Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rozebrání předních světel

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
major

#21 Příspěvek od major »

romeo píše:Zdravim vsechny.taky zrovna menim sklo,je praskly.zkousel nekdo z vas vymenit i to sklo od toho plastovyho ramecku..jo a kdyz jste to menili, sundavali jste naraznik a masku nebo to jde i bez toho diky
Jaký sklo od plastovýho rámečku?? Asi nechápu. Přední kryt světel je skleněný a sundáš ho komplet i s tím černým plastem co jsou na něm ty kulatý kryty jednotlivých světel, ale ty jsou z plastu. A jsou tam přilepený, tudíž normálně sundat nejdou. Masku ani nárazník sundavat nemusíš.
Jirka-328

#22 Příspěvek od Jirka-328 »

major píše:
romeo píše:Zdravim vsechny.taky zrovna menim sklo,je praskly.zkousel nekdo z vas vymenit i to sklo od toho plastovyho ramecku..jo a kdyz jste to menili, sundavali jste naraznik a masku nebo to jde i bez toho diky
Jaký sklo od plastovýho rámečku?? Asi nechápu. Přední kryt světel je skleněný a sundáš ho komplet i s tím černým plastem co jsou na něm ty kulatý kryty jednotlivých světel, ale ty jsou z plastu. A jsou tam přilepený, tudíž normálně sundat nejdou. Masku ani nárazník sundavat nemusíš.

Jo a korát že ty kulatý (mluvim o ZKW) tam jsou jenom feftlý na 2 místech lepidlem na sklo a jdou vpohodě taky vyndat. Já je dal úplně pryč kvuli rozptylu světla....
romeo

#23 Příspěvek od romeo »

No jde o to ze ty svetla jsou asi vicero typů. ja tam mel bosch a prasklo mi a tak jsem sehnal to nahradni ale je od zkw nebo tak nejak a ma to jiny uchyceni k tomu svetlu. u toho bosche byli plastovy cvakacky a takovy 4 mali plech svorky.a u toho zkw jsou takovy velky 4plech svorky a ty ja ted nemam a potrebuju je nekde sehnat.asi na vrakaci??jo a jak to sviti kdyz se tam ty kulaty skla nedaj je to lepsi?????dikec
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od coupe328 »

Jirka-328 píše:
major píše:

Jo a korát že ty kulatý (mluvim o ZKW) tam jsou jenom feftlý na 2 místech lepidlem na sklo a jdou vpohodě taky vyndat. Já je dal úplně pryč kvuli rozptylu světla....

je Jirko poznat rozdil s a bez tech skel?Taky me ceka vycisteni,tak zda ma cenu do toho hrabat :twisted:
major

#25 Příspěvek od major »

Jirka-328 píše:
major píše:

No ,já tam mám BOSCHE a tam to drží docela fest. A také by mě zajímalo jak to bez těch kulatých bazmeků svítí.
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od CharlitoCZ »

bez těch vnitřních skel to bude svítit na prd - je to totéž jako když dáš na feldu čirý přední světla, tak to svítí všudemožně, ale slabě, právě že ty vnitřní skla směrujou paprsek světla... :wink:

teď jen doufám, že jsem pochopil o čem se bavíte a nemelu z cesty... :D
Peet

#27 Příspěvek od Peet »

CharlitoCZ píše:bez těch vnitřních skel to bude svítit na prd - je to totéž jako když dáš na feldu čirý přední světla, tak to svítí všudemožně, ale slabě, právě že ty vnitřní skla směrujou paprsek světla... :wink:

Taky si myslím, že ty to v těch světlech má svůj smysl a kdyby to mělo svítit líp bez nich, že to tam nebude...To je moudrost, co :D ?
Jirka-328

#28 Příspěvek od Jirka-328 »

Peet píše:
CharlitoCZ píše:bez těch vnitřních skel to bude svítit na prd - je to totéž jako když dáš na feldu čirý přední světla, tak to svítí všudemožně, ale slabě, právě že ty vnitřní skla směrujou paprsek světla... :wink:

Taky si myslím, že ty to v těch světlech má svůj smysl a kdyby to mělo svítit líp bez nich, že to tam nebude...To je moudrost, co :D ?

Jo máte pravdu vtom že když vyndáte ty kulatý skla co maj dělat plynutý rozptýlení světla, tak to bude svítit na prd. Ale já tam mám bixenony a ta čočka už je dělaná tak že tam před ní nic být nemá. No a ta spodní část toho kulatýho skla mi to při dálkových zase rozptylovala.
No tak jsem to vyndal a aby to nevypadalo blbě tak jsem to vyndal i z těch dálkovejch co zůstali nezměněný. A místo těch skel jsem tam vyříznul z průhlednýho makrolonu kolečka.....

Změna svítivosti ale není moc patrná, spíš to jenom líp vypadá ve dne.
Jirka-328

#29 Příspěvek od Jirka-328 »

sklíčka...
Přílohy
BMW skla_resize.jpg
BMW skla_resize.jpg (86.62 KiB) Zobrazeno 640 x
Jirka-328

#30 Příspěvek od Jirka-328 »

zvenku
Přílohy
mycar01.jpg
mycar01.jpg (67.39 KiB) Zobrazeno 645 x
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od coupe328 »

dik Jirko za odpoved,taky mam bixenony,svetla ZKW,ale asi se na to vyprdnu,jen to ocistim.Mam je docela hodne zaprasene.Jen mi poradte,jak dostanu prach dolu z toho zrcadleni okolo?Mam na tom taky trochu prachu :roll: iron?technicky benzin? :roll:
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od patras Čestný člen »

coupe328 píše:dik Jirko za odpoved,taky mam bixenony,svetla ZKW,ale asi se na to vyprdnu,jen to ocistim.Mam je docela hodne zaprasene.Jen mi poradte,jak dostanu prach dolu z toho zrcadleni okolo?Mam na tom taky trochu prachu :roll: iron?technicky benzin? :roll:

no tak technicaky bch na to nebral .. je to plast .. a snadno se sedre, poskrabe, zmatni a je to v p***
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
major

#33 Příspěvek od major »

coupe328 píše:dik Jirko za odpoved,taky mam bixenony,svetla ZKW,ale asi se na to vyprdnu,jen to ocistim.Mam je docela hodne zaprasene.Jen mi poradte,jak dostanu prach dolu z toho zrcadleni okolo?Mam na tom taky trochu prachu :roll: iron?technicky benzin? :roll:
Používám maželčin štětec na líčení, je krásně jemný :) . Normální štětec to poškrábe. Ještě používám flanelový hadřík, lehce navlhčený přípravkem na čištění obrazovek monitorů a LCD. Hlavně žádné rozpouštědla.
Odpovědět