Díky za odpověď. Přemýšlim právě, jestli jít do 330d nebo 530d. Obojí samozřejmě facelift a silnější verze, ale pořád nevím. Obojí má něco svého. Zajímavé je, že trojková ředa má se zataženou roletkou o pár litrů více než pětka, přitom by si člověk myslel větší auto, větší kufr. To platí, ale až po zastrčení roletky. Spotřeba toéhoto motoru je velmi příznivá oproti jeho výkonu. Věřim ale, že za 10 se s ním dá jezdit taky..
mhd píše:Díky za odpověď. Přemýšlim právě, jestli jít do 330d nebo 530d. Obojí samozřejmě facelift a silnější verze, ale pořád nevím. Obojí má něco svého. Zajímavé je, že trojková ředa má se zataženou roletkou o pár litrů více než pětka, přitom by si člověk myslel větší auto, větší kufr. To platí, ale až po zastrčení roletky. Spotřeba toéhoto motoru je velmi příznivá oproti jeho výkonu. Věřim ale, že za 10 se s ním dá jezdit taky..
Jel sem i za 13L,ale pod 210km/h sem nešel. I za těch 10l musíš lítat jak dobytek.
Mam 330d 150KW a zatial okolo 10,5 litra na 100km. Ale chodim po meste, jazdim agresivne a casto davam kickdown - laka ma to, kedze som este nateseny z noveho auta. Myslim ze dlhodobo sa da kludnejsou jazdou okolo 8-9 litrov, ked som sledoval spotrebu cca 30 km usekov kludnej jazdy. Odporucam tempomat aj v meste pokial je na to prave vhodna cesta a premavka.
Proto si vždy radši říkám co oči nevidí, to srdce nebolí.. Takže když na to tak koukam, nechá se při normální plynulé jízdě jezdit za 7 -8 litrů, to by šlo. Jenom narazit na dobrej kousek. Jak se dají zjistit skutečné kilometry? Přes diagnostiku nebo jsou i servisní záznamy, jako to mají třeba vw zjistitelné podle vin? Nebo jak před koupí auto nejlépe prověřit?
mhd píše:Proto si vždy radši říkám co oči nevidí, to srdce nebolí.. Takže když na to tak koukam, nechá se při normální plynulé jízdě jezdit za 7 -8 litrů, to by šlo. Jenom narazit na dobrej kousek. Jak se dají zjistit skutečné kilometry? Přes diagnostiku nebo jsou i servisní záznamy, jako to mají třeba vw zjistitelné podle vin? Nebo jak před koupí auto nejlépe prověřit?
pokud je to koupeny novy u nas tak si myslim ze zajdes do kterehokoli BMW a meli by ti na to rici vse co s tim bylo delano Jen me zarazi majitelem BMW zatim nejsem ale BMW nema VIN ?
Mám 330 135KW asi měsíc a jezdím kolem 9l, spíš město. Jinak k těm kilometrům - muj je koupenej u nás a byl servisovanej v Renocaru. Tak jsem tam dneska cinknul a podle původní SPZ a winka mi vybalili všechno až do posledního servisu v roce 2007 a měl v tu dobu 65tis najeto, tak mě potěšili