Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Ztracená bezpečností redukce na kola

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
kalashnikow

#1 Příspěvek od kalashnikow »

Ahoj, koupil jsem auto s už ztracenou redukci na kola a nyní bych kola potřeboval sundat, nenašel by se někdo s totožnou redukcí, kdo by mi ji mohl půjčit / zaslat na 1 den ?

Eventuelně osobka HK, PCE.

Vizte foto, Díky, M.
Přílohy
IMG_4731.JPG
IMG_4731.JPG (44 KiB) Zobrazeno 442 x
bibikuba

#2 Příspěvek od bibikuba »

myslím tu někdo nedávno psal že se dá v BMW normálně koupit...Nejsem si jistej ale podle obrázku když koupíš oříšek na velkou golu třeba Tona-hvězdičku popř.prodávaj i jemnou hvězdičku cca 150 kč a do středu vyvrtáš dirku tak to bude taky fungovat :wink:
změřit šuplerou průměr,popř.ještě si udělej čárku a přepočítej hrany-myslím je to normál.tuctová hvězda-třeba na Kladně se dá oříšek Tona koupit úpně normálně samostatnej v nářadí..
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od KKKuba »

popř některý hvězdičky už v sobě díru mají, zkus se mrknout na net..
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Zajedeš do Stratosu, tam mají celou sadu, vyzkouší kterej to je a buď ti ho rovnou prodají nebo objednají
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Risa525

#5 Příspěvek od Risa525 »

pokud si dobře pamatuju tak se myslim prodává jen ze čtyřma šroubama...takže máš rovnou celou novou bezpečnostní sadu...
Flyshit

#6 Příspěvek od Flyshit »

Stejnej pruser sem resil ja....vsude mi rekli ze takovej bezpecnostni orech nemaj... Ze se to prej neprodava aby byli stejny.... To by si pak moh corkar rovnou koupit sadu a jit corovat kola:D nakonec jsem to vyresil tak te jsem tam namlatil kladivem tisicihran a povolil(bezpecnostni orech jsem pak nasel v kufru pod tapcem zapadlej:D)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Risa525 píše:pokud si dobře pamatuju tak se myslim prodává jen ze čtyřma šroubama...takže máš rovnou celou novou bezpečnostní sadu...

Prodávají se i samostatně. Číslo ETK 36136765xyz
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
E30STORM

#8 Příspěvek od E30STORM »

jj, pravda svatoucí .
Já mám zkušenost , že někde je číslo na tom ořechu.
jen pro příklad, jsem to tehdy chtěl koupit v BMW .
Těchto ,, tisícihranů,, originál v BMW se dá koupit asi 25, takže to rozhodně není tuctový tisícihran, neboť každý je uplně jiný, pod jiným číslem.
Ale pokud chceš ten co tam máš, vyndej jeden a v BMW ti ho objednají.
Ale tuším podmínkou bylo koupit i šrouby a vyšlo to na nějaké 3litry, takže jsem tady koupil nakonec origo za 400stovky .
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od KKKuba »

Flyshit píše:Stejnej pruser sem resil ja....vsude mi rekli ze takovej bezpecnostni orech nemaj... Ze se to prej neprodava aby byli stejny.... To by si pak moh corkar rovnou koupit sadu a jit corovat kola:D nakonec jsem to vyresil tak te jsem tam namlatil kladivem tisicihran a povolil(bezpecnostni orech jsem pak nasel v kufru pod tapcem zapadlej:D)

Tak to ti kecali, v každejch autodílech ti prodají kufřík s hromadou různejch ořechů na bezpečáky..
kalashnikow

#10 Příspěvek od kalashnikow »

OK a půjčit mi to nikdo nechcete ? Pak už to stejně nevyužiju tak se mi zdá zbytečnost to kupovat.
caknakis

#11 Příspěvek od caknakis »

chlape, jako pochopil bych, kdyby jsis chtěl půjčit díl za xx tisíc, ale když to jde vyřešit koupí hvězdičky za dvě kila.... tak nějak mi uniká, co řešíš. To už je na mě trošku moc hardcore
Risa525

#12 Příspěvek od Risa525 »

KKKuba píše:
Flyshit píše:Stejnej pruser sem resil ja....vsude mi rekli ze takovej bezpecnostni orech nemaj... Ze se to prej neprodava aby byli stejny.... To by si pak moh corkar rovnou koupit sadu a jit corovat kola:D nakonec jsem to vyresil tak te jsem tam namlatil kladivem tisicihran a povolil(bezpecnostni orech jsem pak nasel v kufru pod tapcem zapadlej:D)

Tak to ti kecali, v každejch autodílech ti prodají kufřík s hromadou různejch ořechů na bezpečáky..
hele tak to chci vidět!!! a není na tom kufříku napsáno " autonáčiní pro tmavé občany" :D
Flyshit

#13 Příspěvek od Flyshit »

Risa525 píše:
KKKuba píše:

hele tak to chci vidět!!! a není na tom kufříku napsáno " autonáčiní pro tmavé občany" :D
:D nevim,nedokazal jsem to rozlustit,psal to nejakej tmavej obcan:D jinak nekecam,tohle mi rekli asi ve 3 prodejnach ze to nesezenu... Ze bud odvrtat nebo nejak jinak....
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od KKKuba »

ne, je to normální sada pro pneuservisy...
petr-kucera

#15 Příspěvek od petr-kucera »

Zdravim,

zajdi normálně do servisu BMW a tam ti ho bez problému prodají ;). Sám jsem ho kupoval v Ostravě v Cartecu ;).

Ještě večer mrknu do auta, jestli náhodou nemám stejný
Risa525

#16 Příspěvek od Risa525 »

KKKuba píše:ne, je to normální sada pro pneuservisy...
tak bych pochopil že je to na živnosták ale aby to prodávali normálně všem? 8O
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Snejk »

normalne si koupis sadu bezne jako naradi . treba na bawo uplne vpohode funguji obracene sroubovice... naklepnes kladivkenm a normalne klicem na kola povolis... stoji to par korun a poradis si s tim prakticky se vsema beznejma bezpecakama... na ty rafinovanejsi zas staci vnitrni vytahovaky... zase bezne prodejne...
Risa525

#18 Příspěvek od Risa525 »

takže pojistné šrouby sou jen na obranu proti totálním sociálům :?

"machři" si v klidu poraděj
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Snejk »

kazdej kdo de pro kola tak uz to sebou ma vzdyt to stoji par stovek.. a ze by nekdo uplne nahodou sel po ulici a rek si ze slohne kola tak takovej nikdo neni...

pojistny srouby jsou dobry, ale je potreba koupit drazsi, poradnejsi a nektere jsou i hodne vychytany takze znemoznujou pouziti tehle jednoduchych nastroju...
Risa525

#20 Příspěvek od Risa525 »

Snejk píše:kazdej kdo de pro kola tak uz to sebou ma vzdyt to stoji par stovek.. a ze by nekdo uplne nahodou sel po ulici a rek si ze slohne kola tak takovej nikdo neni...

pojistny srouby jsou dobry, ale je potreba koupit drazsi, poradnejsi a nektere jsou i hodne vychytany takze znemoznujou pouziti tehle jednoduchych nastroju...
snejku...pošli mi do SZ odkaz na nějaký machr pojistný šrouby jestli něco máš....začal sem být neklidný :D ...díky
Odpovědět