Ahoj,
dnes ráno jsem sedl do auta a nechtělo naskočit....baterkou to určitě není, je úplně nová a ještě záhadou pro mě je, že jsem noc před tím asi v -11*C nastartoval a ráno v 8 už ne.... točí, kouří se z něj a nechytne... je tam někde pojistka žhavení? Že by žhavičky odešli přes noc? Děkuju za odpovědi....
rooc píše:mohla ti někde přimrznout nafta pokud jsi natankoval nějakou sračku
to si nemyslím... zkoušel jsem pod palivovým filtrem odšroubovat zátku abych zkusil jestli nafta proteče....a měl jsem celou ruku od nafty takže nafta asi nezamrzla
Mam taky TDs E39 a stalo se mi dneska to samy... Doufam, ze to teda bude zamrzlou naftou, ale rikali, ze tam mam cucky. takze vymena filtru, dotankovat a aditiva. A melo by to byt ok.Doufam...
ted tam mam nejakejch 15 litru....ale narazil jsem na vec ktera me zarazila a mozna potvrdí, tu zamrzlou naftu nekde pred filtrem.... nejprve jsem zkusil, jak jsem tady nekde četl jestli vubec jde proud ke zhavickam, zkusil jsem dve a u obou se zarovka rosvitila... a potom me napadlo jeste zkusit oddelat hadicku, která vede s naft.filtru k motoru a protocit motor....a nevystříkla ani kapka...to je asi špatně,ne?
VildaCZ píše:ted tam mam nejakejch 15 litru....ale narazil jsem na vec ktera me zarazila a mozna potvrdí, tu zamrzlou naftu nekde pred filtrem.... nejprve jsem zkusil, jak jsem tady nekde četl jestli vubec jde proud ke zhavickam, zkusil jsem dve a u obou se zarovka rosvitila... a potom me napadlo jeste zkusit oddelat hadicku, která vede s naft.filtru k motoru a protocit motor....a nevystříkla ani kapka...to je asi špatně,ne?
Kdybys sis pročetl thed, na který jsem ti dal odkaz, tak bys došel k řešení.
VildaCZ píše:ted tam mam nejakejch 15 litru....ale narazil jsem na vec ktera me zarazila a mozna potvrdí, tu zamrzlou naftu nekde pred filtrem.... nejprve jsem zkusil, jak jsem tady nekde četl jestli vubec jde proud ke zhavickam, zkusil jsem dve a u obou se zarovka rosvitila... a potom me napadlo jeste zkusit oddelat hadicku, která vede s naft.filtru k motoru a protocit motor....a nevystříkla ani kapka...to je asi špatně,ne?
Kdybys sis pročetl thed, na který jsem ti dal odkaz, tak bys došel k řešení.
tak jsem si podrobně přečetl výše uvedenou debatu a snad to bude případ zamrzlého čerpadla..... jenom nevím kde to nechám zahřát
Carpadian píše:Pokud nemáš přísun elektriky nebo vytápěný prostor, tak leda půjčit někde plynový ohřívač na bombu.
A i tak se to může ukázat, jako krátkodobé řešení.
Zkusil jsem prohřát pořádně horkou vodou filtr...trochu odpustit s odkalovače a natčit to,,,škytá...z výfuku jdou obláčky...malinký...ale pořád nic...a hlavně už se mi pomalu ale jistě vybíjí baterka
no včera jsem to vyřešil roztažením...i když to není uplně nejlepší způsob a potom , když jsem to chcípnul...tak jak už byl zahřátej tak nastartoval v pohodičce....potom jsem ho odstavil a šel jsem to zkusit zase o tři čtyři hodinky později a a a a NIC