Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
REST
A hlavně i tehdy, pokud je řádně zahřátý výměník.Fazeey píše:vytápění při vypnutym motoru, jde to aktivovat pokud je pod 15°
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Musis mit zahraty motor na provozni teplotu a klicek v poloze 1.
Tlacitko REST pouziva zbytkove teplo z motoru. V pripade, ze auto ma priplatkovou vybavu - akumulator latentniho tepla automaticky se vyuziva i tohoto zdroje tepla.
Viz český manuál - návod k obsluze str. 104.
Predpokladam, ze nemas CZ manual.
[http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=38603&highlight=n%E1vod]
Tlacitko REST pouziva zbytkove teplo z motoru. V pripade, ze auto ma priplatkovou vybavu - akumulator latentniho tepla automaticky se vyuziva i tohoto zdroje tepla.
Viz český manuál - návod k obsluze str. 104.
Predpokladam, ze nemas CZ manual.
[http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=38603&highlight=n%E1vod]
-
jurasis
- Klubové ID: 775
Klíček nemusí být v zapalování, ale pokud je v poloze I, jde regulovat ventilátor a teplota (svítí panel klimy). Bez klíčku jen automat ( poslední nastavení ).
Podmínky: Provozní teplota motoru, ex teplota pod 15ti stupni a funguje jen jeden cyklus. Pro další zapnutí se musí zapnout a vypnout zapalování.
Mimochodem mi to nejelo nikdy dýl jak půl hodiny...
Podmínky: Provozní teplota motoru, ex teplota pod 15ti stupni a funguje jen jeden cyklus. Pro další zapnutí se musí zapnout a vypnout zapalování.
Mimochodem mi to nejelo nikdy dýl jak půl hodiny...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
-
PPetr
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvím se že znovu obnovuju toto historické téma, ale nechci zakládat nové.
Měl jsem e61 rok 2006 a tam byl starší panel klima kde bylo tlačítko REST ktere fungovalo po shasnutí motoru dofoukalo zbytek z klima do interieru, ted mám e61 po FL rok 2008 ale toto tlačítko jsem tam nenašel. Nevíte někdo zda se to dá nějak spustit jinak? V tomto vedru by se to fakt hodilo... Předem moc díky za info
Měl jsem e61 rok 2006 a tam byl starší panel klima kde bylo tlačítko REST ktere fungovalo po shasnutí motoru dofoukalo zbytek z klima do interieru, ted mám e61 po FL rok 2008 ale toto tlačítko jsem tam nenašel. Nevíte někdo zda se to dá nějak spustit jinak? V tomto vedru by se to fakt hodilo... Předem moc díky za info
Klima ne, to musí běžet kompresor a tudíž motor, přeci, max chvíli po chcípnutí to může brát zbykek z ledového výparníku. Je to jen takové ochlazování, aby v autě nebylo 80st, ale jen 50PPetr píše:Díky za info, to jako i na klimatizaci? To je blbost ne?? Vzdyt to clovek potrebuje nejvíc když je takhle okolo 30 a víc stupnu... Do 25°c by to nemelo moc smysl...
To zbytkové teplo funguje dobře, přec jen, když je to velkej motor, tak tam té energie je nashromážděné dost.
- Filozof
- Klubové ID: 1044
zkoušel jsem to zbytkové teplo v zimě na naší 530xda a před obchodákem četl noviny a vypl motor a pustil si teplo cca 15min to bylo v pohodě dost teplé pak už se jelo...
Není to asi na dýl jak 20-30min ale nezkoušel jsem.
Co to vychlazování v létě to funguje fakt jen tak pro efekt otevřených dveří ? Něco jako když nechám otevřená okna na 3cm všude a šíbr tak dosáhnu stejného efektu ?
nebo to dokáže více ?
Není to asi na dýl jak 20-30min ale nezkoušel jsem.
Co to vychlazování v létě to funguje fakt jen tak pro efekt otevřených dveří ? Něco jako když nechám otevřená okna na 3cm všude a šíbr tak dosáhnu stejného efektu ?