Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Po výměně pružin stojí auto nakřivo

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1458

#1 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Mam takovej problém u E36tky,vyměnil sem snížené pružiny za origo a mezi kolem a podběhem je na pravé straně o cca 1 cm větší fuka jak na levo... Zajímalo by mě jestli to může bejt kuli jinýmu hornímu uložení tlumiče? Při výměně sem si všim,že je jiný jak druhá strana,ale nevěnoval sem tomu pozornost,když předtím bylo vše O.K....
Takže myslíte,že by to mohlo být tim,nic jinýho mě nenapadá... :roll:
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
Studna
Klubové ID: 1198

#2 Příspěvek od Studna »

já si myslím že ne. To by to uložení muselo být o 1cm vyššíí než to druhé. Hledal bych problém jinde, např. tlumič (KO) nebo mohla být jedna pružina nižší, popř. tvrdší než ta druhá. Jsou to značkové pružiny? Nebo chyba při montáži, zda je vše jak bylo (otočení pružiny, takže nesedí v těch vybrání apod).
snuky
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od snuky »

jen se zeptam jestli je auto na uplne rovnem povrchu pokud si sledoval ten rozdil,me bylo receno ze je rozdil u prave a leve strany v normalu je to pry diky tomu ze auto je delane prevazne na ridice takze pokud si tam sednes melo by se to vyrovnat .. taky je mozna chyba v te montazi jestli ty zadni sedly do mysky presne
Slid
Klubové ID: 1699

#4 Příspěvek od Slid »

rozdíl ve stranách opravdu je, protože BMW myslí na zatížení řidiče, sedni si do auta a přeměř to mám pocit že právě 0,5 - 1cm byl rozdíl
Studna

#5 Příspěvek od Studna »

Slid píše:rozdíl ve stranách opravdu je, protože BMW myslí na zatížení řidiče, sedni si do auta a přeměř to mám pocit že právě 0,5 - 1cm byl rozdíl
zajímavý, měl jsem 4 bmw a ještě jsem si toho nevšiml. Iso mám snížený o 5cm a na obou stranách to mám stejný (alespoň jsem si rozdílu nikdy nevšiml). Zase když bude v autě i spolujezdec, tak by auto bylo nahnutý na druhou stranu. To se mi zdá divný, že by to byl úmysl od BMW.
Slid

#6 Příspěvek od Slid »

já neříkám že je to zrovna tento případ, ale opravdu u e36 rozdíl někde 0,5cm je, zkus pohledat řešilo se to tu mockrát
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Studna píše:
Slid píše:rozdíl ve stranách opravdu je, protože BMW myslí na zatížení řidiče, sedni si do auta a přeměř to mám pocit že právě 0,5 - 1cm byl rozdíl
zajímavý, měl jsem 4 bmw a ještě jsem si toho nevšiml. Iso mám snížený o 5cm a na obou stranách to mám stejný (alespoň jsem si rozdílu nikdy nevšiml). Zase když bude v autě i spolujezdec, tak by auto bylo nahnutý na druhou stranu. To se mi zdá divný, že by to byl úmysl od BMW.
Myslim,že zrovna od tebe ty pružiny mám,objednával je od tebe Hamann jestli se nepletu...

Ale jinak,je na nich vyraženo BMW,sedí v pohodě,tlumiče jsou v pořádku. Auto sem měl v garaži na rovnym povrchu a ten rozdíl je sakra vidět a není to u řidiče jak píšete,ale mam výš stranu spolujezdce...

To uložení mě napadlo,protože jedna strana byla úplně jiná,vypadalo vyšší,nevšim sem si co je to za značku,ale to druhé bylo BMW.... Jedno má vybrání pro pružinu a to druhý ne,jelikož předtim to bylo v pořádku,tak sem to neřešil
Obrázek
Studna

#8 Příspěvek od Studna »

Aha já myslel, že jsi tam dal snížený místo origo, takže naopak. Tak to by mohlo být tím uložením. Páč to vybrání by mohlo být ono, pružina do něj zapadne a pokud tam to vybrání není, tak má ta pružina větší zdvih než ta druhá, která sedí v tom vybrání a pokud se nepletu tak to vybrání pro pružinu je cca 1cm. No asi bych to znova vyndal a podíval se, zda je možné tu pružinu nějak natočit, aby se snížila její výška. Nebo kup nové uložení. Jj prodával jsem začátkem týdne Hamannovi pružiny a posílal je na nějakou osobu rodu ženského :lol:
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Studna píše:Aha já myslel, že jsi tam dal snížený místo origo, takže naopak. Tak to by mohlo být tím uložením. Páč to vybrání by mohlo být ono, pružina do něj zapadne a pokud tam to vybrání není, tak má ta pružina větší zdvih než ta druhá, která sedí v tom vybrání a pokud se nepletu tak to vybrání pro pružinu je cca 1cm. No asi bych to znova vyndal a podíval se, zda je možné tu pružinu nějak natočit, aby se snížila její výška. Nebo kup nové uložení. Jj prodával jsem začátkem týdne Hamannovi pružiny a posílal je na nějakou osobu rodu ženského :lol:
To sháněli pro mě,já byl pryč a potřeboval sem rychle pružiny a sháněl to on a posílalo se to na rod ženský... :P Bylo to takový zmatený... :D

Pružina jinam pootočit nejde,takže seženu nový horní uložení a snad to bude O.K. Zjistil sem,že sou z BMW obě,ale každý má jiný výrobní číslo... :roll:
Obrázek
Killca
Klubové ID: 1648

#10 Příspěvek od Killca »

Slid píše:já neříkám že je to zrovna tento případ, ale opravdu u e36 rozdíl někde 0,5cm je, zkus pohledat řešilo se to tu mockrát
tohle je pravda, ale on pise, ze ma vyssi pravou stranu, takze to tu neplati, nebo ma anglickou verzi s predelanym pravostrannym rizenim :-D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Slid

#11 Příspěvek od Slid »

Killca píše:
Slid píše:já neříkám že je to zrovna tento případ, ale opravdu u e36 rozdíl někde 0,5cm je, zkus pohledat řešilo se to tu mockrát
tohle je pravda, ale on pise, ze ma vyssi pravou stranu, takze to tu neplati, nebo ma anglickou verzi s predelanym pravostrannym rizenim :-D
jasně já sem nedočetl to pořádně, proto sem napsl znova ještě že to není tento případ :oops:
Joke320

#12 Příspěvek od Joke320 »

Je to tak u bmw se pocitalo s zatizenim ridice takze jsou aspon 36tky vzdy nakloneni na jednu stranu a pokud uz auto snizujes nebo davas nejaky neorigo podvozek tak se ti to vyrovna pac tyhle vyrobci uz to nakloneni neresi!
PeterE36

#13 Příspěvek od PeterE36 »

Zrovna tenhle problém řeším ...dal jsem stavitelný podvozek , nastavil přesně a pravá strana je níž cca o 1cm. ..
shade741

#14 Příspěvek od shade741 »

logicky kdyz to vezmu nemůže mít horní uložení vliv ne?auto drží pružina ne tlumič, co zkusit ty pružiny prohodit :wink:
Lucifer
Klubové ID: 3086

#15 Příspěvek od Lucifer »

Jen tipuju ale není kastle náhodou o ten 1cm jinde ?
Tompo
Klubové ID: 1762

#16 Příspěvek od Tompo »

Lucifer píše:Jen tipuju ale není kastle náhodou o ten 1cm jinde ?
jak to myslíš, jinde?

Jinak já měl na dvou E36 to samé, akorát teda byla výš strana řidiče a u obou aut byli nové pružiny.
Lucifer
Klubové ID: 3086

#17 Příspěvek od Lucifer »

No myslim to tak, že třeba jeden klobouk je níž o 1cm než ten druhej
paca

#18 Příspěvek od paca »

Tompo píše:Jinak já měl na dvou E36 to samé, akorát teda byla výš strana řidiče a u obou aut byli nové pružiny.
taky jsem to tak měl :wink:
Odpovědět