Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

kontrolka destiček

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
humanic

#1 Příspěvek od humanic »

Rozsvítila se mi kontrolka opotřebení destiček,dneska sem je vyměnil a kontrolka stále svítí.Můžete někdo nahodit včem by mohl být problém.díky
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#2 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Měnil jsi i kabel?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
humanic

#3 Příspěvek od humanic »

Myslíš kabel od toho čidla jo??Měnil sen jenom desky,sem netušil že se to musí taky měnit.
motokarista
Klubové ID: 2441

#4 Příspěvek od motokarista »

ja ho taky nemenim, jeste jsem takovy problem nemel, ale muze se stat ze je nekde poskozeny
Magister

#5 Příspěvek od Magister »

musíš vyměnit i ten kabel, protože jakmile se ti rozsvítila kontrolka, tak ten plastový kus se prodřel a pokud ho nevyměníš, tak bude kontrolka svítit pořád...stojí do 400 kč a výměna je hračka.Jo a nevím proč, ale na mojem autě se kontrolka zhasne až tak po ujetí 20 km...u některých zhasne hned.
humanic

#6 Příspěvek od humanic »

Magister píše:musíš vyměnit i ten kabel, protože jakmile se ti rozsvítila kontrolka, tak ten plastový kus se prodřel a pokud ho nevyměníš, tak bude kontrolka svítit pořád...stojí do 400 kč a výměna je hračka.Jo a nevím proč, ale na mojem autě se kontrolka zhasne až tak po ujetí 20 km...u některých zhasne hned.
Takže to je jasný,jenom prosimtě dá se normlaně objednat všude nebo musim do bmw??
libovka

#7 Příspěvek od libovka »

Mají ho všude takže nemusíš do BMW.Pokud kontrolka neshasne hned stačí asi 20x zapnout a vypnout zapalování a ono se to vymaže.
humanic

#8 Příspěvek od humanic »

Tak po úspěšném objednání čidla jsme ho vyměnily a kontrolka řve pořád.Nevíte včem by mohl být problém???Sundaly jsem i přední kolo,destičky tam taky nejsou nic moc ale čidlo ještě prodřený není.díky
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od matal Moderátor »

čidlo je i na zadních brzdách.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
bobo-mb

#10 Příspěvek od bobo-mb »

Měl jsem stejnej problém,respektive mam.Měnil jsem kotouče na předku,zadku i komplet desky.Už je to dlouho a nejsem si jistej,ale kontrolky snad nesvítily.Po výměně začly.....následovalo několik sundání kola a znovu nainstalování čidla a výsledek pořád stejnej.Dokonce jsme zkusili čidlo vyndat a odizolovat a nic.Naučil jsem se jezdit s rozsvícenou červenou kontrolkou.Nasedající kamarády vždy informuju,že brzdy jsou dobrý.A nedávno mi řekl kamarád,že se to musí smazat přes diagnostiku,tak nevim
humanic

#11 Příspěvek od humanic »

matal píše:čidlo je i na zadních brzdách.. :wink:
Na zadku jsem právě dával nový spolu s destičkama. :wink:
humanic

#12 Příspěvek od humanic »

bobo-mb píše:Měl jsem stejnej problém,respektive mam.Měnil jsem kotouče na předku,zadku i komplet desky.Už je to dlouho a nejsem si jistej,ale kontrolky snad nesvítily.Po výměně začly.....následovalo několik sundání kola a znovu nainstalování čidla a výsledek pořád stejnej.Dokonce jsme zkusili čidlo vyndat a odizolovat a nic.Naučil jsem se jezdit s rozsvícenou červenou kontrolkou.Nasedající kamarády vždy informuju,že brzdy jsou dobrý.A nedávno mi řekl kamarád,že se to musí smazat přes diagnostiku,tak nevim
Mě svítí oranžová,zkusim zajed kněkomu na diagnostiku.
bobo-mb

#13 Příspěvek od bobo-mb »

humanic píše:
bobo-mb píše:Měl jsem stejnej problém,respektive mam.Měnil jsem kotouče na předku,zadku i komplet desky.Už je to dlouho a nejsem si jistej,ale kontrolky snad nesvítily.Po výměně začly.....následovalo několik sundání kola a znovu nainstalování čidla a výsledek pořád stejnej.Dokonce jsme zkusili čidlo vyndat a odizolovat a nic.Naučil jsem se jezdit s rozsvícenou červenou kontrolkou.Nasedající kamarády vždy informuju,že brzdy jsou dobrý.A nedávno mi řekl kamarád,že se to musí smazat přes diagnostiku,tak nevim
Chystám se taky,ale až na Big BMW srazu,tam to bylo prej za dobrý ceny
humanic

#14 Příspěvek od humanic »

bobo-mb píše:
humanic píše:
Chystám se taky,ale až na Big BMW srazu,tam to bylo prej za dobrý ceny
Taky se tam chystám takže vydržim.
Killca
Klubové ID: 1648

#15 Příspěvek od Killca »

diagnostik je plno, ale vy zkuste nandat stary cidla,poradne vycistit konektor a potom strihnout kabel a smotat dratky do sebe, aby vodily furt, pak ujet treba i 50km a uvidite co to udela
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
fix
Klubové ID: 1145
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od fix »

máte někdo tip jak zjistit že jsou desky po smrti dřiv než se prodre čidlo? díky :idea:
Killca
Klubové ID: 1648

#17 Příspěvek od Killca »

jo, furt na ne koukej a jak uvidis malo masa, tak vymen :)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
JIP

#18 Příspěvek od JIP »

fix píše:máte někdo tip jak zjistit že jsou desky po smrti dřiv než se prodre čidlo? díky :idea:
Však to čidlo stojí asi 300,- tak nemá cenu každou chvíli sundávat a nandávat kola jenom proto, aby sis to čidlo případně zachránil...na tomdle teda nešetřím (a že šetřím celkem dost).
dell
Klubové ID: 715

#19 Příspěvek od dell »

Pokud svítí kontrolka a čidlo je nové musí být někde kabel přerušen a nebo špatně zastrčený konektor. Já jsem při výměně koupil destičky bez čidel, u starého přerušeného čidla jsem zkrátil a smotal drátky a na destičky se občas kouknu. Oni zas tak rychle neubývají. Jinak kontrolka mě zhasla hned.
Odpovědět