Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e36 328i-závada nalez.-neví někdo o lambdě za dobrou cenu?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Mira328i

#1 Příspěvek od Mira328i »

Čau lidi, mam problém- z ničeho nic sem nemohl normálně nastartovat auto-točí..točí..pak se celý zatřese,naskočí(fakt špatně). Pak např. z ničeho nic chcípne při volnoběhu. Při přidání plynu na volnoběh se motor jakoby zadusí a celkem lenivě jde do otáček. Při rozjezdu-dam D, rozjíždím se-jakoby zadušení, pak jakoby bez výkonu zrychluje a řadí.
Problém 2: automat-rozsvítila se mi kontrolka na automat,ten samý den co začala závada 1výše napsáná.
Automat řadí divným způsobem-jakoby v nouzovém režimu-do určitého stupně
Den před tím žádný problém-vše fungovalo absolutně bez problémů-daleko větší výkon motoru a převodovka řadila úplně v poho.
Díky moc za pomoc.

moje.auto.cz/Mira328i/bavoracek.html
Mira328i

#2 Příspěvek od Mira328i »

..a už vůbec nic- startér točil a až po cca pátém pokusu a dlouhém točení chytnul na pár sekund a zas chcípnul. Při startování občas blafne.
Co to sakra je??z ničeho nic?auto běželo jak hodinky
toman112
Klubové ID: 2091
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od toman112 »

Mira328i píše:..a už vůbec nic- startér točil a až po cca pátém pokusu a dlouhém točení chytnul na pár sekund a zas chcípnul. Při startování občas blafne.
Co to sakra je??z ničeho nic?auto běželo jak hodinky
mrkni na svíčky jestly pálí všechny
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Dělalo mi to podobně, včetně nouzového režimu převodovky. A do poruch se zapsalo čidlo otáček a že při startu nedošel telegram od (EGS) a 150 CAN-BUS Signal Time Out, CAN SDignal wurde nicht gesendet während der Motor startet. Po výměně baterky za pořádnou a novou se to již neukázalo, výpis diagnostiky po měsíci provozu je čistý.

Takže buď tu baterku pořádně dobij nebo si kup novou.
Mira328i

#5 Příspěvek od Mira328i »

baterka je stará cca 2měsíce-točí dost(původní už měla co dělat a tydle problémy se neukázaly)!,svíčky maj cca 50tis.
Díky za rady,mrknu na to.
Pokud ještě někoho něco napadne-pište.díky
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#6 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Baterka je nová, OK. Tak kvalita jejího připojení na (+) i (-) pólech, ale taky připojení toho (-) pólu na kostru. Ne přes lak, maximální plocha styku svorky s kostrou a (+) kontaktem.
Mira328i

#7 Příspěvek od Mira328i »

OK, mrknu na to-dík moc za radu.
Ale stejně mi nejde do hlavy jak to může mít vliv na to že to dlouho točí startér a přitom to nechytne a taky proč to začlo z ničeho nic?jak přesně se to chovalo tobě?-psal si žes měl podobnej problém.Jinak parkuju venku-nemám garáž-což bude dost problém.
Ještě jednou moc děkuju za rady.
BudVlad
Klubové ID: 1841

#8 Příspěvek od BudVlad »

Může to být celá řada věcí, například některý sensor. Většinou to pozná až diagnostika. Mě se něco podobného stalo na E30 a museli mi měnit ECU.
Obrázek
Mira328i

#9 Příspěvek od Mira328i »

tak to doufám že to ecu nebude..
Je možné aby to bylo benzínem?Začalo to den po tom co sem natankoval benzín u OMV-možná tam byla voda.
Přijde mi prostě až moc divný že z ničeho nic to takhle přestalo všechno fungovat.
Má ještě někdo nějaký nápad-vysvětlení?
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od xSAFA »

Vodě v benzínu bych to opravdu nepřisuzoval... :)
Mira328i

#11 Příspěvek od Mira328i »

Tak snad zítra se dostanu na ty svíčky,mrknu na to ukostření baterie a čidlo otáček.
Mira328i

#12 Příspěvek od Mira328i »

tak už to nejde nastartovat-jen točí-občas blafne.
capri
Klubové ID: 2068
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od capri »

otesti palivovy čerpadlo
Mira328i

#14 Příspěvek od Mira328i »

To mi připadá jako dobrej nápad - mrknu na to - chová se to jako by to mohlo být ono, díky
Napadlo ještě někoho něco jiného?? sem rád za každý nápad
Killca
Klubové ID: 1648

#15 Příspěvek od Killca »

svicky--- maji se menit do 40ti tisic od posledni vymeny, ale nestava se ze by odesly vsechny najednou, dycky to aspon na 3 valce bezi, vymenit, ale podle me to jima neni (otestovat je muzes, kdyz si je po jedne budes vyndavat a pridrzovat u kostry, kdyz budou hazet jiskru mohly by byt cajk, jo a obcas te kopne elektrika, tak se nelekni :-D )

benzinove cerpadlo--- shlednout draty na cerpadlu, byvaj hodne vyrezly a pak odpadavaj, zkusit pripojit 12v odjinud pres draty nebo jen zapnout klic a poslouchat s odendanejma sedackama zda cerpadlo chvili toci a pak se samo vypne, kdyz natlaci tlak, to znamena ze benzin jde az k motoru, pote protocit motor a vyndat svicky, zkusit nasat zavan z valce do nozder, zda je citit benzin nebo shlednout, zda je svicka od benalu mokra

jednotka motoru--- v tomhle pocasi a ve vlhkem pocasi se u e36 velmi casto dostava voda pres penove tesneni pred jednotkou do jejiho ulozneho prostoru a pak to nechce startovat, vzit jednotku na par dni domu nechat vyschnout

cidlo otacek klikove hridele--- je moznost, otestovani nevim, jedine dsiagnostika, to bych resil az kdyz ostatni body zklamou
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Mira328i

#16 Příspěvek od Mira328i »

Díky moc za pomoc.
Dnes se na to mrknu-bohužel venku-nemám garáž takže mi asi upadnou mrazem ruce.
Budu postupovat po bodech jak si mi napsal.
Mira328i

#17 Příspěvek od Mira328i »

Čau,tak mám další poznatek-dneska sem přišel k autu,vyndal zadní sedačku,zahýbal konektorama na pumpě,vyndal-nasadil-úplně čisté-žádná známka koroze ani oxidace.
Pak zkouška-klíček na polohu 1-pumpa hučí,nasaje,vypne. Poloha 2-motor jako nic naskočí-běží.(dnes bylo teplo-přisuzuju to tomu)
Jízda: motor jede stále jakoby s nižším výkonem, moc se mu nechce. Při zastavení mi zase chcíp,udělal to i při volnoběhu i když běžel úplně normálně(z ničeho nic),startování delší-chytnul.
při projížďce po zahrátí se rozsvítila kontrolka automatu-automat mi nenechal motor vytočit-ani na sport a kick down.
Jinak automat řadil celkem stejně jako dřív ale jakoby on nebo diferenciál byl hlasitější?
Motor se při přidání plynu z volnoběhu jakoby stále dusí.
Máte někdo nějaký nápad??
Přijde mi to divný z ničeho nic takový podivný chování
frank325i

#18 Příspěvek od frank325i »

koupil jsem nove svice nechytal mi motor a pak me to delalo ze to nechtelo za plynem tim ze jsem mel zamastene svice...kolik jezdis km???kolik jsi ted najezdil???
A CO DIAGNOSTIKA?????
Mira328i

#19 Příspěvek od Mira328i »

svíčky sou tam dlouho,to je fakt.
Jezdil sem teď poslední dobou jen popojížďky po městě.
Občas dálka cca 100km.
Najeto při koupi 140,nyní 185.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#20 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

a co klapka ASC, neblbne to lanko nebo moturek? at ti nekdo otoci klickem a ty na nej koukej, musi pri startu zatahnout a projet cely rozsah... muze byt pridrene a zustava zasekle v jedne pozici (blokuje vzduch do motoru)... ikdyz tohle mi spis prijde na cidlo na vacce nebo dole na klice=diagnostika
“Ability is what you're capable of doing.”
Odpovědět