Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Výplach motoru
Ahoj,jsem tady novej,snad mi poradíte.Před časem jsem si pořídil e34,M50B25.Budu ted' měnit olej,dle doporučení vezmu tento: http://www.dilyfiatov.cz/p891-motorovy- ... 10w-40-5l/
Ale jde o to že nevím a ani původní majitel auta neví jakej olej je v motoru doposud(u něj auto spíš stálo),proto jsem myslel že by bylo dobré motor nejdříve vypláchnout.Našel jsem od firmy Liqui moly výplach motoru a vyplachovač olejových usazenin,můžete mi něco z toho doporučit nebo je to blbost?Motor má najeto cca.220tkm.dle servisní knížky.Na internetu jsem se dočetl že když se výplach nedělá od nova nebo pravidelně tak se tím čističem vše nahromaděné uvolní a mohou se ucpat mazací kanálky a následně zadřít motor.Chtěl bych motoru dopřát co nejlepší péči ale né to zase přehánět abych mu spíš neuškodil.Předem děkuji
Ale jde o to že nevím a ani původní majitel auta neví jakej olej je v motoru doposud(u něj auto spíš stálo),proto jsem myslel že by bylo dobré motor nejdříve vypláchnout.Našel jsem od firmy Liqui moly výplach motoru a vyplachovač olejových usazenin,můžete mi něco z toho doporučit nebo je to blbost?Motor má najeto cca.220tkm.dle servisní knížky.Na internetu jsem se dočetl že když se výplach nedělá od nova nebo pravidelně tak se tím čističem vše nahromaděné uvolní a mohou se ucpat mazací kanálky a následně zadřít motor.Chtěl bych motoru dopřát co nejlepší péči ale né to zase přehánět abych mu spíš neuškodil.Předem děkuji
-
beny-maser
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nevíš, co tam bylo a v jakém stavu motor je, není nic jednoduššího, než kouknout pod ventilové víko a uvidíš, zda je tam čisto nebo usazeniny.
Pokud je tam čisto, výplach neřeš.
Pokud jsou tam usazeniny, stačí před výměnou dát do oleje 1 dcl terpentýnového oleje, nechat 10 minut běžet motor a promíchat terpentýn s olejem. Po hodince toto ještě zopakovat, případně pár km najet. Pak olej vypustit, vyměnit filtr, dát čerstvý olej.
Pokud je tam čisto, výplach neřeš.
Pokud jsou tam usazeniny, stačí před výměnou dát do oleje 1 dcl terpentýnového oleje, nechat 10 minut běžet motor a promíchat terpentýn s olejem. Po hodince toto ještě zopakovat, případně pár km najet. Pak olej vypustit, vyměnit filtr, dát čerstvý olej.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Díky za rady,asi to udělám tak,že to ted' vyměním a jak píše Angelos,zkrátím interval výměny,řekl bych ale že stačí o půlku tzn.po 5tis.km,na ten výplach asi kašlu,ono totiž ten sajrant co se tam leje rozpouští všechno a tak bych řekl že asi nebude moc za dobře s guferama apod.to pak by ten motor mohl začít všude týct.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
V autokelly ne, prodávají ho "lepší" prodejny barvy-laky. Např. Hornbach necelých 200 Kč za litr.
323ti stock condition
323ti stock condition
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Rozpustí to pevné úsady. Neloupou se v šupinách, neodlamují se, takže se neucpou mazací kanály.
323ti stock condition
323ti stock condition
- cmelak
- Klubové ID: 2687
Před každou výměnou oleje používám TEC2000, plechovka stojí asi 400kč a není nic lepšího, používájí ho i lidi kolem mě a nikdy jsem neslyšel že by škodil, známej tomu taky nevěřil, a byl z toho překvapenej, protože mu to "před očima" zvýšilo tlaky válců 
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Ahoj,tak olej mam připravenej,příští týden jedu na výměnu,ale nedalo mi to a ještě jednou jsem se podival do motoru přes víčko načež jsem světlem nahlédl i pod tu desku hned pod víčkem a vypadá to tam pěkně.Má to po tomto zjištění ještě smysl vyplachovat tím terpentýnem?Tady jsem to vyfotil tak prosím o názor.Mám ještě jeden menší problém,přestalo mi jít stáhnout okno vpředu u spolujezdce(el.)chtěl bych zkusit pojistku ale nevím kde je.Moc díky
- Přílohy
-
- 210320134077.jpg (49.43 KiB) Zobrazeno 502 x
Ahoj,tak olej mam připravenej,příští týden jedu na výměnu,ale nedalo mi to a ještě jednou jsem se podival do motoru přes víčko načež jsem světlem nahlédl i pod tu desku hned pod víčkem a vypadá to tam pěkně.Má to po tomto zjištění ještě smysl vyplachovat tím terpentýnem?Tady jsem to vyfotil tak prosím o názor.Mám ještě jeden menší problém,přestalo mi jít stáhnout okno vpředu u spolujezdce(el.)chtěl bych zkusit pojistku ale nevím kde je.Moc díky
- Přílohy
-
- 210320134077.jpg (49.43 KiB) Zobrazeno 501 x
-
beny-maser
-
Srandik32
- Klubové ID: 860
Co chceš dneska vyplachovat?Všechny dnešní oleje obsahují detergenty,látky na rozpouštění nečistot a usazenin.Výplachy se dělaly dřív na starých motorech,páč se používali hlavně minerální oleje.Dneska to nemá smysl.Já dělám pravidelně proplach na vetrenkákovi a používám toto: http://www.prodejoleju.cz/cz/detail/par ... vy-olej-1/ ale to je přes 50 let stará Oktávka