Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

nezávislé topení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Snejk »

Lucass píše:Nechci zakládat nový téma, tak to vložím sem.
Nedávno jsem čistil Webasto na mém bmw e34 tds, webasto je dodělávané už z Německa. Když jsem to vyčistil a složil zpět, tak jsem ho zkusil zapnout a zjistil jsem, že se ohřívají jenom hadice do topení a poté co se ohřejou, tak se webasto vypne. Hadice do motoru zůstaly studené. Jde mi o to, jestli někdo neví, jak jsou zapojené origo hadice z nezávislého topení, protože u mě to je napojený přímo do hadic od topení, v místě vpravo od nádoby s kapalinou, tak jestli to není zapojený nějak špatně. Nikdy jsem to nezkoumal co to ohřívá, ale je pravda, že když jsem to v zimě zapnul, tak to hučelo jenom chvilku a motor to neohřálo. Auto mám v garáži, tak jsem to zapínal jenom s nastartovaným motorem. Ale byl bych radši, kdyby to ohřívalo motor a ne jenom topení .
Díky za každou radu.
jednoduchy.. nejde ti tam zadny pridavny vodni cerpadlo co by tu vodu taky nejak rozhejbavalo.. to se da vyresit
Lucass

#22 Příspěvek od Lucass »

Čerpadlo co je přímo na Webastu jsem zkoušel a fungovalo, hadice co vedou z webasta jsou obě horký, takže voda tam nějak koluje, akorát to nějak nejde do motoru :?

Jde mi o to, aby mi někdo řekl, jak jsou u origo zapojeného nezávislého topení zapojené ty hadice, co z toho vedou. Jestli jsou taky napojené na hadice do radiátoru topení, nebo jsou napojeny někde k motoru.
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od lenoch »

Lucass píše:Nechci zakládat nový téma, tak to vložím sem.
Nedávno jsem čistil Webasto na mém bmw e34 tds, webasto je dodělávané už z Německa. Když jsem to vyčistil a složil zpět, tak jsem ho zkusil zapnout a zjistil jsem, že se ohřívají jenom hadice do topení a poté co se ohřejou, tak se webasto vypne. Hadice do motoru zůstaly studené. Jde mi o to, jestli někdo neví, jak jsou zapojené origo hadice z nezávislého topení, protože u mě to je napojený přímo do hadic od topení, v místě vpravo od nádoby s kapalinou, tak jestli to není zapojený nějak špatně. Nikdy jsem to nezkoumal co to ohřívá, ale je pravda, že když jsem to v zimě zapnul, tak to hučelo jenom chvilku a motor to neohřálo. Auto mám v garáži, tak jsem to zapínal jenom s nastartovaným motorem. Ale byl bych radši, kdyby to ohřívalo motor a ne jenom topení .
Díky za každou radu.
Ahoj. Tady máš načrtnuté všechny hadice k origo zapojení webasta:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=65
Hadice č. 7 ohřívá motor až když se termostat č. 5 otevře. Hadicí č. 1 jde teplá voda z webasta a hadicí č. 14 jde studená voda do webasta.. Klasický široký vodní hadice na motoru se neohřejou a webasto na e34 motor spíše jen zavlažuje... toť vše z mých výzkumů:)
Vesa88

#24 Příspěvek od Vesa88 »

Jeste takovy dotaz, je tu nekdo z Prahy kdo by byl schopny a ochotny nakodovat mi to nezavysle topeni , aby topilo a ne jen ventilovalo? Byl bych strasne moc vdecny! :)
Lucass

#25 Příspěvek od Lucass »

Takže to mám asi zapojený správně, když jsem to zkoušel tak mě zarazilo, že to motor moc neohřeje. Myslel jsem, že Webasto to ohřeje víc, ale jestli to jenom zavlažuje, tak to asi funguje správně. Dál to teda nebudu řešit :D
Miguel
Klubové ID: 1507

#26 Příspěvek od Miguel »

Vesa88 píše:Jeste takovy dotaz, je tu nekdo z Prahy kdo by byl schopny a ochotny nakodovat mi to nezavysle topeni , aby topilo a ne jen ventilovalo? Byl bych strasne moc vdecny! :)
Nezávislé topení není problém nakodovat :wink:
Vesa88

#27 Příspěvek od Vesa88 »

To by bylo super, mel by si na me nekdy cas? Uz zacina byt zima a mam doma tehulku tak aby mi nenastydla :)
Laubik

#28 Příspěvek od Laubik »

Není tady někdo z Plzeňska kdo by to taky dokázal nakodovat....jde mi taky jenom ventilátor mam e39 530D...děkuji.
Odpovědět