Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jaké reproduktory do E36?
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar a silu
přední repro se dají vyměnit bez většího kuchání za 13cm repro, zadek je horší, tam se bez menších uprav asi neobejdeš.
Pokud se bavíme o zabudování bez uprav interieru (plato atd) pak je idealní stav vzadu vystřihnout větší otvor a nové repro osadit na podložku z MDF (nebo dřevotřisku). Předek nemusíš upravovat, 13-15 cm středobas tam dostaneš v poho, s podložkou je to lepší.
Já mám takto do puvodní zástavby vzadu takto udělaný 16cm kompo. system a vpředu 13cm (pokud vynechám zesák atd
)
Je to lepší než kupovat repro atyp. rozměrů. vyjde to levněji a hraje to líp.
Dobrý repro dle toho kolik jsi ochoten investovat. Dobrá muzika se dá poskládat i za pár korun.
přední repro se dají vyměnit bez většího kuchání za 13cm repro, zadek je horší, tam se bez menších uprav asi neobejdeš.
Pokud se bavíme o zabudování bez uprav interieru (plato atd) pak je idealní stav vzadu vystřihnout větší otvor a nové repro osadit na podložku z MDF (nebo dřevotřisku). Předek nemusíš upravovat, 13-15 cm středobas tam dostaneš v poho, s podložkou je to lepší.
Já mám takto do puvodní zástavby vzadu takto udělaný 16cm kompo. system a vpředu 13cm (pokud vynechám zesák atd

Je to lepší než kupovat repro atyp. rozměrů. vyjde to levněji a hraje to líp.
Dobrý repro dle toho kolik jsi ochoten investovat. Dobrá muzika se dá poskládat i za pár korun.
presne tak, predevsim se rozmysli, jestli jen repro a radio (radikalni zlepseni, do 12k se necha poridit)... nebo 4-a vice kanalovy zesilovac + subwoofer do kufru... (orientacne radio s mp3 cca 7-10k, predni repro 2-4k, zadni taktez, zesik od 4-10k, kabely 1k, redukce a pod 1k, cela instalace min 2k + stoji za zvazeni vytlumeni plata a plastu u nohou)...
“Ability is what you're capable of doing.”
MartyH píše:13-ky tam fakt pasnou, ale bez podložek to není tak uplně ono..............
Cantony CS2.13 ? Neznám, dá se na to mrknout někde na webu??? Já tam mám spirity S130 (vzadu S160) za poloviční peníze a hrajou super(rovněž komponent s nastavitelnou strmostí výhybek).
S tim netem prave nevim - na webu Cantonu nejsou coz asi znamena, ze uz se nevyrabi. Je tam pouze rada RS a QS. QS je myslim drazsi, ale taky s hlinikovou membranou (stredovas i vyskac) a RS s hlinikovou membranou pouze u vyskace. Koupil jsem je na autohifi.cz od jednoho typka, ktery tam ty cantony vozi z nemecka.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ty atypy většinou neplývájí oslňujícím výkonem tak je možný nechat původní kabeláž, dle kvality reproduktoru, pokud budeš investovat do lepších repro rozhodně bych kabeláž měnil.
TY atypy vyrábí téměř každý aspon trochu lepší výrobce např. MacAudio, Pioneer,.... počítej ale stím, že budou na objednávku (skladem pochybuji že je někde budou mít) a cenový rozdíl za většinou kvalitnější repro klasického rozměru je minimální, někdy jsou dražší.
Stránky pineeru jsou asi známé, MACAudio....http://www.macaudio.cz.....(ale ted zrovna jim to nějak nejede, ale zkus to (je to serie "mobil") výrobců těch atypů je víc, jen mě ted nic nenapadá, pár atypů vyrábí i méně značkový výrobci (jsou levnější), má je v nabídce TIPA a myslím že je vyrábí bratři poláci
TY atypy vyrábí téměř každý aspon trochu lepší výrobce např. MacAudio, Pioneer,.... počítej ale stím, že budou na objednávku (skladem pochybuji že je někde budou mít) a cenový rozdíl za většinou kvalitnější repro klasického rozměru je minimální, někdy jsou dražší.
Stránky pineeru jsou asi známé, MACAudio....http://www.macaudio.cz.....(ale ted zrovna jim to nějak nejede, ale zkus to (je to serie "mobil") výrobců těch atypů je víc, jen mě ted nic nenapadá, pár atypů vyrábí i méně značkový výrobci (jsou levnější), má je v nabídce TIPA a myslím že je vyrábí bratři poláci

Záleží na tom, kolik do toho chceě investovat. Každopádně lepší a kvalitnější zvuk ti udělá subwoofer v kufru, to nenahradíš žádnýma reprákama v autě. Je to o dost hodně znát. Tuba od blaupunktu 400W se prodává za 2.500K ještě nedávno ji měli v e-protonu Blaupunkt GTt 1200Kza 1.200 K a to je slušný peníz. No a na ten subwoofer stačí dvoukanálový zesilovač, který zapojíš do můstku. Např. od Blaupunktu GTA 250 2x100W nebo 1x400W se prodává za necelý 3.000K. Da auta by to chtělo přidat akorát výškáče. Samozřejmě čím víc peněz, tím lepší a kvalitnější.
- George_D
- Kontaktovat uživatele:
No muj nazor je obměnit komplet audio v E36
Minulej tejden v Mimoni dostalo moje Audio pořádně napít v hangáru a přední repro od té doby pouze chrastí. 

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
jo..............za palubákem ve svazku, v podběhu ne, pod kobercem tuším taky ve svazku v kufru už ne.
Ale v podstatě to máš jedno, protože pokud tám dáš ta atypy tak je hoď klidně na stávající kabeláž (maximálně předěláš jen konektory), pokud budeš chtít cokoli lepšího natahej je znovu v kvalitnějších.
Pokud je ale za každou cenu v tom autě chceš najít tak to není problem(dají se celkem dobře "sledovat"), jen nevím..........proč?
Ale v podstatě to máš jedno, protože pokud tám dáš ta atypy tak je hoď klidně na stávající kabeláž (maximálně předěláš jen konektory), pokud budeš chtít cokoli lepšího natahej je znovu v kvalitnějších.
Pokud je ale za každou cenu v tom autě chceš najít tak to není problem(dají se celkem dobře "sledovat"), jen nevím..........proč?
Ted jsem narazil na toto... mate to nekdo v aute... Zajimalo by me jak to vypada namontovany...
http://www.conrad.cz/DetailPage.asp?DPG=48948
- Přílohy
-
- 377529_BB_00_FB_obr.jpg (17.08 KiB) Zobrazeno 1710 x
Pawllos píše:Ted jsem narazil na toto... mate to nekdo v aute... Zajimalo by me jak to vypada namontovany...
Kam se to montuje?
Speedy píše:Pawllos píše:Ted jsem narazil na toto... mate to nekdo v aute... Zajimalo by me jak to vypada namontovany...
Kam se to montuje?
Vypada to ze asi urcite dozadu
-
- Kontaktovat uživatele:
tak, tak, jsou to redukce do zadního plata.
Jak to bude vypadat?
Jsou asi 2 možnost, z obrázku to není moc patrný, pokud by se to montovalo zespodu, tak to bude docela nízko položený a na přichycení repro asi dost nevhorny, ale pokud by to šlo dát seshora, samozřejmě by se muselo asi trochu upravit plato taky by to nemuselo vypadat nejhůř, napověděla by foto zbkou, kde by byly patrné výšky té redukce.
Každopádně, je to řešení pro ty co chtějí dát jiné repro do origo zástavy, ale drobná uprava plechu a podložka z MDF nebo dřevotřísky vyjde podstatně levněji!!!!! a učel bude stejný, možná lepší, le dá víc práce.
Jak to bude vypadat?
Jsou asi 2 možnost, z obrázku to není moc patrný, pokud by se to montovalo zespodu, tak to bude docela nízko položený a na přichycení repro asi dost nevhorny, ale pokud by to šlo dát seshora, samozřejmě by se muselo asi trochu upravit plato taky by to nemuselo vypadat nejhůř, napověděla by foto zbkou, kde by byly patrné výšky té redukce.
Každopádně, je to řešení pro ty co chtějí dát jiné repro do origo zástavy, ale drobná uprava plechu a podložka z MDF nebo dřevotřísky vyjde podstatně levněji!!!!! a učel bude stejný, možná lepší, le dá víc práce.