Mám problém s vybíjením baterky když nechám auto stát dýl jak dva dny vycucne mi komplet baterku.Měřil jsem odběr proubu při vypnutém klíčku a postupně vytahoval pojstky ale nic.Pak jsem zjistil že ten odběr je na kabelu co vede od baterky ke starteru.....Může někdo poradit co s tím?
Předem dík za názory....
Měřil jsem to že jsem odpojil plusový pól a mezi dal multimetr a posupně tahal ven pojstky....
Pokud od baterie odpojím kabel ke starteru odběr spadne na minimum který bere pamět rádia.....
Měl sem na předchozím BMW podobnej problém.Zničeho nic se mě začala vycucávat baterie a po pár dnech stání mrtvo..Vše sem prolízal a pak sem na to přišel. Když už byla venku tma, tak sem si všimnul, že když sem zavřel auto, tak po zhasnutí všech světel mě pořát svítilo světlo v zadním kufru...Byl už špatnej spínač na víku kufru, tak sem ho vyměnil a vše vpohodě...Zkus mrknout třeba to bude tím...
Lion píše:Měl sem na předchozím BMW podobnej problém.Zničeho nic se mě začala vycucávat baterie a po pár dnech stání mrtvo..Vše sem prolízal a pak sem na to přišel. Když už byla venku tma, tak sem si všimnul, že když sem zavřel auto, tak po zhasnutí všech světel mě pořát svítilo světlo v zadním kufru...Byl už špatnej spínač na víku kufru, tak sem ho vyměnil a vše vpohodě...Zkus mrknout třeba to bude tím...
mě stačí dva dny a je uplně mrtvá....kdyby to bylo tím světlem tak bych to zjistil přes pojstky.....myslím že by to mohlo být tím altíkem jak psal klanuk
wmb píše:Měl jsem stejný problém. Závada byla na alternátoru. Vymontuj ho a proměř diody.
Pro zjištění funkčnosti altíku ho nemusíš vyndavat. A když už ho vyndáš tak ho musíš kompletně rozebrat tzn. odpájet veškeré spojení diod. Jako první to chce žárovku(např. 4W), jedním koncem ji připojíš na + a druhý zapojíš místo regulátoru. Kontrolka musí svítit, nastartuješ - zhasne, když ne pak taprve neco rozebírej.