Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Svíčky benzínových motorů
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
Chci měnit svíčky a nemůžu se rozhodnout které vybrat. Prošel jsem staré příspěvky, ale těžko z nich vybrat.
Chtěl bych znát všechny možnosti od nejlevnějších až po nejdražší vzhledem k výkonu a plynulosti běhu motoru. Také co se Vám osvědčilo ve 4 válci a co v 6-ti.
Pokud by tu měl někdo možnost sehnat levněji (jak už to několikrát proběhlo) tak bych byl rád.
Díky
Chtěl bych znát všechny možnosti od nejlevnějších až po nejdražší vzhledem k výkonu a plynulosti běhu motoru. Také co se Vám osvědčilo ve 4 válci a co v 6-ti.
Pokud by tu měl někdo možnost sehnat levněji (jak už to několikrát proběhlo) tak bych byl rád.
Díky

- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl jsem Ti napsat SZ jestli je ještě možnost. Jaký přesný typ by jsi doporučoval do auta s LPG, kde jsou větší nároky na kvalitu a druh?Pivson píše:Vsadil bych na klasiku BOSCH ci NGK
S BOSCH v několika autech naprosta spokojenost.
Treba Brisk si udajne s BMW moc nerozumí.
BOSCH F7LDCR 6 Ks bych sehnal tak do 500 Kč.
Nikdo další nemáte pozitivní/negativní zkušenost?

- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Psal jsem Ti SZ.Pivson píše:Já se bohužel k LPG vyjadřit nemůžu, nemám zkušenost

- voTon
- Klubové ID: 1605
- Kontaktovat uživatele:
ja nic jinyho nez brisk nedavam, spolehlivostne na tom sou stejne jako ngk nebo ostani. bosh je v podstate brisk v jinym baleni, dulezity je vybrat spranvej typ a parametry podle konkretniho auta, ja na bmw mel dycky bisk premium LGS s kruhovym jiskristem, montujou se i do lamborghini, mam je i v Mku ale asi prejdu na brisk platinum. z prvni ruky sim ze svicky iridium sou obyc svicky s tenkou bocni elektrodou maceny v iridiu, kerej mimochodem nema zdaleka takovy vlastnosti jako platina a chtejk za kus skoro 700, je to prej nafoukla bublina. ty LGS maj kruhovy jiskriste, tim je logicky zaruceny zapaleni ale zas sou hodne narocny na kompresi a stav zapalovaci soustavy (ted myslim civky, kabely...) sou delany na vysokou zatez, na popojizdeni do mesta nic moc, pac se rychle zakarbonujou a pak pali nahovno sou super na dalnici. i to je duvod proc sem sahnul k platinam. zivotnost se udava 90tkm. delaj se i stribrny (vhodny pro lpg.) nebo trielektrovy extry ale to se mi nezda nijak zasadne vyhodny to je otazka ceny.
suma sumarum je v podstate jedno co je to za vyrobce, nebo konstrukci svicky, na nasem trhu vylozene srace asi nejsou ale zalezi na pouzitym materialu poradi..klasika,stribro,iridium,platinum
suma sumarum je v podstate jedno co je to za vyrobce, nebo konstrukci svicky, na nasem trhu vylozene srace asi nejsou ale zalezi na pouzitym materialu poradi..klasika,stribro,iridium,platinum
- George_D
- Klubové ID: 49
- Kontaktovat uživatele:
Mam najeto na NGK 20 tis na 318is a naprostá spokojenost

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Nemaj spravnou tepelnou hodnotu a přehřívaj se. Zkoušel jsem je ve svým autě a ty 3-elektrodový mi přišli výrazně lepší. Přijde mi, že spíše se hodí do menších obsahů. Ale je to moje domněnka a moje praxe, není to dogma.P-J píše:A na to jsi přišel jak? Počet elektrod nemá vliv na kvalitu jiskry (přeskočí stejně vždy jen jedna).Speedy píše:Ty 4-elektrodový Boshe se do M52 nehodí(špatně pálí)
Měl jsem v M50 předepsané čtyřelektrodové a naprostá spokojenost (zbarvené tak jak mají být). Takže je mám připravené i pro M52. Nikomu je ale nenutím.Speedy píše:Nemaj spravnou tepelnou hodnotu a přehřívaj se. Zkoušel jsem je ve svým autě a ty 3-elektrodový mi přišli výrazně lepší. Přijde mi, že spíše se hodí do menších obsahů. Ale je to moje domněnka a moje praxe, není to dogma.P-J píše:A na to jsi přišel jak? Počet elektrod nemá vliv na kvalitu jiskry (přeskočí stejně vždy jen jedna).Speedy píše:Ty 4-elektrodový Boshe se do M52 nehodí(špatně pálí)

Třeba jsi je měl špatně zvolené.