Ahoj vsem,
cerstve mam sport. vzduch. filtr (Diky Hanzi, vse dorazilo OK), jen me napadlo jestli byste sem nehodili nejaky fota jak to mate pod kapotou resene abych nasal inspiraci, a pak preferujete volne ulozeny filtr nebo dal nekdo prednost airboxu ? Dik za nazor prip. za fota , rad se podivam na vlastni
ja mam u 4 valce oddelany viko na sani vzduchu, puvodni box i privod tam mam ... mam udelanej ramecek, kterej davam misto toho vika a na nem privarenou redukci na AFM muzu ti to vyblejskout
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
patras píše:ja mam u 4 valce oddelany viko na sani vzduchu, puvodni box i privod tam mam ... mam udelanej ramecek, kterej davam misto toho vika a na nem privarenou redukci na AFM muzu ti to vyblejskout
Dik, fotkou by jsi me urcitel neurazil Zraje ve me vic moznosti - od jednoduchych po celkem kutilske variace , a tak bych rad jeste nabral jeste nejakou inspiraci ...
Mám vložku a neřeším to. Je to vcelku tichýa přitom funkční řešení. Když ten airbox otevřeš, bude to mít takový sytější zvuk... Ale výkonový efekt oproti vložce asi nepoznáš...
No bylo o tom uz dost dohadu, ale sportovni vlozka udela jen pramaly efekt.Rozhodne otevrene sani je lepsi volba.Borci na E30 sli na brzdu s otevrenym a s normal vlozkou a rozdil byl myslim 3 kw na 325i.
Coz byl pro pesimisty dost prekvapivy vysledek.
Bohuzel jak by to dopadlo se sport vlozkou nemuzem tusit, ale bylo by to urcite horsi jak hribek.
psena píše:No bylo o tom uz dost dohadu, ale sportovni vlozka udela jen pramaly efekt.Rozhodne otevrene sani je lepsi volba.Borci na E30 sli na brzdu s otevrenym a s normal vlozkou a rozdil byl myslim 3 kw na 325i.
Bohuzel jak by to dopadlo se sport vlozkou nemuzem tusit, ale bylo by to urcite horsi jak hribek.
Netvrdím, že otevřený sání něco nepřidá, ale rozdíl na 140kW 3Kw v praxi moc nepoznáš. Jooo, kdyby jsi k tomu dal vačku, čip, výfuk, tak kW + kW dá dohormady třeba 15kW a to už poznáš. Já takhle skládal koně u Fáva a ve výsledku se mi jich tak sešlo 90...
psena píše:No bylo o tom uz dost dohadu, ale sportovni vlozka udela jen pramaly efekt.Rozhodne otevrene sani je lepsi volba.Borci na E30 sli na brzdu s otevrenym a s normal vlozkou a rozdil byl myslim 3 kw na 325i.
Netvrdím, že otevřený sání něco nepřidá, ale rozdíl na 140kW 3Kw v praxi moc nepoznáš. Jooo, kdyby jsi k tomu dal vačku, čip, výfuk, tak kW + kW dá dohormady třeba 15kW a to už poznáš. Já takhle skládal koně u Fáva a ve výsledku se mi jich tak sešlo 90...
V tehle konstalaci bych se nebal i vyssiho cisla nez 15kw , chip dela 10% coz z tech 140kw je uz 14 + filtr , vyfuk prip. vacka a svody, myslim ze min. 15 - 20kw neni problem (Pak uz jen turbo nebo kompresor ))
To zni velice lakave.... uz jen sehnatu tu prirubu Mimochodem ty tve vysledky byly dany jen vymenou filtru a nebo jsi dal resil odstineni tepla od motoru a privod studeneho vzduchu ???
To zni velice lakave.... uz jen sehnatu tu prirubu Mimochodem ty tve vysledky byly dany jen vymenou filtru a nebo jsi dal resil odstineni tepla od motoru a privod studeneho vzduchu ???
ahoj měl bych dotaz, když bych chtěl kit přímího sání, tak váha vzduchu musí ven nebo ten kit s ní počítá a stačí vyhodit airbox, vyměnit potrubí a na váhu přidělat filtr přes nějakou tu přechodku která je součástí té sady..
a další, je velkej rozdíl mezi tím kitem a samotným kuželem? vyplatí se kupovat kit?
Píďa píše:ahoj měl bych dotaz, když bych chtěl kit přímího sání, tak váha vzduchu musí ven nebo ten kit s ní počítá a stačí vyhodit airbox, vyměnit potrubí a na váhu přidělat filtr přes nějakou tu přechodku která je součástí té sady..
a další, je velkej rozdíl mezi tím kitem a samotným kuželem? vyplatí se kupovat kit?
Kit je většinou "vyprojejektovaný" pro konkrétní model a jeho součástí jsou i přechodky a vše co je třeba pro montáž. S tou váhou vzduchu je to přesně tak, jak říkáš.
no jó, tak jak říkáš , ale já říkám obě varianty, z toho mi pořád neni jasný, váha zůstane nebo musí ven
asi by bylo dobrý se zeptat přímo u nějakýho dodavatele nebo prodejce
a co nějaká zkušenost? vyplatí se připlatit si a koupit kit, nebo je rozdíl mezi kitem a samotnym kuželem tak nepatrnej že je to zbytečnost a postačí jen kužel.