Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Padá benzín???
-
- Klubové ID: 1531
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec vespolek.. Problémek.. V zimě mě to netížilo, teď už docela jo.. Když jsem přes zimu nechal káru třeba 14 dní stát, potm hůř chytala.. Na první startování se chytal tak jeden, dva válce. Na druhý startování chytala nabrnk.. To mě zas tak nevadilo, 14 dní je holt 14 dní.. Teď v těch hicech stačí dva dny nejet a už to nestartuje.. Pokaždý až napodruhý, a pak v pohodě. Jako by padal, nebo se vypařil benzín a vtřik. soustava byla suchá.. Za jízdy je všechno OK, i na plný plyn a vytočenej motor do dodává benzín v pohodě.. když se s károu normálně jezdí, je všechno v poho.. Jo a po včerejší STK mám emise a lambdu naprosto v poho, benzín nikde neuniká ani ho kára nežere.. Nesetkal se s tím někdo?
-
Jen teoreticky: pravděpodobně může palivo ze systému utíkat přez netěsnost v palivovém čerpadle , pokud tam není jiné zajištění (jako zpětný ventil nebo jinak). Pak může chvilku trvat než při startu palivové čerpadlo natlakuje systém. Pokus se před startem nejprve natlakovat systém sepnutím klíčku do polohy zapalování a až po chvilce nastartovat. Pokud ovšem není čerpadlo spouštěno za jiných podmínek, jako je startování motoru nebo jen za chodu motoru, tyhle detajly ovšem neznám, je to jen rada od klávesnice.
-
- Klubové ID: 1531
- Kontaktovat uživatele:
Já právěže nějakou tu vteřinku vždycky počkám.. Chová se to jako starý diesely, kterým padala nafta.. Možná to zní nelogicky a je to blbost, ale připadá mi, jakoby byl úplně vyschlej palivovej filtr a při tom prvním startování se prostě filtr nacucává a motoru už nestačí beneli.. Pokud je v benzínovým čerpadle nějakej zpětnej kuličkovej ventil a netěsní, bylo by to asi vysvětlení.. Nevíte někdo, jestli tam něco takovýho je?
-
Tak jsem si na své e46 ověřil, že se čerpadlo spouští pouze při startu a pak jede jen za chodu motoru, tak to nepomůže
. Takže asi hledat závadu v čerpadle, respektive v propouštění benzínu , asi...
Může se tam vyskytovat nějaký tlakový ventil, který reguluje tlak v systému, podobný , třeba jako v olejové části (kulička na pružině). Pokud je zaseklý nebo nefunkční, může přez něj utíkat pomaličku benzin do nádrže. Neznám tak dobře palivovou soustavu, jen tak tipuji možnosti.

No mně se zatím nic takového nestalo, ale myslím si, že pokud má palivový systém po vypnutí čerpadla zůstat pod tlakem (jako že má), tak určitě někde musí být zpětný ventil. No a ten, jak dsvatos tuší, asi netěsní. Já bych to považoval za logické vysvětlení.
Ale čert se v těch moderních vstřikovacích systémech vyznej. Jak kdosi vzpomenul, zlatý karbec. Až na tu spotřebu.
Ale čert se v těch moderních vstřikovacích systémech vyznej. Jak kdosi vzpomenul, zlatý karbec. Až na tu spotřebu.

-
- Klubové ID: 1445
- Kontaktovat uživatele:
heč, a mě se toto staloferlin píše:Kurňa, dnes v noci jsem měl sakra blbý sen, úplně jsem se zpotil. Zdálo se mi, že moje bávo nejede. Šlapu na plyn a hovno, plyn na podlaze a sotva to jelo, cyklisté mě předjížděli. Vzbudil jsem se úplně mokrý a byl rád, že to byl jen sen.

-
- Klubové ID: 908
-
- Klubové ID: 908