Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
SB a čepy
Pokud uz jsou opravdu horsi,tak to bude slusny skok a docela zavidim prvni jizdu,je to supr pocit
.
Ja to u sebe menil spis preventivne a z duvodu,ze jsem je mel v nakupu(takze cena jinde),jediny co me nepotesilo,ze vymenou veskerych cepu a SB jsem zjistil,ze tlumice nejsou uz nejlepsi,takze jsem delal jeste tlumice a pruziny.

Ja to u sebe menil spis preventivne a z duvodu,ze jsem je mel v nakupu(takze cena jinde),jediny co me nepotesilo,ze vymenou veskerych cepu a SB jsem zjistil,ze tlumice nejsou uz nejlepsi,takze jsem delal jeste tlumice a pruziny.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj kluci , potřeboval bych poradit , budu měnit na levé straně čep řízení + axiální táhlo , ale nevím jak to je za tím vlnovcem přidělaný , to je tam na normálně závit ?!
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BM31&mospid=47616&btnr=32_0940&hg=32&fg=25
Jinak bych tam dal asi tento díl , co na to říkáte ? http://katalog.mjauto.cz/foto.phtml?kod=meyle3160300005&
je to od mayle za 1480.Níkdy jsem to neměnil , takže díky za rady , v podstatě jde o to , že jsem minulej rok narazil do obrubníku na náledí a sjíždí se mi vnější část pneu.Dík
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BM31&mospid=47616&btnr=32_0940&hg=32&fg=25
Jinak bych tam dal asi tento díl , co na to říkáte ? http://katalog.mjauto.cz/foto.phtml?kod=meyle3160300005&
je to od mayle za 1480.Níkdy jsem to neměnil , takže díky za rady , v podstatě jde o to , že jsem minulej rok narazil do obrubníku na náledí a sjíždí se mi vnější část pneu.Dík

Čep + axiální táhlo - Pod vlnovcem je normální závit. Je dobré dávat tyčku s čepem i tu druhou polovinu co jde do řízení od jedné značky. Jsou dva druhy spojení těchto dvou dílů ( liší se závitem, přesně už si to nepamatuju ) a od různých firem nemusí být záměnné - vlastní zkušenost.
Pokud jsi narazil kolem do obrubníku, jsi si jistý, že je chyba v tomto dílu ?
Taky doporučuju tyto díly měnit v páru, tzn. současně na obou stranách - stejně se bude dělat geometrie. Může se stát i to, že to uděláš na jedné straně a na geošce řeknou, že nejde seřídit, protože na druhé straně je vůle.
A pokud uděláš s těmito tyčkami i čepy a sb na ramenech, máš jistotu, že na přední nápravu nemusíš pár desítek tisíc km ani sáhnout.
Značka těchto dílů - zde již milionkrát ohrané téma - první liga je origo, Meyle, Moog, ( prý i ) Lemforder, dá se i Febi apod..., nebrat Starline a noname.
Pokud jsi narazil kolem do obrubníku, jsi si jistý, že je chyba v tomto dílu ?
Taky doporučuju tyto díly měnit v páru, tzn. současně na obou stranách - stejně se bude dělat geometrie. Může se stát i to, že to uděláš na jedné straně a na geošce řeknou, že nejde seřídit, protože na druhé straně je vůle.
A pokud uděláš s těmito tyčkami i čepy a sb na ramenech, máš jistotu, že na přední nápravu nemusíš pár desítek tisíc km ani sáhnout.
Značka těchto dílů - zde již milionkrát ohrané téma - první liga je origo, Meyle, Moog, ( prý i ) Lemforder, dá se i Febi apod..., nebrat Starline a noname.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
S tou kompletní výměnou má pravdu, já měnil tyčku řízení asi před měsícem, dělala se geometrie, teď se budou měnit čepy a geometrie se bude dělat zase
To LMI/Lemforder není z mé hlavy, tvrdil to Petr z Rajské zahrady, tvrdí to Libovka a někde jsem tady četl že to je OEM těchto dílů pro BMW.

To LMI/Lemforder není z mé hlavy, tvrdil to Petr z Rajské zahrady, tvrdí to Libovka a někde jsem tady četl že to je OEM těchto dílů pro BMW.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Co si vybavuju, tak jsem měl možnost díky Jirkovi325 osahat si různé značky tyček řízení na předchozí auto - Peugeot 406. Už nevím přesně, které všechny to byly (cca 5 značek), ale FeBi mě nemile překvapilo, už u nových šlo čepy volně hýbat a byla to spíš taková "žvejkačka". Naopak Meyle bylo krásně tuhé, od té doby kdykoliv jsem měl v ruce nějaký díl Meyle, byl jsem vždy spokojen. Prošlo mi rukama několik kompletních sad na repasi přední nápravy pro E36, E46 a E39 a nikdy mi nepřišla tato značka nekvalitní.
LMI je bezesporu dobrá značka, ale podle mého názoru není Meyle o moc (pokud vůbec) horší - v Německu je na tam prodané díly Meyle často záruka 30 let. Cenový rozdíl mi ale přijde s ohledem na rozdíly v kvalitě poměrně velký - ale třeba je to tím, že na LMI nemám v Německu zdroje a tady je drahé všechno
Konkrétně pro svou E36 jsem volil i HD variantu horního uložení tlumičů kvůli použití sportovního podvozku - aby to vydrželo větší rázy.
LMI je bezesporu dobrá značka, ale podle mého názoru není Meyle o moc (pokud vůbec) horší - v Německu je na tam prodané díly Meyle často záruka 30 let. Cenový rozdíl mi ale přijde s ohledem na rozdíly v kvalitě poměrně velký - ale třeba je to tím, že na LMI nemám v Německu zdroje a tady je drahé všechno

Konkrétně pro svou E36 jsem volil i HD variantu horního uložení tlumičů kvůli použití sportovního podvozku - aby to vydrželo větší rázy.
-
- Kontaktovat uživatele:
Min.týden na geometrii to bylo zvednutý a byla vůle jen na tomhle levém kole , kam jsem to bouchnul a na pravý straně to krásně drželo a tam vlevo ten čep řízení , tam to bylo celý rozkvedlaný a byla tam vůle , že se nedala udělat geometrie..Bylo mi doporučeno jedině MEYLE , že to je skoro totožný s origem..
Měl jsem kolegu - šetřílka, který když měnil brzdové destičky na Favoritu, vyměnil jen jednu stranu s tím, že druhou " ještě dojezdí ", takže lidi jsou schopní všeho
Nicméně, pokud se někdo chystá na výměnu a udělal by fotodokumentaci, můžeme to rovnou hodit do F.AQ.

Nicméně, pokud se někdo chystá na výměnu a udělal by fotodokumentaci, můžeme to rovnou hodit do F.AQ.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...