Začalo mi vařit báwo a můj mechanik tvrdí , že je to hydrospojka . Teď mi nabízí 2 řešení
- dát tam novou , která je pravděpodobně dost drahá (nevím jak moc)
- nebo ji spojit natvrdo a vrtule chlazení se bude točit pořád rychle
cabadaj píše:Zatím jsme dali tu spojku natvrdo a je klid . Uvidím jestli vydrží . Každopádně díky za reakci
nedavno tady nekdo resil, ze visco natvrdo neni nejlepsi napad, ze je to pomerne velky napor na nahon vrtule. udajne ze i kdyz je viscospojka sepnuta, stale velmi mirne prokluzuje ... ale nevim co je na tom pravdy ...
Tak ja som napriklad dal visco napevno .... vsetko ok, az pokial som nesiel prezuvat gumy.....1 obmedzovac a rana ... vystupim z auta a chladic v 3 miestach diery a voda tiekla jak chcanky.... takze dajde si to napevno.......je to super napad.
Spojka na pevno byl jenom pokus jak už jsem psal . Při vyšších otáčkách do dost hučí , pocit výkonu by mohl být subjektivní ale kolísání motoru v nižších otáčkách je realita . Takže začnu shánět viscospojku (pokud možno jetou) , pročistím vše kolem chladiče a snad to bude v poho .
cabadaj píše:Spojka na pevno byl jenom pokus jak už jsem psal . Při vyšších otáčkách do dost hučí , pocit výkonu by mohl být subjektivní ale kolísání motoru v nižších otáčkách je realita . Takže začnu shánět viscospojku (pokud možno jetou) , pročistím vše kolem chladiče a snad to bude v poho .
dost lidi si viskozu dava do pryc a nahrazuje ji elektrickou vrtuli kvuli odezve motoru
muzes ji uplne oddelat a namontovat elektrickou saharu, nebo jak to mel ACS zapojit vetrak od klimi tak aby se spoustel na nizkej stupen hned po nastartovani
Jinak ten větrák bude brát tak 2-3koně (pochopitelně při vyšších otáčkách), což při výkonech BMW motorů nikdo nemůže objektivně poznat. A el. větrák si nějaký výkon vezme pochopitelně taky, navíc trvale ( na rozdíl od fungující visco) - teda pokud bude zapojený natvrdo. Takže zrušení mech. větráku má pofiderní klady, alespoň podle mého mínění.