Přžijdu k autu, nastartuju... vše OK, mazání zhaslo....
Rozjedu se, ujel jsem asi 100m a rozvístilo se mazání, + hláška mazání na BC a už to nezhaslo... z motoru se linou děsivý zvuky od hydroštělů.. no prostě to nemaže.... zkusil sem dolít olej... ale nepomohlo...
co stím?
prosím řekněte mi že to není olejové čerpadlo (((
Na to jsem taky myslel, že by mohlo být jen přicpané.... zkusim vypustit olej, nalít nový, uvidíme...
Taky mě napadlo, co jsem si tu přečetl, jestli by nemohl být povolený centrální šroub na klice...
sám se nepovolí,ale určitě zkontroluj,výměna oleje tomu nepomůže, tohle je mechanickej problém. Doufám že jsi to ihned chcípnul a nesnažil se dojet např. domu.
No, tak šroub drží pevně jak skála, takže tím to není... takže, jedině sundat vanu a jít po čerpadle což?...
jak vlastbě poznám jestli je v prdeli?... nebo na co si dát pozor kde by třeba mohl být problém?
No nejvíc mě sere že se kvůli tomu musí nadzvednout motor, musim burcovat automechanika s dílnou a zvedákem..protože je tam ta blbá nápravnice... a vanu prostě nesundám.... kurva ať je to jen ucpané..prosím bože!!!!....
tak jsem to konstatoval s kámošem mechanikem, a říkal že pokud dodržuju výměny oleje, tak že by to bylo těžko ucpané, že to vidí spíš na 80% čerpadlo v háji.... takže motor ven, vana dolu.... píčo to mi byl čert dlužnej toto...
Tak přátelé, už vím čím to bylo, dnes jsme to opravili....
Byla to matička na hnacím kole od čerpadla...prostě klasika, takže sem jí zalil tekutým kovem a nasrat...
[/img]
Přílohy
Matička byla spadlá ve vaně, chyběla na hřídelce, a proto čerpadelo netlačilo olej...dost častá závada u M50/M52/S50/52
Tak u M62TU (stejne jako u ostatnich osmivalcu) se casem povoluji ty tri srouby, ktere drzi samotne cerpadlo. Proste pristi vymenu oleje spoj i s vymenou tesneni pod vanou a rovnou dotahni ty srouby. Jelikos vana neni nad napravnici jako u R6, je to prace na pul hodiny.