Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
v zadku servo?
-
- Klubové ID: 73
zdravim,
chci se zeptat na něco co se mi stalo dnes cestou do práce. Mám to asi 35km po okreskách a 2 km před cílem, když jsem vjel do města, tak při zátáčení volantem na křižovatce slyším takovej divnej zvuk. Vypnu radio, zatočím znova azase. Tak jsem pomalinku dojel do práce na parkoviště a zkouším to. Čím víc zatočím, klidně i na místě, tak takovej bzučivě rezonující zvuk. A když nehejbu s volantem tak dobrý. A když vrknu trochu o plyn tak to je taky trochu slyšet.....
Je to asi servo co? Musim zkouknout jestli je tam kapalina, neměl jsem po ruce baterku. Spojka mi jde normálně.
1 - Co když to nebude kapalinou? V garáži jsem si úniku nevšiml.
2 - Mám si to střihnout 35km domů???
3 - A co dál? Máte nějakej tip co by to mohlo bejt? Servopumpa? Kua!
Díky Jirka
chci se zeptat na něco co se mi stalo dnes cestou do práce. Mám to asi 35km po okreskách a 2 km před cílem, když jsem vjel do města, tak při zátáčení volantem na křižovatce slyším takovej divnej zvuk. Vypnu radio, zatočím znova azase. Tak jsem pomalinku dojel do práce na parkoviště a zkouším to. Čím víc zatočím, klidně i na místě, tak takovej bzučivě rezonující zvuk. A když nehejbu s volantem tak dobrý. A když vrknu trochu o plyn tak to je taky trochu slyšet.....
Je to asi servo co? Musim zkouknout jestli je tam kapalina, neměl jsem po ruce baterku. Spojka mi jde normálně.
1 - Co když to nebude kapalinou? V garáži jsem si úniku nevšiml.
2 - Mám si to střihnout 35km domů???
3 - A co dál? Máte nějakej tip co by to mohlo bejt? Servopumpa? Kua!
Díky Jirka
-
jo přesně to. vibrace to volantu, bzučení + hnusnej chroupavej zvuk. možná při vyšlapování spojky to je taky slyšet, ale funguje normal.Hanz píše:takovej bzucivo-chroupavej zvuk ve volantu?... nizka hladina servo kapaliny... dela to nejdriv pri prudkem brzdeni, pak taky v zatackach, nakonec i pri zrychlovani
Skoknu hladinu a kdyžtak doleju, ale nevim co mám dolejt, abych něco nezkurvil. Je těch kapalin povícero, nebo jenom 1?
ATFJirka-328 píše:jo přesně to. vibrace to volantu, bzučení + hnusnej chroupavej zvuk. možná při vyšlapování spojky to je taky slyšet, ale funguje normal.Hanz píše:takovej bzucivo-chroupavej zvuk ve volantu?... nizka hladina servo kapaliny... dela to nejdriv pri prudkem brzdeni, pak taky v zatackach, nakonec i pri zrychlovani
Skoknu hladinu a kdyžtak doleju, ale nevim co mám dolejt, abych něco nezkurvil. Je těch kapalin povícero, nebo jenom 1?
-
Tak jsem se byl kouknout kolik toho tam mám a moc toho tam teda není.....
Když vyšroubuju víčko, tak na něm je taková tyčka na který jsou drážky. Asi min max myslim. No a mě hladina sotva olízne koneček tý tyčky a je to možná 2cm pod ryskou min.
Takže je to jasný, dolejt kapalinu.
Mluvil jsem otom s kamošem co přeed zimou dolejval, a říkal mi že jsou 2 druhy, a do jeho 325i 1992 patří nějaká stará co se dnes už skoro nepoužívá, a kupoval nějakej Dexron (nevim jakej jestli jich je víc) a ten že se může mísit bez problémů s oběma kapalinama ( tou starou i novou )
Koukal jsem do ETK a servopumpu mám stejnou jako on.
Takže otázka zní, co přesně teda přesně koupit... nerad bych něco podělal.
Když vyšroubuju víčko, tak na něm je taková tyčka na který jsou drážky. Asi min max myslim. No a mě hladina sotva olízne koneček tý tyčky a je to možná 2cm pod ryskou min.
Takže je to jasný, dolejt kapalinu.
Mluvil jsem otom s kamošem co přeed zimou dolejval, a říkal mi že jsou 2 druhy, a do jeho 325i 1992 patří nějaká stará co se dnes už skoro nepoužívá, a kupoval nějakej Dexron (nevim jakej jestli jich je víc) a ten že se může mísit bez problémů s oběma kapalinama ( tou starou i novou )
Koukal jsem do ETK a servopumpu mám stejnou jako on.
Takže otázka zní, co přesně teda přesně koupit... nerad bych něco podělal.
Jirka-328 píše:Tak jsem něco koupil na benzině, prosimtě můžu to tam s klidným svědomím nalít? ATF to je, označení IID tam taky vidím, červený to je (volal jsem do BMW a prej do E36 patří červená ), akorát tam nevidím to Dexron...major píše:S největší pravděpodobností ATF 22 (Dexron IID). Je nejpoužívanější.

Pro ostatní kolegy. oleje ATF se nevyrábí pouze dva druhy. Je jich o něco více. ARAL má na příklad v nabídce druhy čtyři. jedná se o olej primárně určený do automatických převodovek, ale též i do manuálních převodovek a do servo pohonů. Neznám žádné "klasické" ATF a už vůbec ne "nějaké staré co se dnes už nepoužívá". Toho kámoše co ti to říkal kopni s rozběhem do zadku

-
Tsk jsem to dolil, ty hrozný zvuky to dělat přestalo takže jsem byl rád, no ale kouknu pod auto a loužička.....
Takže jsem tam nalil po horní rysku, dojel z práce domů a hladina je na spodní rysce
O víkendu to zvednem a jsem zvědavej co tam na mě vybafne.... kua!
Kape to jakoby pod nádržkou, podotýkám nic jsem nepřelil.
kdyby to bylo čerpadlo tak to je vepředu hnaný řemenem žejo, takže to to snad není. Že by hřeben?
Netrpěj E36ky na něco takovýho?
Takže jsem tam nalil po horní rysku, dojel z práce domů a hladina je na spodní rysce

kdyby to bylo čerpadlo tak to je vepředu hnaný řemenem žejo, takže to to snad není. Že by hřeben?
-
- Klubové ID: 98
Nejscasteji odchazi ta hadice u nardzky. Taky jsem to mel. Vymena a je to OK.Jirka-328 píše:Tsk jsem to dolil, ty hrozný zvuky to dělat přestalo takže jsem byl rád, no ale kouknu pod auto a loužička.....
Takže jsem tam nalil po horní rysku, dojel z práce domů a hladina je na spodní rysce![]()
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
mě teče hadice od chladiče k čerpadlu, ale jen pár kapek za den, takže jednou za čas doleju a pohoda.Jirka-328 píše:Tsk jsem to dolil, ty hrozný zvuky to dělat přestalo takže jsem byl rád, no ale kouknu pod auto a loužička.....
Takže jsem tam nalil po horní rysku, dojel z práce domů a hladina je na spodní rysce![]()