vcera jsem jsem vymenoval svicky (316i/E36) a narazil jsem na jednu svicku, ktera nesla vyndat. Docela jsem znervoznel a mam obavy z toho aby nebyl strzen zavit. Pokud by to bylo na svicce, tak to snad v servisu vyndaji, ale co kdyz to bude na hlave? Znamena to zakonite novou hlavu? Maji to nejak osetrene proti strzeni zavitu primo v hlave?
Ja jsem jednou nemohl vyndat taky svíčky a strhnul jsem jeden závit, ale v servisu jsem dostal nějakej kroužek na svíčku a udělali novej závit a bylo to ok. Akorát jsem si pak dával větší pozor, ale při příštím vyndavání ten mezikroužek zustal v hlavě a už se nepovolil a nebylo nic poznat
vcera jsem jsem vymenoval svicky (316i/E36) a narazil jsem na jednu svicku, ktera nesla vyndat. Docela jsem znervoznel a mam obavy z toho aby nebyl strzen zavit. Pokud by to bylo na svicce, tak to snad v servisu vyndaji, ale co kdyz to bude na hlave? Znamena to zakonite novou hlavu? Maji to nejak osetrene proti strzeni zavitu primo v hlave?
Petr
No, hlavne ty svicky musis vyndavat ze zahratyho motoru, pak by nemel bejt problem...
No tak ja to tedy zkusim. Ale prave jsem zil v presvedceni, ze by se to melo delat na studenem motoru, protoze pokud se tam svicka dava na teplem, tak se prave da lepe "zkurvit" zavit ... Takze jsem z toho nejaky zmateny, ale kazdopadne dik za radu, urcite to zkusim (nic jineho me uz stejne nezbyva )
V žádném případě ne na teplém motoru.Hliník se rozpíná a sevře svíčku.Zkus jemně poklepat na střední elektrodu a vyšroubovat.Pokud se svíčka urve,pak odvrtat,nový závit a Heli coil vložku.Práce pro servis.Tak hodně štěstí.
mirin píše:V žádném případě ne na teplém motoru.Hliník se rozpíná a sevře svíčku.Zkus jemně poklepat na střední elektrodu a vyšroubovat.Pokud se svíčka urve,pak odvrtat,nový závit a Heli coil vložku.Práce pro servis.Tak hodně štěstí.
Tak uz se domluvte .... Ceka me vymena tak at vim jestli za studena nebo tepla. DIK
Jo kazdej kdo tu pise presvedcive sva moudra , by si mel uvedomit, ze podle jeho navodu si nekdo neco muze pekne zkur.it!
Tedy davejte sem jen rady, o kterych vite na 100% ze jsou ty spravne.
ty ostatni necht zacinaji slovy Ja myslim, nebo ja jsem kdesi slysel....at je jasno.
Omlouvam se, jestli tady sirim naky kraviny, ten servisak mi to fakt rek, je mozny, ze myslel z vlaznyho motoru a ja jsem to blbe pochopil, tak sorry...
Tak jsem prave mluvil se servisem a rekl jim svuj problem se svickou. Rekli, mi ze mi to neudelaji!!! Ze by jim to mohlo prasknout a pak by museli sundavat celou hlavu a at si pry najdu nejakou firmu, ktera se tim zabyva.