Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

328 - štrachání v motoru

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jirka-328
Klubové ID: 73

#1 Příspěvek od Jirka-328 »

Tak mi něco začalo štrachat v motoru, vepředu, jako když mám plnou hubu lentilek a koušu a koušu :( ....... ne vážně jsem z toho dost na nervy. Známej z BMW to poslechl a že prej to vidí na kladky na řemenech...... Tak jsem včera sundal řemen klimatizace, nastartoval a dělalo to furt. Tak jsem sundal ještě ten druhej, na chvilku to natočil a furt ... :(
Asi to jde z motoru, řekl bych že odešel napínák rozvoďáku, ale nejsem žádnej profik.....

Kdyby to bylo ono, myslim tím ten napínák co je na řetězu od kliky nahoru - ten šroubovací....... stačí ho jenom vyndat a našroubovat novej? Nebo se musí sundat vrch motoru??????
Nebo co by to mohlo být jinýho??????

Moc díky za každé info, Jirka
Přílohy
rozvod.jpg
rozvod.jpg (34.97 KiB) Zobrazeno 2709 x
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

jeste to muze delat vodni pumpa, ale to by prestalo, kdyz sundas remen :-( nedotyka se nekde motor? spatnej silentblok a pod?
“Ability is what you're capable of doing.”
Jirka-328

#3 Příspěvek od Jirka-328 »

Hanz píše:jeste to muze delat vodni pumpa, ale to by prestalo, kdyz sundas remen :-( nedotyka se nekde motor? spatnej silentblok a pod?
motor je zvenku v pořádku, silentbloky se nezdaj špatný, jde to někde z pod víka, spíš na levý straně - když na to čumim zepředu.... - ale je to těžký poznat odkud to jde......
S rostoucíma otáčkama to zvuk mění..... ale nic netluče, jenom to rachtá a šramotí.......
skautik Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Jirka-328 píše:
Hanz píše:jeste to muze delat vodni pumpa, ale to by prestalo, kdyz sundas remen :-( nedotyka se nekde motor? spatnej silentblok a pod?
motor je zvenku v pořádku, silentbloky se nezdaj špatný, jde to někde z pod víka, spíš na levý straně - když na to čumim zepředu.... - ale je to těžký poznat odkud to jde......
S rostoucíma otáčkama to zvuk mění..... ale nic netluče, jenom to rachtá a šramotí.......
vanos

rozvodak
Jirka-328

#5 Příspěvek od Jirka-328 »

no jo sakra, ale ku*va po 180tkm??? Mám servisku a jak to tak vypadá tak si s ní můžu utřít zadek.......
Rozvody musí vydržet min 400tkm, dle servisu BMW jsou na doživotí !!!!

Jde vyměnit jenom napínák? Snadno?
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RedBaron »

Jirka-328 píše:no jo sakra, ale ku*va po 180tkm??? Mám servisku a jak to tak vypadá tak si s ní můžu utřít zadek.......

To už známe z převodovek. Doživotní náplň znamená, že ujede 160 tisíc km :?
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od psena »

Jirka-328 píše:no jo sakra, ale ku*va po 180tkm??? Mám servisku a jak to tak vypadá tak si s ní můžu utřít zadek.......

Nemusi, nemusi....me rupl rozvodak a 400K s tim nalitany neni, aspom me v servise rikali ze ne.Proste vada materialu , to se stava.
Tim ovsem nerikam ze u tebe to bude rozvod, nejlepsi bude at si to poslechne nejakej dobrej servismen od BMW.
Jirka-328

#8 Příspěvek od Jirka-328 »

psena píše:

Nemusi, nemusi....me rupl rozvodak a 400K s tim nalitany neni, aspom me v servise rikali ze ne.Proste vada materialu , to se stava.
Tim ovsem nerikam ze u tebe to bude rozvod, nejlepsi bude at si to poslechne nejakej dobrej servismen od BMW.
jo jo servismana už mám domluvenýho, jestli to bude řetěz, tak kolik to může stát? Myslim i s kladkama a prací v BMW...... asi se osypu co?
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od psena »

Bzla tadz o tom diskuse, mzslim tam kde jsem psal asi pred 4 mesicama ze mi rupl rozvodak.Me rikali v servise ze pokud menis rozvody tak musis sundat hlavu a prsa motoru.Ale byly tam i nazory ze to jde bez sundani hlavy...´Pokud se sundava hlavat tak asi tak 20-25 K
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#10 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Jirka-328 píše:
psena píše:

jo jo servismana už mám domluvenýho, jestli to bude řetěz, tak kolik to může stát? Myslim i s kladkama a prací v BMW...... asi se osypu co?
Neřeš to v bmw,dáš 3x tolik co u šikovnýho mechoše,cena nebude tak hrozná,napínák řetězu na M3 kolem 2k :D ale prvni to dej odborníkovi at zjistí co to je.
Anonymous

#11 Příspěvek od Anonymous »

dělali mně napínací kladku na rozvodech v 22000 km na garanci - 318i (1,9)
Jirka-328

#12 Příspěvek od Jirka-328 »

Tak je to pravděpodobně řetěz co honí olejový čerpadlo..... znamená to vanu prsa a hlavu ven.....

PREJ: řetěz je na klice hnanej dvojitým pastorkem a není rozdělávací, no a pastorek je dvojitej, páč žene ještě rozvoďák. čili musí jít dolů i rozvod...... tzn vanos a hlava.....

Radost z toho teda vůbec nemám, předběžná cena je 10tKč za matroš + 6tKč za práci.
Materiál je včetně novýho rozvodu, těch lišt co ho voděj.....

Co na tu diagnózu říkate? Je to možný?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#13 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Jirka-328 píše:Tak je to pravděpodobně řetěz co honí olejový čerpadlo..... znamená to vanu prsa a hlavu ven.....

PREJ: řetěz je na klice hnanej dvojitým pastorkem a není rozdělávací, no a pastorek je dvojitej, páč žene ještě rozvoďák. čili musí jít dolů i rozvod...... tzn vanos a hlava.....

Radost z toho teda vůbec nemám, předběžná cena je 10tKč za matroš + 6tKč za práci.
Materiál je včetně novýho rozvodu, těch lišt co ho voděj.....

Co na tu diagnózu říkate? Je to možný?
je to možný,ale abys zbytečně nevyhodil lowe tak si nech diagnozu udělat na 2,3 místech....
Odpovědět