Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 TDS ABS a ASC KO :( prosím o radu
Zdravíčko chlapci vyskytl sem mi fatální problém jedná se o 525TDS rv 97 neska se mi při jízdě rožlo abs a asc tak sem to tipnul a znova nastartoval po pár metrech to zhaslo a všechno bylo ok, no ale asi po ujětí necelého kilometru se to znova rožlo tak sem o5 tipnul motor a o5 nastartoval a nastala zase ta samá situace poradte co stím? je nkde špatný svazek nebo čidlo v prdeli???? v ím akorát že u levého předního kola byl špatný kabel a je spojený čokoládou a je zaizolovaný izolační páskou že by se tam dostala vlhkost? fakt nevím a dost mě to sere denně najezdím docela dost a v těch sračkách je to někdy docela o prdel 

- Risa525
pokud ti nejde rychlost je to zadní čidlo abs....pokud ti jde rychlost je to přední čidlo abs....ted' sem to měnil....v bmw 2500tis v autokelly cca 1500Ditr píše:Zdravíčko chlapci vyskytl sem mi fatální problém jedná se o 525TDS rv 97 neska se mi při jízdě rožlo abs a asc tak sem to tipnul a znova nastartoval po pár metrech to zhaslo a všechno bylo ok, no ale asi po ujětí necelého kilometru se to znova rožlo tak sem o5 tipnul motor a o5 nastartoval a nastala zase ta samá situace poradte co stím? je nkde špatný svazek nebo čidlo v prdeli???? v ím akorát že u levého předního kola byl špatný kabel a je spojený čokoládou a je zaizolovaný izolační páskou že by se tam dostala vlhkost? fakt nevím a dost mě to sere denně najezdím docela dost a v těch sračkách je to někdy docela o prdel
- Risa525
no pokud to jde a nejde tak muže ve spoji kabelu se svazkem....spoj je za podběhem a nebo ta tvá čokoláda,na ní bych se mrknul jako první....kub si moderní vodotěsnej spoj (nevím jak se tomu říká) a pak uvidíšDitr píše:a nemůže tam být někde jenom zkrat vlhkostí??? rychlost jde
mně to nešlo vubec (já měl kabel po proměření ko)
Zdravim.Nechci zakladat nove tema,proto navazuji na tohle.Mam e39 535i,180kw-a uz pres rok mi nejde ABS a DSC.V zime mi po nastartovani kontrolky treba na chvili zhasly,ale po par metrech a seslapnuti brzdy se zase rozsvitili.Cidla jsem vymenil,ale diagnostika porad ukazuje prave predni.Vsude mi rikaji,ze cidlo a jednotka ABS je ok,takze to nejspise bude nekde v kabelazi-no a jak jsem se jich teda zeptal,co s tim,tak na me vsichni zacli delat psi oci
.Neznate nekoho spolehliveho a levneho z Ostravy a okoli,kdo by byl schopny mi to dat zpatky do provozu?

- Risa525
pokud ti to hlásí přední pravé tak hledej tam....třeba je opravdu k.o.bmw750 píše:Zdravim.Nechci zakladat nove tema,proto navazuji na tohle.Mam e39 535i,180kw-a uz pres rok mi nejde ABS a DSC.V zime mi po nastartovani kontrolky treba na chvili zhasly,ale po par metrech a seslapnuti brzdy se zase rozsvitili.Cidla jsem vymenil,ale diagnostika porad ukazuje prave predni.Vsude mi rikaji,ze cidlo a jednotka ABS je ok,takze to nejspise bude nekde v kabelazi-no a jak jsem se jich teda zeptal,co s tim,tak na me vsichni zacli delat psi oci.Neznate nekoho spolehliveho a levneho z Ostravy a okoli,kdo by byl schopny mi to dat zpatky do provozu?
Risa525 píše:pokud ti to hlásí přední pravé tak hledej tam....třeba je opravdu k.o.bmw750 píše:Zdravim.Nechci zakladat nove tema,proto navazuji na tohle.Mam e39 535i,180kw-a uz pres rok mi nejde ABS a DSC.V zime mi po nastartovani kontrolky treba na chvili zhasly,ale po par metrech a seslapnuti brzdy se zase rozsvitili.Cidla jsem vymenil,ale diagnostika porad ukazuje prave predni.Vsude mi rikaji,ze cidlo a jednotka ABS je ok,takze to nejspise bude nekde v kabelazi-no a jak jsem se jich teda zeptal,co s tim,tak na me vsichni zacli delat psi oci.Neznate nekoho spolehliveho a levneho z Ostravy a okoli,kdo by byl schopny mi to dat zpatky do provozu?
zkus jako první to čidlo já sem problém naštěstí vyčešil tu čokoládu sem dal do pryč a dráty sem napájel a zaizoloval smršťovací bužírkou od té doby mám klid