nevím čím to může být, ale ted jsem jel po uplně prázdný dálnici, tak jsem chtel opřít ručičku ale nepodařilo se mi dostat ani na psanou max rychlost. ( Na podzim to 250 udelalo, takže to neni nemožný. Sotva to udelalo necelých 230 a ještě stoupla ručička teploměru skoro k červenému políčku. Netušíte někdo čím by to mohlo být? Jo a taky to celkem dost kouří. Napadla mě váha vzduchu. Má to najeto 151tis km a mám cca 4500km do inspekce. Vzduch filtr jsem dával novej. Díky za rady. ( Nejde mi o to jezdit na max, ale chci aby to jezdilo tak jak má)
Jo jo při normální jízdě dokonce i v Praze v zácpách je vše o.k. Ale když jsem to držel přes 200 tak to vylezlo, ubral jsem na cca 180 a během chvilky to spadlo zase dolu. Vodu jsem dolil, resp. tu směs. Ještě to znovu zkouknu. Ale zatím moc díky za tip.
kamosovi to robilo to iste, pomohlo mu vycistenie chladica po zime, a vsetko je v poriadku. Jednoduche rychle a ucinne....(normalne hadicou, vodou) Vela svinstva odtial vyplavilo.
mosse píše:kamosovi to robilo to iste, pomohlo mu vycistenie chladica po zime, a vsetko je v poriadku. Jednoduche rychle a ucinne....(normalne hadicou, vodou) Vela svinstva odtial vyplavilo.
A může tohle mít vliv na to že se nedostane ani na tachometrovou maximálku???? Ještě mě zaráží, že to celkem dost kouří. V zrcátku to vidim od světel aut za mnou... Je to u 330d normální??? Kamarád u X5ky mu to vůbec nezakouří. Jedná se o 150kw verzi. Díky
Marek-is píše:je tam čidlo přehřátí takže pak už nebere...
Prosím vysvětlit pro tupce (pro mě ) Kde je, kde ho najdu? Nebo spíš asi počkám na diagnostiku. Ale asi bych měl nejdřív vyřešit proč se to přehřeje... Díky
mám taky 330 d a když jsem dal ve 200 km/h plnej plyn, tak to zadýmilo opravdu pořádně...No nehleděl jsem na to, protože jezdím tak do 180 km/h, ale teď po čase se mi vyjebalo torbo a přišlo nové....Auto nezakouří ani při dvoukilu....Takže bych to viděl klidně i na to turbo....Ale proč se to přehřívá bych spíše viděl co už bylo výše psáno a co spíš ukáže diagnostika...No a ještě k tomu výkonu....diagnostika ukáže potíž a dáš za ni do litru...aspoň mě to tak stálo a to jsme zkontrolovali, jak tlak paliva,tlak turba,hodnoty vstřiků,váhu vzduchu,předvstřik...no prostě celej motor.
mosse píše:kamosovi to robilo to iste, pomohlo mu vycistenie chladica po zime, a vsetko je v poriadku. Jednoduche rychle a ucinne....(normalne hadicou, vodou) Vela svinstva odtial vyplavilo.
Priklanim se k tomuto nazoru. Predchozi majitel myho auta mel stejnej problem a bylo to totalnim zanesenim chladice muškama.. + to cidlo prehrati
by davalo dohromady smysl.. Uz ta diagnostika muzou byt zbytecne vyhozeny penize
A proč se vlastně pánové chcete po dálnici prohánět na plné "kule?" Ve Švýcarsku, kde mají na dálnici stodvacítku by jste si to nelajzli. Kvůli vám potom každý, kdo jezdí v BMW, byť v jednaosmičce, vypadá pro normální lidi jako prase.
No už jsem jednou psal že nejde o to jezdit na max, ale o to, aby se to nepřehřívalo. Nehlede na to že dneska mi to delalo i na okresce, takže se problém trošku stupnuje. Nejsem žádnej 18ti letej floutek ani nejezdim jak dobytek. Takže prosím neodsuzovat. Jen chci mít auto v pořádku. Příští uterý jedu přes Německo, tak aspon tam bych to rád vyzkoušel. Jinak ještě jednou díky za rady.