Pan chytrejPepe píše:diesel jsou jenom starosti, budeš jenom opravovat, kup si raději benzín.

Sice tomu nerozumím, ale podle toho, co píšeš, je-li to pravda, tak bude problém v mazání toho turba, že nějakej turek nedostatečně profrézoval mazací vedení k turbu a to se tak pořád přidírá... Jinak si totiž jeho smrt po 20tkm nedokážu vysvětlit...Madthomas píše:Souhlasim s tim ze nejdulezitejsi je chovani majitele. Na druhou stranu soused ma X5 3.0d, jezdi podle predpisu, neni to zavodnik atd....auto ma v 60 000km prehranou ridici jednotku a 3. (!!!) turbo. Turba se posilaly dokonce do Nemecka na expertizu, prvni se posralo v 30 000km. S nahradni X5 3.0sd ma najezdeno vic jak se svou. Takze bohuzel i u BMW zalezi jakej kus dostanete z vyroby
PS: Na ci radu si myslite ze koupil X5 misto Land Cruisera
Paliva jo, akorát, že některý "značkový" pumpy přidávají aditiva.RedBaron píše:Co jako? To že paliva od shellu jsou stejný jako z globusácký pumpy jsem si ověřil milionem tankování
Nektery pumpy pridaji aditiva, u jinejch si dojebes vstriky bordelem...Je to hold osudVlasta píše:Paliva jo, akorát, že některý "značkový" pumpy přidávají aditiva.RedBaron píše:Co jako? To že paliva od shellu jsou stejný jako z globusácký pumpy jsem si ověřil milionem tankování
ta spotreba toho 2litru neni zadna hitparada.jiriik píše:Přesně tak do pětky nejlépe třilitrRuDoSh píše:ta 520d pry neni zas takova tragedie jak se muze zdat.... projed se a uvidis, toho motoru bych se nebal..... v petce bych, ale radsi trilitr...přitom ta spotřeba ve výsledku bude hodně podobná jak v dvoulitru
to namerila meteo stanice, kontrolovano odpoledne a bylo to tam ulozeno jako nejmensi teplota, a celkem tomu verim bo ve 12 vecer bylo cca -23°C takze do rana to jeste mohlo spadnou,Maca píše:Tak až budeš v tom renocaru, nech si taky vyměnit snímač venkovní teplotyRomanSvach píše:...mam 320d E90, ted pri tehle mrazech(dnes rano -29,5°C masakr)))
Tak já teda mám v tomhle počasí taky vyšší spotřebu, ale holt když máš zadohrab a je tolik sněhu tak si to něco veme. Když se ale jen trochu uklidní počasí a dá se jezdit normálně tak jezdím v zimě do 7 a v létě jezdím kolem 6, taky teda 320d E90. Hitparáda ve spotřebě to není, ale v chování toho dieslu to celkem hitparáda ještě pořád jeRomanSvach píše:ta spotreba toho 2litru neni zadna hitparada.jiriik píše:Přesně tak do pětky nejlépe třilitrRuDoSh píše:ta 520d pry neni zas takova tragedie jak se muze zdat.... projed se a uvidis, toho motoru bych se nebal..... v petce bych, ale radsi trilitr...přitom ta spotřeba ve výsledku bude hodně podobná jak v dvoulitru
mam 320d E90 ..... furt me sere, to asi prodam( a koupim audi, nesmrtelne 1,9TDI).