Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zvukove snameni pri startu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
boby06

#1 Příspěvek od boby06 »

mam to auto tejden a furt neco.Tentokrat to pri otoceni klickem zacalo neco delat. Je to takovej zvuk jako gong asi sekundu pri kazdem startovani vodnekad z pristrojovky. Co to je a proc tak najednou? dik
davidj
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od davidj »

Ahoj , no jelikož je poslední dobou docela zima , tak mě napadá zvukové znamení nízké vnější teploty. Je to nastavený na 3°C . Co máš vůbec za auto ?
jurasis

#3 Příspěvek od jurasis »

Ja ja, přesná trefa. A ještě bliká teplota na teploměru... Neznám auto s venkovním teploměrem (i jiný značky), který to nemá...
boby06

#4 Příspěvek od boby06 »

mam coupe dvoulitr z 94. je fakt ze to poprve zvonilo dneska rano a na teplomeru byl jeden stupen nad nulou.Uvidim ted odpoledne ,to bude tepleji takj jestli to zase zazni.
rob2fab
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od rob2fab »

boby06 píše:mam to auto tejden a furt neco.Tentokrat to pri otoceni klickem zacalo neco delat. Je to takovej zvuk jako gong asi sekundu pri kazdem startovani vodnekad z pristrojovky. Co to je a proc tak najednou? dik
říká ti to že se teplota blíží k nule dej si pozor na náledí
boby06

#6 Příspěvek od boby06 »

tak uz jsem zase klidnej.sel jsem ted zkusit nastartovat a nic nepipa.teplomer ukazuje devet stupnu. jesteze tady to forum je. :D
Brody
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Brody »

Taky sem z toho byl mimo! :lol: A jeste se ti muze stat ze pokazdy pred celou uslisis ty gongy tri!To te bude upozornovat ze budou zpravy v radiu!Ale to by sis tu funkci musel zapnout! :lol:
jurasis

#8 Příspěvek od jurasis »

Brody píše:Taky sem z toho byl mimo! :lol: A jeste se ti muze stat ze pokazdy pred celou uslisis ty gongy tri!To te bude upozornovat ze budou zpravy v radiu!Ale to by sis tu funkci musel zapnout! :lol:

To je MEMO. A nastavíš si jakoukoliv minutu v hodině, aby tě to upozornilo. Pak to pípá v nastavenou minutu každou hodinu. Přednastavené to je půl minuty před celou. A nebo vypneš úplně.
Brody
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Brody »

tak tak!Me to stvalo tak sem to vypnul! :lol:
wacc

#10 Příspěvek od wacc »

boby06 píše:tak uz jsem zase klidnej.sel jsem ted zkusit nastartovat a nic nepipa.teplomer ukazuje devet stupnu. jesteze tady to forum je. :D

Jeste, ze existuje neco jako navod k pouziti. Doporucuji precist.
boby06

#11 Příspěvek od boby06 »

to pak chybi moment prekvapeni :) vcera mi to cinklo i pri jizde a koukal jsem ze me to hlasilo ze teplota sla pod 3 stupne.Mam tu masinku cim dal radsi. Vzdycky jsem zral e30. (zeru do dnes) ale ta 36 taky neni spatna :D :D :D
Flip

#12 Příspěvek od Flip »

boby06 píše:to pak chybi moment prekvapeni :) vcera mi to cinklo i pri jizde a koukal jsem ze me to hlasilo ze teplota sla pod 3 stupne.Mam tu masinku cim dal radsi. Vzdycky jsem zral e30. (zeru do dnes) ale ta 36 taky neni spatna :D :D :D

e30 to má taky.. :wink:
dell

#13 Příspěvek od dell »

Také mě dává gong znamení na nízkou teplotu ale někdy se stane že to houká pořád v kuse, musím motor vypnout a po opětovném nastartování gong upozorní a zmlkne. Nevíte čim to je?.
michal09

#14 Příspěvek od michal09 »

wacc píše:
boby06 píše:tak uz jsem zase klidnej.sel jsem ted zkusit nastartovat a nic nepipa.teplomer ukazuje devet stupnu. jesteze tady to forum je. :D

Jeste, ze existuje neco jako navod k pouziti. Doporucuji precist.

Né každej má návod k použití na 13let staré auto.... :roll: Jak psal boby06, ještěže tady to forum je... :wink:
wacc

#15 Příspěvek od wacc »

michal09 píše:Né každej má návod k použití na 13let staré auto.... :roll: Jak psal boby06, ještěže tady to forum je... :wink:

Aaaa jeeeje. Uz jsi se zase ozval a zas dalsi perla. Ten odkaz na manual jsem sem daval x-krat! Jak v cestine tak novejsi v nemcine.
michal09

#16 Příspěvek od michal09 »

wacc píše:
michal09 píše:Né každej má návod k použití na 13let staré auto.... :roll: Jak psal boby06, ještěže tady to forum je... :wink:

Aaaa jeeeje. Uz jsi se zase ozval a zas dalsi perla. Ten odkaz na manual jsem sem daval x-krat! Jak v cestine tak novejsi v nemcine.

:lol: Perla? :lol: Jen jsem se zastal uživatele boby06 aneb
Pilota nákupního vozíku, kterej asi neví že nějakej odkaz si sem pane mistr dával.... Já taky nevím co si TY sem dával za odkaz a je mi to jedno... :wink: Snad se někdo může zeptat na něco, co neví, od toho forum je ne? Né od toho aby sem člověk napsal dotaz a někdo mu odpověděl - "najdi si to v manuálu"... :roll:
wacc

#17 Příspěvek od wacc »

Jenze na vetsine diskuznich for plati pravidlo, ze si nejdriv zkusis vyhledat, jestli uz se o necem takovem nepsalo. To je vseobecne znama vec. Nic proti nemu nemam, to jen proti tobe :D

Edit: a jeste jsem chtel dodat, ze lepsi, nez pomahat hladovemu tim, ze mu uvaris, je naucit ho varit (to k tomu manualu)
100RM

#18 Příspěvek od 100RM »

dell píše:Také mě dává gong znamení na nízkou teplotu ale někdy se stane že to houká pořád v kuse, musím motor vypnout a po opětovném nastartování gong upozorní a zmlkne. Nevíte čim to je?.

Holt asi je tvoje auto "mala drza hysterka" :-D
7er. True definition of luxury. Yours.
michal09

#19 Příspěvek od michal09 »

wacc píše:Edit: a jeste jsem chtel dodat, ze lepsi, nez pomahat hladovemu tim, ze mu uvaris, je naucit ho varit (to k tomu manualu)

To dává smysl.... :lol: Jasný, vždyť jo, ale né každej stráví 10hodin (jen příklad) denně na netu a na forech a tudíš neví kde hledat a né vždycky zadá správný název pro hledání atd... Každej neni tak znalej jako ty a já... :lol: A to že máš proti mě averzi jsem si taky všiml, ale budiš.. :wink:

No a k tématu, samozdřejmě že se jedná o zvukovej signál snížené venkovní teploty, už asi 14dní jezdím bez čidla, páč sem nechal lakovat nárazník a ještě jsem si neudělal čas tam ty plasty namontovat, tak vždycky při otočením klíčku - GONG!!!... se leknu, hlavně poránu :P a na BC mi svítí -37 stupňů... By mě zajmalo, jak by to reagovalo kdyby se auto dostalo do -40 stupňů.... By to asi tu teplotu nezobrazilo co? Prakticky je to pěkná hovadina, já vim... :lol:
Odpovědět