presny hodnoty si nepamatuju, ale predek uplne malou sbihavost (na okruh si lidi davaj malou rozbihavost) a zadek taky malou sbihavost ))) odklony podle vkusu kazdeho soudruha, vpredu od 1 do 3 stupnu a vzadu taky tak...
Hanz píše:presny hodnoty si nepamatuju, ale predek uplne malou sbihavost (na okruh si lidi davaj malou rozbihavost) a zadek taky malou sbihavost ))) odklony podle vkusu kazdeho soudruha, vpredu od 1 do 3 stupnu a vzadu taky tak...
ja vedel, ze budes mit radost jinak:
P sbihavost 0st18min+/-8... odklon -40-30min+/-30
Z sbihavost 0st24min+/-6... odklon -1st30min+/-15min
sport podvozek ma vetsi odklony o 30min, ale jak jsem psal vyse, zalezi, co od toho cekas, jestli vetsi zivotnost pneu nebo perfektni vlastnosti v zatackach...
ja si vyštěloval geometrii předku doma přední kola podle zadních . pomocí dlouhýho železnýho plocháče kterej jsem přiložil k límcům kol. na stk mi to změřili a OK
Prosim vas o radu, kde se na E36 320i serizuje odklon zadnich kol??
Prezul sem na zimni pneumatiky, predepsany rozměr.
Ale prave zadni kolo mi občas škrtne o bok lemu.
Ja si zitra poměřim vyšku od země, zda to nebude pružinama.....
Ale jen pro jistotu, kde se seřizuje odklon zadni napravy?
Díky
přene tímhle šroubem má excentrickou hlavu jinak rada než to dáš do servisu tak si ho rozchoď a promaž ho grafitkou pro příště ale vetšinou to bývá tak že se povede vždy 1 šroub urvat jak to je zarezlé ale nechá se tam dát obyč šroub než seženeš jiny jinak když jsem to dělal tak jsem dal kola do V jako to maj prázné tatry a na geošce s tím ani nemuseli skorem hýbat
Ahoj, prosím o radu ohledně geošky a E36. Přezul jsem ze zimních 195/65 R15 na letní 215/45 R17 a auto hodně silně táhne doleva, při jízdě cítím, že se s tím musím prát. Téměř od nulové rychlosti volant sám zatočí doleva. Jsou hodnoty geometrie E36 u zmíněných rozměrů kol vážně tak odlišné, že to udělá až takový bordel? Na geošku jdu příští týden, ale chtěl jsem se zeptat.
Jinak kola jsou nově přezuté, vyvážené a bez větších problémů, dokonce jsem zkusil přehodit předek za zadek a problém je tu pořád.
To mě taky napadlo, ale že by byl rozdíl až tak velký? Na 15" je vše naprosto v pohodě a na 17" to dělá takový zmatek? To se mi nechce věřit, ale díky za názor, uvidíme na geošce.
nan take dotaz k tematu, mam pneu 225 45 R17 a kdyz jedu mi prijde ze to jakoby hodne tahne do vsech moznejch stran jakoby byli vyjete koeje v silnici muze to deat geo?
aigo píše:nan take dotaz k tematu, mam pneu 225 45 R17 a kdyz jedu mi prijde ze to jakoby hodne tahne do vsech moznejch stran jakoby byli vyjete koeje v silnici muze to deat geo?
urcite... nebo sjete pneu prave vlivem spatne geometrie... silenty na ramenech muzou bejt taky K.O.