Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zvisle capy e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
bleifrei

#1 Příspěvek od bleifrei »

Cafte. Chystam sa menit zvisle capy na prednych ramenach na E36. Ako su uchytene v ramene, treba ich vylisovat?
Dik za pomoc.
JuanPablo

#2 Příspěvek od JuanPablo »

Čau, na e36 jsou všechny čepy nalisovaný. Já osobně je vyndávám sekáčem a kladivem :lol: . A zpátky je lisuju.
bleifrei

#3 Příspěvek od bleifrei »

Rameno je teda asi vhodne vymontovat. Dnes som sa pytal jedneho mechanika, ten mi povedal, ze rameno nahreje do cervena autogenom a cap vymlati von. Toto sa mi vsak moc nepozdava...
JIP

#4 Příspěvek od JIP »

Sundat ty ramena není problém...navíc nechápu jak bys pod auto dostal lis... :lol:
Nahřívat cokoliv na podvozku autogenem do červena je zhovadilost a mám za to, že se tím litinové rameno zakalí a když pak při nájezdu do díry vevelké rychlosti prdne, tak to může být celkem sranda... :(
Killca

#5 Příspěvek od Killca »

jestli ty svisle cepy jsou ty uplne na kraji v kole, tak ty jdou jen vyklepnout a kdyz das novy tak se utahovanim nalisuji samy
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
JIP

#6 Příspěvek od JIP »

Killca píše:jestli ty svisle cepy jsou ty uplne na kraji v kole, tak ty jdou jen vyklepnout a kdyz das novy tak se utahovanim nalisuji samy

A to jsi jako osobně zkoušel? 8O
To jsem ještě neviděl toto... :?
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fikop »

JIP píše:
Killca píše:jestli ty svisle cepy jsou ty uplne na kraji v kole, tak ty jdou jen vyklepnout a kdyz das novy tak se utahovanim nalisuji samy

A to jsi jako osobně zkoušel? 8O
To jsem ještě neviděl toto... :?

Já jsem si náprvavy přelisovával už tak 4x a toto je nesmysl!!! Ten čep se tam nemá o co opřít, aby se sám zalísoval....
Killca

#8 Příspěvek od Killca »

mno, koukal sem na kluka co to delal na sedanu a je pravda ze si ted vzpominam ze to bral pres trubku na zvedaku aby to tam nalisoval vahou auta, tak sry :-D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
bleifrei

#9 Příspěvek od bleifrei »

Dakujem za rady.
Hej, jedna sa o capy na kraji a pytam sa preto, lebo sa mi hned nepozdavalo to nahrievanie ramien. Asi clovek prisiel o robotu... :evil: Mam skusenost s "mechanikmi" aj v znackovych servisoch, ze si pomahaju vseliako, preto si to radsej overim.
Takze ramena dolu, vylisovat stare capy a nalisovat nove. Snad to pojde lahko.
ironpipi

#10 Příspěvek od ironpipi »

Jen bych se chtěl zeptat a ať nezakládám nový téma dávám to sem. Je vnější i vnitřní čep přední nápravy E36 stejný jak pro pravou tak pro levou stranu. Chci je teď objednávat a mám v tom trochu zmatky. Díky
JIP

#11 Příspěvek od JIP »

Čepy se podle levé nebo pravé strany neliší...jen vnitřní a vnější... :wink:
ironpipi

#12 Příspěvek od ironpipi »

JIP píše:Čepy se podle levé nebo pravé strany neliší...jen vnitřní a vnější... :wink:

Tož díky, takže od každýho 2ks...
radekc

#13 Příspěvek od radekc »

Jakou byste doporučily značku čepu? Mám vymlácený nízký čepy, ale je divný, že minulej majitel je měnil před 8 tis. km. (značka Febi). Je možný, že se špatně namontovaly (nalisovaly)? Na stk mí řekli, že samotnej čep je dobrej, ale nějaký gumový pouzdrou ve kterým je je špatný, ale moc moudrej z toho nejsu, muže to někdo vysvětlit?
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Spajky »

prdla "prachovka", pak tam de bordel a čep de rychlejc do hajzlu, na fkci samotnou to nemá vliv....mně vydržely čepy řízení 15k km, pak tam začly bejt maličký vůle a na jednom mi ta prachovka taky praskla, na 18ckách sice, ale stejně, bohužel sem tenkrát nemoh nakupovat osobně, takže se to prostě dalo do servisu a mám tam taky nějaký levný mr*ky, který už od pohledu...prostě nějaká levná druhovýroba :( Febi nic moc, je tu toho hafo napsáno co brát a co ne - meyle, lemforder..., já teď beru meyle HD, snad kvalitnější než prvovýroba, vypadaj fakt slušně
Kami1

#15 Příspěvek od Kami1 »

czech roads
radekc

#16 Příspěvek od radekc »

Koukám, ten meyle HD je asi nejlevnější z čepu na e36, ale nebude problém v montaži? Koukam, že mu něco chybí proti ostatním
LEMFORDER
Obrázek
MEYLE
Obrázek
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Spajky »

naopak by měli proti ostatním bejt v nečem lepší,verze HD sou "silnější verze origo verze" , zkušenosti lidí odsud to je potvrzujou, ceny sem nesrovnával, nevim, prostě sem je vzal a špatně rozhodně neuděláš :)
radekc

#18 Příspěvek od radekc »

A nebude problém v montáži?
P.S. ja nakupuju díly a mechanik montuje, proto mi tohle neni moc jasný
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Spajky »

radekc píše:A nebude problém v montáži?
P.S. ja nakupuju díly a mechanik montuje, proto mi tohle neni moc jasný

neměl by :) šak si pohledej na foru, je tu myslim, dost referencí.
radekc

#20 Příspěvek od radekc »

Jo tak uz jsem to nasel proč ze spoda vypadají jinak, to je právě součást toho zlepšení
Odpovědět