Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výměna oleje - počítač

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
marop

#1 Příspěvek od marop »

Neví mi někdo poradit vynulování počítadla na výměnu oleje, abych nemusel na diagnostiku????
Petr_1

#2 Příspěvek od Petr_1 »

pin 7 a 19 v diagnostický zásuvce
marop

#3 Příspěvek od marop »

alp píše:zapnout klicek, spojit, pockat 10s, rozpojit, vypnout klicek, zapnout klicek a melo by byt vynulovano.

Takže pin 7 a 19 po zapnutí klíčku na 10 vteřin spojit, pak rozpojit, vypnout klíček a je vynulováno na další výměnu?? Doufám, že si nevynuluji taky něco jiného, máš to vyzkoušený??
Petr_1

#4 Příspěvek od Petr_1 »

U mě to takhle funguje, otevřu zásuvku, propojim, zapnu klíček, počkám asi deset vteřin, vypnu klíček, vyndám propojku, zavřu zásuvku a je vynulováno.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pavel 528 »

Petr píše:U mě to takhle funguje, otevřu zásuvku, propojim, zapnu klíček, počkám asi deset vteřin, vypnu klíček, vyndám propojku, zavřu zásuvku a je vynulováno.

jenze kazdy to popisujete jinak,jeden nejdriv zapinate klicek,druhej nejdriv propojujete....
rozhodne to jedno neni....
toretto

#6 Příspěvek od toretto »

Pavel 528 píše:
Petr píše:U mě to takhle funguje, otevřu zásuvku, propojim, zapnu klíček, počkám asi deset vteřin, vypnu klíček, vyndám propojku, zavřu zásuvku a je vynulováno.

jenze kazdy to popisujete jinak,jeden nejdriv zapinate klicek,druhej nejdriv propojujete....

nevim jak u novejsich motoru, ale u E30, E32 a E34 to jedno je..
Petr_1

#7 Příspěvek od Petr_1 »

Pavel 528 píše:

Napsal jsem postup jak to dělám a vždy to fungovalo. Jinej jsem nezkoušel.
major

#8 Příspěvek od major »

No,buď jsem úplně levej nebo to u všech nejde stejně.Já zkoušel všechny možný postupy,který jsem tu objevil a prostě to nešlo.Nicméně je pravda,že na e30ckách co jsem v minulosti měl to vymazávalo takto naprosto spolehlivě.Tak nevím???
Petr_1

#9 Příspěvek od Petr_1 »

A cpal jsi do správnýho pinu? Ty číslíčka jsou dost malinkatý a jejich poloha celkem navádí k chybě, taky se mi to povedlo. Naštěstí se nic nestalo.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od darmon »

pro uplne levy, u e36 mi dycky pomohlo tam ten drat strcit az kdyz zhasly kontrolky na palubce
Petr_1

#11 Příspěvek od Petr_1 »

darmon píše:pro uplne levy, u e36 mi dycky pomohlo tam ten drat strcit az kdyz zhasly kontrolky na palubce

Taky možnost, To by bylo, aby to nějak nešlo.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od darmon »

ja bych rek ze to je jedina moznost :)
Petr_1

#13 Příspěvek od Petr_1 »

darmon píše:ja bych rek ze to je jedina moznost :)

Postup, ktere popisuju na mojem autě funguje, třeba na jinym nepude. Nebo chceš říct, že kecám :evil:
toretto

#14 Příspěvek od toretto »

Petr píše:

Postup, ktere popisuju na mojem autě funguje, třeba na jinym nepude. Nebo chceš říct, že kecám :evil:

jde jenom o to aby byly ty dva zminovany piny po dobu 12s spojeny pri zapnutem klicku zapalovani.. jestli se to spoji pred zapnutim klicku (to bych doporucoval - pres pojistku) nebo po tom, to uz je sumak..
major

#15 Příspěvek od major »

Petr píše:A cpal jsi do správnýho pinu? Ty číslíčka jsou dost malinkatý a jejich poloha celkem navádí k chybě, taky se mi to povedlo. Naštěstí se nic nestalo.
Na 100% jsem zkoušel správný piny,a to co psal darmon jsem zkoušel taky.
toretto

#16 Příspěvek od toretto »

major píše:
Petr píše:A cpal jsi do správnýho pinu? Ty číslíčka jsou dost malinkatý a jejich poloha celkem navádí k chybě, taky se mi to povedlo. Naštěstí se nic nestalo.
Na 100% jsem zkoušel správný piny,a to co psal darmon jsem zkoušel taky.

jestli ti to nejde snulovat, tak mas KO kondiky v pristrojovce.. aspon u E30 to tak bylo..
darmon
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od darmon »

Petr píše:

to nechci, ale byl za mnou nakej kluk z klubu s bilou e36 kterymu to neslo a tohle byla funkcni varianta.
marop

#18 Příspěvek od marop »

Já mám E 36 r.v. 93 a zkusím to teda na těch 12 sekund...pak dám vědet, jak to dopadlo....Doufám, že něco nepo...
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#19 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Mě fachala ta varianta, zapnout klicek, pockat nez zhasnou kontrolky a pak spojit na 10s, pak odpojit, vypnoiut a zapnoout klicek a hotovo. Ale taky mi to trvalo nejmin na 5x :-)
MOrder
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od MOrder »

Variantu co popisuje Speedy tak mi to funguje taky :D
Odpovědět