Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

co tam je? :o)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Sprite
Klubové ID: 2125

#1 Příspěvek od Sprite »

Prosím o radu...Nevíte co je u E36, 1.6 , pod tou plastovou mřížkou, která je v motoru zhruba uprostřed pod předním sklem??? ( http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=05 ) je to zhruba v místě, kde je číslo 2...U kupé je nad ní v kapotě mřížka asi na vzduch...jde o to že mi praskla hadička od ostřikovačů, a tak mi voda místo na okno, tekla přes ten tapec zespoda kapoty, přímo do té krabičky...a proto, že do ní vede z obou stran svazek kabelů, tak mam strach aby se něco nezkratovalo...Díky moc za rady
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Maikl »

Tam je schovanej větrák, ale do větráku by nemělo nic natýct, pač by tam měli bejt odvodňovací kanálky...
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 3

#3 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Maikl píše:Tam je schovanej větrák, ale do větráku by nemělo nic natýct, pač by tam měli bejt odvodňovací kanálky...
Ktery jsou vetsinou zacpany listim a ostatnim bordelem, u me to doslo az tam ze mi ta voda tekla topenim na nohy...
N54 PWR
Sprite

#4 Příspěvek od Sprite »

rozumíme si, že se bavím o něčem, co je v motorovém prostoru??...listi by se totiž tam, o čem já mluvím, asi dostat nemelo, protože v normalnim pripade, je to zakryté kapotou....takže normalně by tam nemela byt ani ta voda..proto se bojim co to může udělat...
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#5 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Sprite píše:rozumíme si, že se bavím o něčem, co je v motorovém prostoru??...listi by se totiž tam, o čem já mluvím, asi dostat nemelo, protože v normalnim pripade, je to zakryté kapotou....takže normalně by tam nemela byt ani ta voda..proto se bojim co to může udělat...
A kam tece voda co stejka z predniho skla?
N54 PWR
Sprite

#6 Příspěvek od Sprite »

Lukas H. píše:
Sprite píše:rozumíme si, že se bavím o něčem, co je v motorovém prostoru??...listi by se totiž tam, o čem já mluvím, asi dostat nemelo, protože v normalnim pripade, je to zakryté kapotou....takže normalně by tam nemela byt ani ta voda..proto se bojim co to může udělat...
Ta stíká po takovém plastu, co je rozdělen na 2 části, a je pod oknem a kolem steracu...ale tohle na co se ptám já je ještě kousek dal jakoby směrem dopředu a je to jeste vyvyšené....
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Maikl »

Sprite píše:
Lukas H. píše:
Ta stíká po takovém plastu, co je rozdělen na 2 části, a je pod oknem a kolem steracu...ale tohle na co se ptám já je ještě kousek dal jakoby směrem dopředu a je to jeste vyvyšené....
Nemyslis nahodou dil cislo 3...? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=20
Tak tam je shovanej ten vetrak...
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Mám dojem že myslí asi 50cm dlouhý, čtveratý kryt spojů kabelů k řídící jednotce... Tam by teda voda být neměla :wink:
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Maikl »

Jawak píše:Mám dojem že myslí asi 50cm dlouhý, čtveratý kryt spojů kabelů k řídící jednotce... Tam by teda voda být neměla :wink:
Nojo Jawaku, asi máš recht, sem si to ještě dvakrát a pořádně přečetl a zjistil sem že bude řeč o tom svazku... :oops:
xsun
Klubové ID: 104
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od xsun »

...
Přílohy
DSC00557.JPG
DSC00557.JPG (92.53 KiB) Zobrazeno 2132 x
Sprite

#11 Příspěvek od Sprite »

Tak tohle je přesně ono...radši jsem to mobilem vyfotil... :) at vime přesně..
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Jak směřuje ta šipka, tak ten podlouhlý umělohmotný kryt je obal na spoje kabelů, spojují se tam kabely z interiéru, pojistkové skříňky a od vstřiků, od motoru. Mezi ty kabely voda nesmí, je to ale dobře izolováno. Nahoře ta mřížka funguje jako sání vzduchu k větráku.
Na fotce je ale motor M40...
Sprite

#13 Příspěvek od Sprite »

Jawak píše:Jak směřuje ta šipka, tak ten podlouhlý umělohmotný kryt je obal na spoje kabelů, spojují se tam kabely z interiéru, pojistkové skříňky a od vstřiků, od motoru. Mezi ty kabely voda nesmí, je to ale dobře izolováno. Nahoře ta mřížka funguje jako sání vzduchu k větráku.
Na fotce je ale motor M40...

Motor je M43...Takze vadi necemu, kdyz tam tece voda z ostrikovace??? muze se neco poskodit???
Marek-is
Klubové ID: 181

#14 Příspěvek od Marek-is »

ja bych rekl ze vadi....
Sprite

#15 Příspěvek od Sprite »

Marek-is píše:ja bych rekl ze vadi....
Čau Maro :) No a prosím Tě co pod tím teda přesně je nevíš???
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Už je to fakt na dlouhé lokty, takže jak vidíš na fotce, těsnění je na spodní straně té mřížky, takže na mřížku voda téct klidně může (kam má jinak téct dešťová voda z čelního skla), měla by odtéct pryč.
Kabely jsou dobře izolovány aby se k nim, k svazkům/spojům nedostala vlhkost.
Problém ovšem nastává, pokud se voda dostane například prasklinou, nebo nějakým poškozením do podlouhlého "kastlíku", který má 5 klipsů, vede do něj z každé strany gumová "harmonika", ve kterých jsou docela dost důležité kabely (bez nich nejede motor pochopitelně) :wink:
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#17 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Sprite píše:
By me fakt zajimalo co furt resis... :D
Přílohy
kabel2.jpg
kabel2.jpg (132.66 KiB) Zobrazeno 503 x
N54 PWR
jurasis
Klubové ID: 775

#18 Příspěvek od jurasis »

:twisted:
Sprite

#19 Příspěvek od Sprite »

Lukas H. píše:
Sprite píše:

Resim to, že mě sere, že mi tam nachcala voda :D a mam strach, co se tim mohlo podelat :) tot vse..protoze normalne se tam podle me voda nedostane....Ale tímto se omlouvam za blbej dotaz... :D
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Sprite píše:
Lukas H. píše:
Sprite píše: Čau Maro :) No a prosím Tě co pod tím teda přesně je nevíš???

Resim to, že mě sere, že mi tam nachcala voda :D a mam strach, co se tim mohlo podelat :) tot vse..protoze normalne se tam podle me voda nedostane....Ale tímto se omlouvam za blbej dotaz... :D
Pokud to neni rozlamany nebo pokud na koncich nejsou vytrzeny ty gumove koncovky tak tam zadna voda neni...
N54 PWR
Odpovědět