Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
jak trochu vytáhnout kola???
-
patras
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
abych to upresnil .. pokud budeme jednat o rozmeru kol 17" ...
predek
pri kole 7,5" sirokym muzes dat podlozku tak aby vysledne ET bylo 30 ...
tzn pri 8" kole ET35 ... samo ze s pneumatikou 215 nebo 225/45
zadek
pri kole 8,5" ET35 bez uprav nebo ET30 se zavalcovanym lemem
s gumou 235 nebo 245 /40
zbytek muzes dopocitat
predek
pri kole 7,5" sirokym muzes dat podlozku tak aby vysledne ET bylo 30 ...
tzn pri 8" kole ET35 ... samo ze s pneumatikou 215 nebo 225/45
zadek
pri kole 8,5" ET35 bez uprav nebo ET30 se zavalcovanym lemem
s gumou 235 nebo 245 /40
zbytek muzes dopocitat
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
-
patras
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Slid píše:Se jen tak přicmrdnukdyž mám kola 4x 7,5J ET41 17'' tak ty zadky mě přijdou takové zalezlé moc často jsem viděl že se dávaj podložky, kolik je tak zdrávo dát na tenhle rozměr, aby to nebylo takové zalezlé a vypadalo good.
jsem to psal .. pokud mas gumy 225/45/17 tak predek podlozky 10mm a zadek muzes dat podlozky 15mm .. melo by to bejt v poho

BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
-
- Kontaktovat uživatele:
SmeloCh píše:ja mam 16cky a prijde mi ze je mam moc azlezli chtel bych je mit rovne s autem a kde se daj koupit neboi namontovat podlozky????
Toš panáčku, zkus je někde koupit v nějakém e-schopu, nebo nechat vyrobit na míru od nějakého soustružníka s tím že vnitřní díra musí být vyrobeno přesně na náboj. A namontuješ si to doma jestli umíš vyměnit kolo. Jo a budeš muset koupit prodloužené šrouby.
patras píše:Slid píše:Se jen tak přicmrdnukdyž mám kola 4x 7,5J ET41 17'' tak ty zadky mě přijdou takové zalezlé moc často jsem viděl že se dávaj podložky, kolik je tak zdrávo dát na tenhle rozměr, aby to nebylo takové zalezlé a vypadalo good.
jsem to psal .. pokud mas gumy 225/45/17 tak predek podlozky 10mm a zadek muzes dat podlozky 15mm .. melo by to bejt v poho
jasně díky jen jsem si nespočítal kolik teda maj být tlusté, ale teď to vím díky

-
- Člen Klubu
Mno a zeptám se.. když dám třeba 20mm podložky, nakolik to bude nějak negativně zatěžovat ramena / nápravu ? A co řízení a zatáčení, jak se změní?
A taky je jedno že dám dopředu jinou šířku než dozadu ? Stabilita se změní. I když šířky pneumatik se dávaj taky rozdílné, to jo. Dík za názory a zkušenosti.
A taky je jedno že dám dopředu jinou šířku než dozadu ? Stabilita se změní. I když šířky pneumatik se dávaj taky rozdílné, to jo. Dík za názory a zkušenosti.
Slid píše:Se jen tak přicmrdnukdyž mám kola 4x 7,5J ET41 17'' tak ty zadky mě přijdou takové zalezlé moc často jsem viděl že se dávaj podložky, kolik je tak zdrávo dát na tenhle rozměr, aby to nebylo takové zalezlé a vypadalo good.
já mám origo Mpakety 17" a vzadu 7,5j et25 pneu 205/50 a v pohodě nic neškrtá