Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

fotodotazy - E36 325 TDS

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Wolfi
Klubové ID: 561
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Wolfi »

Zdarec chlapi, dneska jsem poprvé od koupi procházel, co kde v tom autě vlastně mám a hlavně mě zajímala funkce vypínače který jsem v autě objevil...páčkový přepínač je jisto jistě neorigo dobastlený a vedou od něho dva kabely do (nebo jenom procházejí) pojistkové skříně....tu jsem nijak zvlášt nerozebíral, ale mám za to že souvisí z jiným drátem, který ze skříně vychází a vede k nějaké černé krabičce.....z ní pak vychází nějaký kabel (nejde zjistit zkolika je vodičů) a končí v nějakém konektoru, kde je přidán ke stávajícím kabelům (asi origo) viz. foto
na fotce je zelenou barvou znázorněn zřejmě přívodní kabel do krabičky. červeně odchozí a žlutě původní kabel. Nevíte někdo co je to za krabičku....mám za to že tam není z výroby..... Jo abych nezapoměl....na druhé fotce je vidět nějaký malý "šroubek"....
Přílohy
aDSCF1696.jpg
aDSCF1696.jpg (89.03 KiB) Zobrazeno 1927 x
aDSCF1697.jpg
aDSCF1697.jpg (71.82 KiB) Zobrazeno 1924 x
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Wolfi »

dál by mě zajímalo co je to, co je na zámku u spínací skřínky...
.. kde najdu na obrázku toho na fóru již několikrát zmiňovaného odporovéjo ježka k regulaci ofuku klimy...a za třetí co je to za bazmek na posledním obrázku.... díky moc
Přílohy
aDSCF1687.jpg
aDSCF1687.jpg (87.06 KiB) Zobrazeno 1922 x
aDSCF1689.jpg
aDSCF1689.jpg (98.4 KiB) Zobrazeno 1922 x
aDSCF1691.jpg
aDSCF1691.jpg (80.78 KiB) Zobrazeno 1922 x
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Wolfi »

alp píše:to co je na te spinacce je snimac imobilizeru. v klici je cip a tohle je civka.
to na poslednim obrazku je gong. je to soucast bcecka a gonga to napriklad kdyz je nizka teplota atp ...

to co ti vede do te pojistkove skrine bude nejspis nejakej dobastl alarmu/imobilizeru ....
hmmm....tak gong mě "negongá"... a co ten odporovej ježek....jde mi o to, že mi přeskakují otáčky ventilátoru, tak bych se na něj rád mrkl...
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

a máš velkej BC? mě to normálně gongá když se ochladí na námrazu atd.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

počkej, ted se dívám ty nemáš velkej BC, jelikož nemáš na páčce blinkrů přepínání BC funkcí
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Wolfi »

JaraX píše:počkej, ted se dívám ty nemáš velkej BC, jelikož nemáš na páčce blinkrů přepínání BC funkcí
Mám tam jenom takového prcka co ukazuje teplotu a čas...a i ten funguje tak, že když jsem potřeboval změnit na letní čas, tak jsem ho po hodině laborování odpojil z konektoru a tím pádem dostal do nastavovacího režimu... jinak to prostě nešlo....
ale jinak mě to nijak nesere...negongá, tož co, se z toho neposeru....

spíš jsem chtěl vědět to co psal ALP o tom bazmeku na spínačce....
nebyl jsem si jistý, jestli tam nějaký imobilizér je, nebo ne.... :o)))

Nevíte někdo k čemu vede ten kabel, co je do něj přivedena ta černá dobastlená krabička (viz. výše)???, že bych tím mohl dojít k čemu to vlastně sloužilo.. ( v Itálii)
Přílohy
aDSCF1697.jpg
aDSCF1697.jpg (73.07 KiB) Zobrazeno 1873 x
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

jestli to není takovej ten blackbox na zvýšení výkonu a upravu směsi, ale je to jakysi moc nabastlený, zkus to vypnout zapnout a uvidíš.
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Wolfi »

Tak jsem zjistil že ten origo kabel, na který je černá krabička napojená vede do vstřikovacího čerpadla....
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

to sem si myslel :) , italum se to zdalo slaby tak si tam dali jakou si krabicku, zkus jak jde do otacek na neutral s tim zaplym a vyplym. Nejak to asi upravuje davku.
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Wolfi »

JaraX píše:to sem si myslel :) , italum se to zdalo slaby tak si tam dali jakou si krabicku, zkus jak jde do otacek na neutral s tim zaplym a vyplym. Nejak to asi upravuje davku.
je tam skrze malou dírku vidět malý šroubek...řekl bych od trimru nebo po?áku....odolávám velikému pokušení :twisted: odzkoušet, co by se tím mohlo měnit, ale raději na to seru a spokojím se s tím co to umí. :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

Wolfi píše:
JaraX píše:to sem si myslel :) , italum se to zdalo slaby tak si tam dali jakou si krabicku, zkus jak jde do otacek na neutral s tim zaplym a vyplym. Nejak to asi upravuje davku.
je tam skrze malou dírku vidět malý šroubek...řekl bych od trimru nebo po?áku....odolávám velikému pokušení :twisted: odzkoušet, co by se tím mohlo měnit, ale raději na to seru a spokojím se s tím co to umí. :lol:
spíš zkus zjisti výrobce a nebo něco o té krabičce, pak už si to na netu najdeš.
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Wolfi »

JaraX píše:
Wolfi píše:
spíš zkus zjisti výrobce a nebo něco o té krabičce, pak už si to na netu najdeš.
Hoho ... to je černá krabička v plném slova smyslu...maximálně přečtu značku výrobce izolace kabelu 8O
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

Wolfi píše:
JaraX píše:
Wolfi píše: je tam skrze malou dírku vidět malý šroubek...řekl bych od trimru nebo po?áku....odolávám velikému pokušení :twisted: odzkoušet, co by se tím mohlo měnit, ale raději na to seru a spokojím se s tím co to umí. :lol:
Hoho ... to je černá krabička v plném slova smyslu...maximálně přečtu značku výrobce izolace kabelu 8O
a otevřít?
Odpovědět