil na neco co souvisy s vodou a po otoceni klicku v tom pravidelne cvakalo ! viz foto

///MOD Killca: fotka se normalne zobrazuje, ale jen clenum bmwklubu
Přílohy
DSC02214.JPG
DSC02214.JPG (47.22 KiB) Zobrazeno 227 x
Odpovědět