Je to možné, nebo se blíží konec?Když jsem tomu na neutral dal 5000ot asi na 3vteřiny zůstal pod výfukem flek jako od sazí.Jinak-jezdi s tím manželka takže žádná hoňka,je to automat.Předtím jsem naftu neměl,tak nevím. R.
No, sice to je normální, ale ne ideální. Už jsem to tu v minulosti také psal. U TDSa a dieslů všeobecně doporučuji občas udělat výplach. Alespoň jednou za tři výměny.
major píše:No, sice to je normální, ale ne ideální. Už jsem to tu v minulosti také psal. U TDSa a dieslů všeobecně doporučuji občas udělat výplach. Alespoň jednou za tři výměny.
Co presne myslíš tím výplachem? Me mechanik těsně před výměnou do toho starýho oleje přidá cosi v plechovce..."Slush nebo Flush..." na výplach. To je ono?
Ty saze pod laufem jsou normál. Zvlášť když to předtím dlouho nikdo neprohnal (jak píšeš maželka). Při lechtačce se prostě zasírá výfuk, a jak jsi to prošlápl tak se to vyfoukalo Diesely je třeba jednou za čas na chvilku pořádně prohnat. (samozřejmě až po delší jízdě a plně prohřátej motor)..
dsvatos píše:Ty saze pod laufem jsou normál. Zvlášť když to předtím dlouho nikdo neprohnal (jak píšeš maželka). Při lechtačce se prostě zasírá výfuk, a jak jsi to prošlápl tak se to vyfoukalo Diesely je třeba jednou za čas na chvilku pořádně prohnat. (samozřejmě až po delší jízdě a plně prohřátej motor)..
souhlas, když mám TDSo pořádně zahřátý (že je zahřátá voda nestačí!), tak občas projedu nějakou zatáčku na hranu a motor chvilku podržím v omezovači (2-3s) a pak jede o poznání líp. Taky to chce často měnit olej, radši horší olej (značku, nikoli specifikaci), a měnit často. Zabordeluje se ti dobrej i špatnej olej. Ten výplach taky zvážím.