Couloo píše:Ahoj chlapi, dost zajimave tema a tak to malinko ozivim. Chystam se delsi dobu resit turbo na e39 142kw. Dela si tak nejak co chce,od spodu je tam velka dira a houka jak sanitka ale jinak tlaci. Auto jsem koupil v DE a k autu jsem dostal nejake certifikaty ze je tam delanej nejakej CHIP a mel bych mit 155kw ktere byli dokonce zapsany v nemeckym TP a pri prihlaseni v CZ mi tech 155kw taky zapsaly do velkeho TP. Nevim teda, jestli je to tim chipem nebo je turbo v prdeli ale cele 2 roky to jede stejne a to tak ze auto zrychluje a nekde okolo 3 az 3500 otacek vystreli jak kdyby me nekdo kopl do prdele.
Jednou jsem omylem na aukru vydrazil turbo na e60 530d 160kw ktere neni 100% a chystam se ho nechat zrepasovat. Turbo mi lezi v regale a tak me tet napada ze bych ho dal do e39. Nikdy jsem nevedel ze to jde az po cteni Vasich prispevku. Jak je to teda s tou regulaci ? To co mam je na el. regulaci. Na to misto muzu dat starou podtlakovou regulaci a hotovo nebo jak ??
Diky
Myslím,že ho tam dát nemůžeš.Turba co májí elektrickou regulaci v 99% nemají dorazový šroubek,který zajišťuje základný polohu kapek.
Možná by se dala někde v jednotce upravit mapa,aby to ovládalo elektricky,ale to je spíš otázka na ALLa.
Jinak 3-3,5tis je kopanec hrozně pozdě. To musí tahat nejpozději kolem 2tis.
Po výměně turba je samo nutné udělat znovu čip,jinak to pojede ještě hůř,než teť ,nebo já jem to tak aspoň měl.