zdarec dneska sem jel asi 60km,a teplota byla uplne v normalu.Prijel sem do kolony parkrat sem popojel a tak a zacalo se mi to prehrivat...Nevite cim to je??? kdyz jedu dalku tak v klidu.
Richardos píše:a jde nějak poznat špatná pumpa, aniž by se musela vyndat?? Kdyby byla špatná, tak by se mu to neuchladilo ani za jízdy, ne?
Taky sem si myslel ze kdyz by byla spatna tak by to ani za jizdy nezvladlo chladit ale znamej v popojizdeni ve meste furt vařil pri bezne jizde ok, daval novou viscu a a nic. Tak vyndal pumpu a plastova vrtulka uz nebyla celá. Po výměně OK.
No jestli se ti prehriva v kolone(při pomalé jízdě) a neztrácí se ti voda. Tak buď ti málo tlačí pumpa, nebo máš pěkně zadělanej chladič od mušek. To je velký problém obvzláště máš-li ještě před normál vodním chladičem klima chladič. Tam je pak potřeba mít to opravdu čísté, jinak to ta vrtulka při pomalé jízdě prostě neuchladí.
PS: na vaření jsem expert:-)
Taky se mi stane, že vařím cca po 4 min. stání na volnoběh, viskospojka a termostat v pohodě, nemam ale saharu, mohlo by to na to mít takovej vliv? Mam e30 M20. Když jedu neuvařím to ať tomu dávám jakkoliv a voda se neztrácí.
radekc píše:Taky se mi stane, že vařím cca po 4 min. stání na volnoběh, viskospojka a termostat v pohodě, nemam ale saharu, mohlo by to na to mít takovej vliv? Mam e30 M20. Když jedu neuvařím to ať tomu dávám jakkoliv a voda se neztrácí.
radekc píše:Taky se mi stane, že vařím cca po 4 min. stání na volnoběh, viskospojka a termostat v pohodě, nemam ale saharu, mohlo by to na to mít takovej vliv? Mam e30 M20. Když jedu neuvařím to ať tomu dávám jakkoliv a voda se neztrácí.
Jak si kontroloval tu viscospojku?
Tak, že nejde zastavit... Zkoušel jsem to teda jenom při zahřátým motoru, ale ikdyby se točila pořád tak by to nezpůsobovalo přehřáti motoru, ne? Navic je tam max. rok stará...