pozdravujem kolegov z CZ,
tiez mam taky problem a myslim si, ze to sposobuje zodrate lozisko na klukovom hriadeli. Je tam jedno (myslim ze je druhe) na vymedzenie aj axialnej vole - pozri v ETK pri klukovom hriadeli.
Najazdil som uz na tom cca 50.000km - neriesim
jo, vyměnil sem všechny lágry, ložisko na vstupním hřídeli, potom to malý v klice jak se do něj zasune vstupní hřídel z převodovky a pořád to samý
i když, teď jak je venku teplo tak mi přišlo, že už to neklepe, ale moc sem to nezkoumal abych nebyl nasranej
dela mi to uplne to samy.... nemam cas se tim zatim zabejvat,ale jak bude chvilka,tak zkusim sundat prevodovku a nastartovat to bez ni,abych ji uplne vyloucil... To same pak udelat s tou remenici,na to odzkouseni to nemuze vadit,kdyz nepujde altik a vodni pumpa
Ajo,vidis to me nenapadlo,tak sundat prevodovku,dat starter a dat tam srouby a z druhy strany matky,jestli se tam vejdou.... protoze ten starter pokud si dobre pamatuju tam je danej prez blok motoru a az zavit je v prevodovce ne? a melo by to jit... a pak muzes na 100% vyloucit prevodovku,nebo motor kazdopadne jsem doufal ze to bude bud to lozisko v prevodovce,nebo ten setrvak,ale kdyz to tady nekdo menil a dela mu to furt,to je divny.... leda ze by ten kdo menil ten setrvak daval starsi a ten by byl taky v hajzlu
no myslim, že je přichcenej jen k převodovce, že krz blok ty šrouby nejdou,
ale možná už si to nepamatuju, jen vím, že sem to chtěl taky natočit bez převodovky a nic rozumnýho sem nevymyslel
vcelku otevřeš kapotu a budeš vědět
chcem pridať aj ja jednu skúsenosť mám sice opel omega 2,5tds ale motor je identický.
100 km od domu mi odišla vodna pumpa a príznaky boli identické ako tu už všetci spominali. Na volnobehu buchot a trasenie a ked som zvýšil otačky tak klud.
Ked mi to opravili tak som zistoval prečo sa všetko triaslo a podobne ...vrtula ktorá je pohánaná od čerpadla mala vôlu tym pádom bola vystredená . Pri vyžších otáčkach už to neako dostredovalo a zanikalo to.
V každom prípade po výmene vodnej pumpy totalny klud.
Napadlo ma či tie vybracie nejdu od vrtule .....???
Tolko moja skúsenosť
zajímalo by mě zda se tento problém už vyřešil... ?? já od tý doby něco najel a vyměnil i spojku s ložiskem včetně setrváku a je to furt stejný, při rozjezdu se navýc celý auto klepe... už to moc neřeším, ale už de pouze o pryncip..