Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jaké reproduktory do E36?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od MikeT »

Z důvodu atypických rozměrů originálních repráku bych vás chtěl poprosit o radu, jaký kvalitní repropoužít do E36 (bez kuchání). Díky.
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MartyH »

Zdar a silu
přední repro se dají vyměnit bez většího kuchání za 13cm repro, zadek je horší, tam se bez menších uprav asi neobejdeš.
Pokud se bavíme o zabudování bez uprav interieru (plato atd) pak je idealní stav vzadu vystřihnout větší otvor a nové repro osadit na podložku z MDF (nebo dřevotřisku). Předek nemusíš upravovat, 13-15 cm středobas tam dostaneš v poho, s podložkou je to lepší.
Já mám takto do puvodní zástavby vzadu takto udělaný 16cm kompo. system a vpředu 13cm (pokud vynechám zesák atd :D )
Je to lepší než kupovat repro atyp. rozměrů. vyjde to levněji a hraje to líp.
Dobrý repro dle toho kolik jsi ochoten investovat. Dobrá muzika se dá poskládat i za pár korun.
adam

#3 Příspěvek od adam »

Jestli se do predu vejdou "jenom" 13ky, tak bych doporucil treba Cantony CS2.13. Koupil jsem je nove za 3,5k a ikdyz nejsou v bmw (bohuzel... zatim...) tak hrajou fakt paradne. Jsou to komponentni repro s hlinikovou membranou 8)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

presne tak, predevsim se rozmysli, jestli jen repro a radio (radikalni zlepseni, do 12k se necha poridit)... nebo 4-a vice kanalovy zesilovac + subwoofer do kufru... (orientacne radio s mp3 cca 7-10k, predni repro 2-4k, zadni taktez, zesik od 4-10k, kabely 1k, redukce a pod 1k, cela instalace min 2k + stoji za zvazeni vytlumeni plata a plastu u nohou)...
“Ability is what you're capable of doing.”
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MartyH »

13-ky tam fakt pasnou, ale bez podložek to není tak uplně ono..............

Cantony CS2.13 ? Neznám, dá se na to mrknout někde na webu??? Já tam mám spirity S130 (vzadu S160) za poloviční peníze a hrajou super(rovněž komponent s nastavitelnou strmostí výhybek).
adam

#6 Příspěvek od adam »

MartyH píše:13-ky tam fakt pasnou, ale bez podložek to není tak uplně ono..............

Cantony CS2.13 ? Neznám, dá se na to mrknout někde na webu??? Já tam mám spirity S130 (vzadu S160) za poloviční peníze a hrajou super(rovněž komponent s nastavitelnou strmostí výhybek).

S tim netem prave nevim - na webu Cantonu nejsou coz asi znamena, ze uz se nevyrabi. Je tam pouze rada RS a QS. QS je myslim drazsi, ale taky s hlinikovou membranou (stredovas i vyskac) a RS s hlinikovou membranou pouze u vyskace. Koupil jsem je na autohifi.cz od jednoho typka, ktery tam ty cantony vozi z nemecka.
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MikeT »

A pokud bych chtěl mermomocí atyp, aby tam padly jako ulitý, můžete nějaký doporučit? A co kabely, musej se měnit za kvalitnější?
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od MartyH »

Ty atypy většinou neplývájí oslňujícím výkonem tak je možný nechat původní kabeláž, dle kvality reproduktoru, pokud budeš investovat do lepších repro rozhodně bych kabeláž měnil.
TY atypy vyrábí téměř každý aspon trochu lepší výrobce např. MacAudio, Pioneer,.... počítej ale stím, že budou na objednávku (skladem pochybuji že je někde budou mít) a cenový rozdíl za většinou kvalitnější repro klasického rozměru je minimální, někdy jsou dražší.
Stránky pineeru jsou asi známé, MACAudio....http://www.macaudio.cz.....(ale ted zrovna jim to nějak nejede, ale zkus to (je to serie "mobil") výrobců těch atypů je víc, jen mě ted nic nenapadá, pár atypů vyrábí i méně značkový výrobci (jsou levnější), má je v nabídce TIPA a myslím že je vyrábí bratři poláci :wink:
Pepe

#9 Příspěvek od Pepe »

Záleží na tom, kolik do toho chceě investovat. Každopádně lepší a kvalitnější zvuk ti udělá subwoofer v kufru, to nenahradíš žádnýma reprákama v autě. Je to o dost hodně znát. Tuba od blaupunktu 400W se prodává za 2.500K ještě nedávno ji měli v e-protonu Blaupunkt GTt 1200Kza 1.200 K a to je slušný peníz. No a na ten subwoofer stačí dvoukanálový zesilovač, který zapojíš do můstku. Např. od Blaupunktu GTA 250 2x100W nebo 1x400W se prodává za necelý 3.000K. Da auta by to chtělo přidat akorát výškáče. Samozřejmě čím víc peněz, tím lepší a kvalitnější.
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MikeT »

Díky chlapci, ještě jednu otázku. Kabely k reprákům jsou přimotaný s něčím do svazku, nebo jsou vedeny extra?
George_D
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od George_D »

No muj nazor je obměnit komplet audio v E36 :wink: Minulej tejden v Mimoni dostalo moje Audio pořádně napít v hangáru a přední repro od té doby pouze chrastí. :roll:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MartyH »

přimotaný i nepřimotany 8) ......jak kde
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od MikeT »

MartyH píše:přimotaný i nepřimotany 8) ......jak kde

To jako v rámci jednoho auta?
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od MartyH »

jo..............za palubákem ve svazku, v podběhu ne, pod kobercem tuším taky ve svazku v kufru už ne.
Ale v podstatě to máš jedno, protože pokud tám dáš ta atypy tak je hoď klidně na stávající kabeláž (maximálně předěláš jen konektory), pokud budeš chtít cokoli lepšího natahej je znovu v kvalitnějších.
Pokud je ale za každou cenu v tom autě chceš najít tak to není problem(dají se celkem dobře "sledovat"), jen nevím..........proč?
Pawllos

#15 Příspěvek od Pawllos »

Ted jsem narazil na toto... mate to nekdo v aute... Zajimalo by me jak to vypada namontovany...

http://www.conrad.cz/DetailPage.asp?DPG=48948
Přílohy
377529_BB_00_FB_obr.jpg
377529_BB_00_FB_obr.jpg (17.08 KiB) Zobrazeno 1718 x
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#16 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Pawllos píše:Ted jsem narazil na toto... mate to nekdo v aute... Zajimalo by me jak to vypada namontovany...

Kam se to montuje?
Pawllos

#17 Příspěvek od Pawllos »

Speedy píše:
Pawllos píše:Ted jsem narazil na toto... mate to nekdo v aute... Zajimalo by me jak to vypada namontovany...

Kam se to montuje?

Vypada to ze asi urcite dozadu
Pawllos

#18 Příspěvek od Pawllos »

Ted jsem si vsiml ze je to tam i napsany...takze dozadu, ale nejak si to neumim predstavit, jak to bude vypadat, az se to namontuje...
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od MartyH »

tak, tak, jsou to redukce do zadního plata.
Jak to bude vypadat?
Jsou asi 2 možnost, z obrázku to není moc patrný, pokud by se to montovalo zespodu, tak to bude docela nízko položený a na přichycení repro asi dost nevhorny, ale pokud by to šlo dát seshora, samozřejmě by se muselo asi trochu upravit plato taky by to nemuselo vypadat nejhůř, napověděla by foto zbkou, kde by byly patrné výšky té redukce.
Každopádně, je to řešení pro ty co chtějí dát jiné repro do origo zástavy, ale drobná uprava plechu a podložka z MDF nebo dřevotřísky vyjde podstatně levněji!!!!! a učel bude stejný, možná lepší, le dá víc práce.
guby325

#20 Příspěvek od guby325 »

já to s reprákama vyřešil takto: 8)
Přílohy
fsdfs.jpg
fsdfs.jpg (45.44 KiB) Zobrazeno 1676 x
Odpovědět