Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Folie na okna - e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od KarelOstrava »

Zvažuji nalepení folií na okna - komplet boky + zadní okno e39.
Kámoš je lepí bez demontáže a má na výběr 70, 50, 35, 15 a 5%.
Na zadní bych chtěl 15% propustnost a na boky 50%.
Má někdo podobné na oknech? Jde po setmění něco vidět? Co na to PČR?

Díky...
PITAK

#2 Příspěvek od PITAK »

Aby jsi ofiko prošel na STK a u PČR, tak na přední boční nelze dát nic.
HAMANN

#3 Příspěvek od HAMANN »

Měl jsem na E39 folie s 40% propustností a vidět bylo v poho, naopak to chrání proti sluníčku a nebylo v tom tolik vedro, ale teď dostali policajti ty měřáky na folie a přední musí mít minimálně asi 78% propustnost a docela po tom teď jdou!
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od KarelOstrava »

Mám právě černé kožené sedačky a když na to svítí slunce...
Myslím že propustnost vpředu může být 70% ale nevím to určitě
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

KarelOstrava píše:Mám právě černé kožené sedačky a když na to svítí slunce...
Myslím že propustnost vpředu může být 70% ale nevím to určitě

Áno, 70-75% a to zatmavenie (25-30%) už tam máš z výroby! Dopredu nič nedávaj ak nechceš platiť. Ja som ich mal vpredu tiež, len minimálne zatmavenie (+5% k origo) a lapli ma, našťastie som ich mal polootrhané a bol som práve na ceste pre Skivo na dodatočné odstránenie, tak ma nechali ísť bez pokuty...
d(- -)b
bibikuba

#6 Příspěvek od bibikuba »

co já vím tak ta nalepením folií se snižuje průhlednost skla a to i zevnitř a z vlastní zkušenosti ve výhledu je to třeba za šera nebo ve tmě docela nebezpečný,nicméně folie jsou lepší než pokovený skla co se týká odrážení interieru ve sklech-u pokovených skel za tmy cokoliv světlého v interieru se odráží ve sklech :wink: Za mě je to vzhledově super ale za to okecávání a možná i malér žes někoho za šera přehlédl to nestojí :wink: Nejhorší je že když necháš nalepit jen zadní a boční zadní tak to pak s předníma čirýma moc neladí a neni to prostě ono :D :D
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Velvetek »

Taky záleží jakou značku fólií tam dáš. Je pravda, že zatmavit jen zadek a předek nechat bez je divné/nepěkné. Když dáš hodně tmavé dopředu, tak v dešti a za tmy opravdu uvidíš hůře, hlavně ve zpětných zrcátkách. Mám zatmaveno komplet (zadek opravdu hodně, předek tak akorát - jak se dělalo dříve) a je to prostě o problémy. Mám Bruxsafol a ven vidím normálně, ale zvenku je prostě vidět, že je to tmavé, takže to láká. Ale mám rád v autě soukromí, tak co se dá dělat, no :wink:
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Mám vzadu tiež dosť zatmavené kvôli dcérke (a pri priamom slnku i tak musím vytiahnuť roletky), v noci je to ale kvôli tomu bohužiaľ pri cúvaní skoro nepoužiteľné. Musím si dosť dobre overiť pred cúvaním či tam niečo nie je a "spoliehať sa" na PDC. Akože vidieť von, nie že by to bolo ako plechové dvere na Avii, ale chce to dosť zacvičiť očami :lol: A predok ako som spomínal som už postrhal a mal som najsvetlejšie možné, čo väčšina výrobcov ani nevyrába snáď. Prikladám ilustračnú foto, na kombíku to podľa mňa nevyzerá blbo, ak niesú vpredu fólie...
Přílohy
Fólie ak si dobre pamätám 15% priepustnosť (ale ja si toho nepamätám viac, tak za to neručím :D)
Fólie ak si dobre pamätám 15% priepustnosť (ale ja si toho nepamätám viac, tak za to neručím :D)
887jju3.jpg (87.7 KiB) Zobrazeno 428 x
d(- -)b
Risa525

#9 Příspěvek od Risa525 »

tak pokud jde jen o zahřívání inerieru tak existujou čiré folie které řeší UV
Don

#10 Příspěvek od Don »

to je sice pravda, ale i cira folie snizuje propustnost o cca 5-10%
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
starynovy

#11 Příspěvek od starynovy »

obojí je pravda, ale UV nespusobuje ohřev. Nýbrž stárnutí materiálu, od tepla je tady IR.
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Velvetek »

Hlavní pravda je, že pro většině uživatelů fólií jde hlavně o vzhled, protože to s tím vypadá prostě lépe :D A mohou převézt přes město v autě "kteroukoliv" aniž by s ní vypadali jak ve výkladní skříni :wink:
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od KarelOstrava »

:arrow: SlimShady - není to špatný,ale ten předek přeci jen chybí... :wink:
Jinak jsem rozhodnut,boky 70 a zadek 15% propustnost.
berkelay

#14 Příspěvek od berkelay »

jenže když dáš dopředu fólie se 70% propustností a už z výroby jsou skla ztmavené o 30% tak výsledek bude mít menší propustnost než je povoleno, jak to pak budeš každé dva roky řešit na STK a jak to okecáš u kontrol policie?
Fólie řeším taky, hlavně proto, že už teď vozím i mimino a interiér vyhřátý na 50+ stupňů je na děcka dost a vyfoukat to klimoškou na max hned po nasednutí není taky moc zdravé. Naštěstí mám origo sluneční roletky na zadních dveří a elektrickou na zadním okně, ale i tak to není dostatečné.
Existují tedy nějaké termo fólie které nepropustí IR záření a přitom vůbec sklo neztmaví?
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Som sa pozrel k típkovi čo mi lepil fólie na Subaru, tak som uňho našiel pútač na hlavnej stránke:

Autofólie LLumar s atestem 8SD - tónování skel a autoskel
Tónování autoskel předních bočních dveří (řidič-spolujezdec) je omezeno na min. propustnost 70%. I když jsou autoskla již z výroby tónovaná, lze na převážné většině vozů provést dodatečné tónování autoskel pomocí nové nano autofólie, která odráží značnou část tepla při zachování zákonné propustnosti. Tónování autoskel pomocí této autofólie tak vyhovuje nové vyhlášce, STK, Policii ČR i zákonům EU. Tónování autoskel pomocí autofólie na zadní části vozu již není nijak omezené. Před tónováním autoskel pomocí nano autofólie Vám zdarma autoskla přeměříme zakoupeným přístrojem na měření propustnosti autofólie.

Možno to niekomu pomôže... :)
d(- -)b
Odpovědět