P-J píše:Tak jsem asi před dvěma týdny dal do své MKIII poslední vezrzi softu vč. té možnosti na "split" zobrazení (použil jsem to kódové CD, co je zde na něj odkaz). Vzhledově je to podstatně lepší, ale původní verze uměla najednou zobrazit BC a rádio, což teď už nejde.....
Teď hledám nějaké info k tomu, zda jde použít MKIV k displeji 4:3, ale nic konkrétního jsem zatím nenašel...... Kromě toho, že někdo někde napsal, že to údajně nejde - nikde ale nic o tom, že by to někdo opravdu zkusil....
Určitě funguje jakákoli kombinace Mk3, Mk4 s 4:3, 16:9. Já jsem provedl upgrade takhle: z 4:3 a Mk3 jsem vyměnil nejdříve Mk3 za Mk4 a po půl roce jsem sehnal i 16:9. Všechno bez problémů plug and play. Mám pouze OG radio (kulaté piny konektoru, vůz z 04/2001) a to neumí ovládat CD (a asi ani MD) mechaniku v 16:9, umí jenom TAPE.
A ještě kopie mého příspěvku z E32 - E38 - E65/ Navigace - výměna MKIV místo MKIV:
Ahoj, P-J. Tak znovu já, ten z US_DRL Výměna Mk4 místo původní Mk3 je naprosto bez problémů a to plug and play. Jediné, na co je třeba dávat pozor, tak je postup odpojení jednotky Mk3 od konektorů (modrý, vínový).
PO VYPNUTÍ ZAPALOVÁNÍ JE NUTNÉ VŽDY POČKAT MINIMÁLNĚ CCA 1,5 MINUTY, AŽ DEFINITIVNĚ ZHASNE ČERVENÁ LED NA JEDNOTCE. DŮVODEM JE UKLÁDÁNÍ PROVOZNÍCH DAT JEDNOTKY DO VNITŘNÍ NONVOLATILE PAMĚTI NĚKDY MEZI 52-59 SEKUNDOU PO VYPNUTÍ ZAPALOVÁNÍ. POKUD SE V TUTO DOBU ZTRATÍ NAPÁJENÍ, JEDNOTKA PŘEPÍŠE VEŠKERÁ DATA TÉTO PAMĚTI A BUDE UŽ NADÁLE NAPROSTO NEPOUŽITELNÁ. NEPOMŮŽE ŽÁDNÉ PŘEINSTALOVÁNÍ SW ANI NIC JINÉHO!!!
Ačkoli je tento postup určen především pro Mk3, dá se doporučit jako obecný postup pro odpojování ostatních jednotek Mk2 i Mk4.
Po vlastní výměně jednotka hned funguje bez jakéhokoli zásahu. Je ovšem třeba jí nechat alespoň dvakrát nabootovat v novém voze, aby se adaptovala a upravila počet položek hlavního menu. Když jsem si jí dal do své E46 z E38, po prvním bootu mi to stále psalo navíc položky: BMW-Assist, Code, Emergency a Aux venting/heating. Po druhém bootu ukázala už správně jenom instalované: Bordcomputer, GPS navigation, Settings, TV, Telefon a funkci Monitor off
Pro klid duše je dobré provést změnu VIN (a ADFG, pokud to DIS, GT1 nebo SSS dělá/umí) kódu v jednotce při (anebo před - nevím kdy se to dělá) kódováním celého vozu a potom v servisním menu navigace si nastavit barvu a SPZ (přesto, že u nás služba BMW-Assist není myslím dostupná).