Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW Auto klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE a jsme také na Facebooku a Instagramu

e36 328i-závada nalez.-neví někdo o lambdě za dobrou cenu?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Mira328i

#1 Příspěvek od Mira328i »

Čau lidi, mam problém- z ničeho nic sem nemohl normálně nastartovat auto-točí..točí..pak se celý zatřese,naskočí(fakt špatně). Pak např. z ničeho nic chcípne při volnoběhu. Při přidání plynu na volnoběh se motor jakoby zadusí a celkem lenivě jde do otáček. Při rozjezdu-dam D, rozjíždím se-jakoby zadušení, pak jakoby bez výkonu zrychluje a řadí.
Problém 2: automat-rozsvítila se mi kontrolka na automat,ten samý den co začala závada 1výše napsáná.
Automat řadí divným způsobem-jakoby v nouzovém režimu-do určitého stupně
Den před tím žádný problém-vše fungovalo absolutně bez problémů-daleko větší výkon motoru a převodovka řadila úplně v poho.
Díky moc za pomoc.

moje.auto.cz/Mira328i/bavoracek.html
Mira328i

#2 Příspěvek od Mira328i »

..a už vůbec nic- startér točil a až po cca pátém pokusu a dlouhém točení chytnul na pár sekund a zas chcípnul. Při startování občas blafne.
Co to sakra je??z ničeho nic?auto běželo jak hodinky
toman112
Klubové ID: 2091

#3 Příspěvek od toman112 »

Mira328i píše:..a už vůbec nic- startér točil a až po cca pátém pokusu a dlouhém točení chytnul na pár sekund a zas chcípnul. Při startování občas blafne.
Co to sakra je??z ničeho nic?auto běželo jak hodinky
mrkni na svíčky jestly pálí všechny
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Dělalo mi to podobně, včetně nouzového režimu převodovky. A do poruch se zapsalo čidlo otáček a že při startu nedošel telegram od (EGS) a 150 CAN-BUS Signal Time Out, CAN SDignal wurde nicht gesendet während der Motor startet. Po výměně baterky za pořádnou a novou se to již neukázalo, výpis diagnostiky po měsíci provozu je čistý.

Takže buď tu baterku pořádně dobij nebo si kup novou.
Mira328i

#5 Příspěvek od Mira328i »

baterka je stará cca 2měsíce-točí dost(původní už měla co dělat a tydle problémy se neukázaly)!,svíčky maj cca 50tis.
Díky za rady,mrknu na to.
Pokud ještě někoho něco napadne-pište.díky
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#6 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Baterka je nová, OK. Tak kvalita jejího připojení na (+) i (-) pólech, ale taky připojení toho (-) pólu na kostru. Ne přes lak, maximální plocha styku svorky s kostrou a (+) kontaktem.
Mira328i

#7 Příspěvek od Mira328i »

OK, mrknu na to-dík moc za radu.
Ale stejně mi nejde do hlavy jak to může mít vliv na to že to dlouho točí startér a přitom to nechytne a taky proč to začlo z ničeho nic?jak přesně se to chovalo tobě?-psal si žes měl podobnej problém.Jinak parkuju venku-nemám garáž-což bude dost problém.
Ještě jednou moc děkuju za rady.
BudVlad
Klubové ID: 1841

#8 Příspěvek od BudVlad »

Může to být celá řada věcí, například některý sensor. Většinou to pozná až diagnostika. Mě se něco podobného stalo na E30 a museli mi měnit ECU.
Obrázek
Mira328i

#9 Příspěvek od Mira328i »

tak to doufám že to ecu nebude..
Je možné aby to bylo benzínem?Začalo to den po tom co sem natankoval benzín u OMV-možná tam byla voda.
Přijde mi prostě až moc divný že z ničeho nic to takhle přestalo všechno fungovat.
Má ještě někdo nějaký nápad-vysvětlení?
xSAFA
Klubové ID: 1477

#10 Příspěvek od xSAFA »

Vodě v benzínu bych to opravdu nepřisuzoval... :)
Mira328i

#11 Příspěvek od Mira328i »

Tak snad zítra se dostanu na ty svíčky,mrknu na to ukostření baterie a čidlo otáček.
Mira328i

#12 Příspěvek od Mira328i »

tak už to nejde nastartovat-jen točí-občas blafne.
capri
Klubové ID: 2068

#13 Příspěvek od capri »

otesti palivovy čerpadlo
Mira328i

#14 Příspěvek od Mira328i »

To mi připadá jako dobrej nápad - mrknu na to - chová se to jako by to mohlo být ono, díky
Napadlo ještě někoho něco jiného?? sem rád za každý nápad
Killca
Klubové ID: 1648

#15 Příspěvek od Killca »

svicky--- maji se menit do 40ti tisic od posledni vymeny, ale nestava se ze by odesly vsechny najednou, dycky to aspon na 3 valce bezi, vymenit, ale podle me to jima neni (otestovat je muzes, kdyz si je po jedne budes vyndavat a pridrzovat u kostry, kdyz budou hazet jiskru mohly by byt cajk, jo a obcas te kopne elektrika, tak se nelekni :-D )

benzinove cerpadlo--- shlednout draty na cerpadlu, byvaj hodne vyrezly a pak odpadavaj, zkusit pripojit 12v odjinud pres draty nebo jen zapnout klic a poslouchat s odendanejma sedackama zda cerpadlo chvili toci a pak se samo vypne, kdyz natlaci tlak, to znamena ze benzin jde az k motoru, pote protocit motor a vyndat svicky, zkusit nasat zavan z valce do nozder, zda je citit benzin nebo shlednout, zda je svicka od benalu mokra

jednotka motoru--- v tomhle pocasi a ve vlhkem pocasi se u e36 velmi casto dostava voda pres penove tesneni pred jednotkou do jejiho ulozneho prostoru a pak to nechce startovat, vzit jednotku na par dni domu nechat vyschnout

cidlo otacek klikove hridele--- je moznost, otestovani nevim, jedine dsiagnostika, to bych resil az kdyz ostatni body zklamou
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Mira328i

#16 Příspěvek od Mira328i »

Díky moc za pomoc.
Dnes se na to mrknu-bohužel venku-nemám garáž takže mi asi upadnou mrazem ruce.
Budu postupovat po bodech jak si mi napsal.
Mira328i

#17 Příspěvek od Mira328i »

Čau,tak mám další poznatek-dneska sem přišel k autu,vyndal zadní sedačku,zahýbal konektorama na pumpě,vyndal-nasadil-úplně čisté-žádná známka koroze ani oxidace.
Pak zkouška-klíček na polohu 1-pumpa hučí,nasaje,vypne. Poloha 2-motor jako nic naskočí-běží.(dnes bylo teplo-přisuzuju to tomu)
Jízda: motor jede stále jakoby s nižším výkonem, moc se mu nechce. Při zastavení mi zase chcíp,udělal to i při volnoběhu i když běžel úplně normálně(z ničeho nic),startování delší-chytnul.
při projížďce po zahrátí se rozsvítila kontrolka automatu-automat mi nenechal motor vytočit-ani na sport a kick down.
Jinak automat řadil celkem stejně jako dřív ale jakoby on nebo diferenciál byl hlasitější?
Motor se při přidání plynu z volnoběhu jakoby stále dusí.
Máte někdo nějaký nápad??
Přijde mi to divný z ničeho nic takový podivný chování
frank325i

#18 Příspěvek od frank325i »

koupil jsem nove svice nechytal mi motor a pak me to delalo ze to nechtelo za plynem tim ze jsem mel zamastene svice...kolik jezdis km???kolik jsi ted najezdil???
A CO DIAGNOSTIKA?????
Mira328i

#19 Příspěvek od Mira328i »

svíčky sou tam dlouho,to je fakt.
Jezdil sem teď poslední dobou jen popojížďky po městě.
Občas dálka cca 100km.
Najeto při koupi 140,nyní 185.
Hanz
Klubové ID: 6

#20 Příspěvek od Hanz »

a co klapka ASC, neblbne to lanko nebo moturek? at ti nekdo otoci klickem a ty na nej koukej, musi pri startu zatahnout a projet cely rozsah... muze byt pridrene a zustava zasekle v jedne pozici (blokuje vzduch do motoru)... ikdyz tohle mi spis prijde na cidlo na vacce nebo dole na klice=diagnostika
“Ability is what you're capable of doing.”