Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 TDS ABS a ASC KO :( prosím o radu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ditr

#1 Příspěvek od Ditr »

Zdravíčko chlapci vyskytl sem mi fatální problém jedná se o 525TDS rv 97 neska se mi při jízdě rožlo abs a asc tak sem to tipnul a znova nastartoval po pár metrech to zhaslo a všechno bylo ok, no ale asi po ujětí necelého kilometru se to znova rožlo tak sem o5 tipnul motor a o5 nastartoval a nastala zase ta samá situace poradte co stím? je nkde špatný svazek nebo čidlo v prdeli???? v ím akorát že u levého předního kola byl špatný kabel a je spojený čokoládou a je zaizolovaný izolační páskou že by se tam dostala vlhkost? fakt nevím a dost mě to sere denně najezdím docela dost a v těch sračkách je to někdy docela o prdel :twisted:
Risa525

#2 Příspěvek od Risa525 »

Ditr píše:Zdravíčko chlapci vyskytl sem mi fatální problém jedná se o 525TDS rv 97 neska se mi při jízdě rožlo abs a asc tak sem to tipnul a znova nastartoval po pár metrech to zhaslo a všechno bylo ok, no ale asi po ujětí necelého kilometru se to znova rožlo tak sem o5 tipnul motor a o5 nastartoval a nastala zase ta samá situace poradte co stím? je nkde špatný svazek nebo čidlo v prdeli???? v ím akorát že u levého předního kola byl špatný kabel a je spojený čokoládou a je zaizolovaný izolační páskou že by se tam dostala vlhkost? fakt nevím a dost mě to sere denně najezdím docela dost a v těch sračkách je to někdy docela o prdel :twisted:
pokud ti nejde rychlost je to zadní čidlo abs....pokud ti jde rychlost je to přední čidlo abs....ted' sem to měnil....v bmw 2500tis v autokelly cca 1500
Ditr

#3 Příspěvek od Ditr »

a nemůže tam být někde jenom zkrat vlhkostí??? rychlost jde
Risa525

#4 Příspěvek od Risa525 »

Ditr píše:a nemůže tam být někde jenom zkrat vlhkostí??? rychlost jde
no pokud to jde a nejde tak muže ve spoji kabelu se svazkem....spoj je za podběhem a nebo ta tvá čokoláda,na ní bych se mrknul jako první....kub si moderní vodotěsnej spoj (nevím jak se tomu říká) a pak uvidíš

mně to nešlo vubec (já měl kabel po proměření ko)
mari

#5 Příspěvek od mari »

jednotka abs
Risa525

#6 Příspěvek od Risa525 »

mari píše:jednotka abs
šel bych cestou nejmenšího odporu-DIAGNOSTIKA
mr_nick
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mr_nick »

taky mi to občas udělalo, když sem jel tak přes 100km/h tak se to rožlo a pak z ničeho nic se to opravilo samo :) ... a zatím celou zimu dobrý
Misanek

#8 Příspěvek od Misanek »

mr_nick píše:taky mi to občas udělalo, když sem jel tak přes 100km/h tak se to rožlo a pak z ničeho nic se to opravilo samo :) ... a zatím celou zimu dobrý
Tak toto bych dával za vinu fakt čidlu. Mně se takto projevovalo vadné čidlo abs na E28
bmw750

#9 Příspěvek od bmw750 »

Zdravim.Nechci zakladat nove tema,proto navazuji na tohle.Mam e39 535i,180kw-a uz pres rok mi nejde ABS a DSC.V zime mi po nastartovani kontrolky treba na chvili zhasly,ale po par metrech a seslapnuti brzdy se zase rozsvitili.Cidla jsem vymenil,ale diagnostika porad ukazuje prave predni.Vsude mi rikaji,ze cidlo a jednotka ABS je ok,takze to nejspise bude nekde v kabelazi-no a jak jsem se jich teda zeptal,co s tim,tak na me vsichni zacli delat psi oci :roll: .Neznate nekoho spolehliveho a levneho z Ostravy a okoli,kdo by byl schopny mi to dat zpatky do provozu?
Risa525

#10 Příspěvek od Risa525 »

bmw750 píše:Zdravim.Nechci zakladat nove tema,proto navazuji na tohle.Mam e39 535i,180kw-a uz pres rok mi nejde ABS a DSC.V zime mi po nastartovani kontrolky treba na chvili zhasly,ale po par metrech a seslapnuti brzdy se zase rozsvitili.Cidla jsem vymenil,ale diagnostika porad ukazuje prave predni.Vsude mi rikaji,ze cidlo a jednotka ABS je ok,takze to nejspise bude nekde v kabelazi-no a jak jsem se jich teda zeptal,co s tim,tak na me vsichni zacli delat psi oci :roll: .Neznate nekoho spolehliveho a levneho z Ostravy a okoli,kdo by byl schopny mi to dat zpatky do provozu?
pokud ti to hlásí přední pravé tak hledej tam....třeba je opravdu k.o.
Ditr

#11 Příspěvek od Ditr »

Risa525 píše:
bmw750 píše:Zdravim.Nechci zakladat nove tema,proto navazuji na tohle.Mam e39 535i,180kw-a uz pres rok mi nejde ABS a DSC.V zime mi po nastartovani kontrolky treba na chvili zhasly,ale po par metrech a seslapnuti brzdy se zase rozsvitili.Cidla jsem vymenil,ale diagnostika porad ukazuje prave predni.Vsude mi rikaji,ze cidlo a jednotka ABS je ok,takze to nejspise bude nekde v kabelazi-no a jak jsem se jich teda zeptal,co s tim,tak na me vsichni zacli delat psi oci :roll: .Neznate nekoho spolehliveho a levneho z Ostravy a okoli,kdo by byl schopny mi to dat zpatky do provozu?
pokud ti to hlásí přední pravé tak hledej tam....třeba je opravdu k.o.

zkus jako první to čidlo já sem problém naštěstí vyčešil tu čokoládu sem dal do pryč a dráty sem napájel a zaizoloval smršťovací bužírkou od té doby mám klid
Odpovědět