Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39 - teče vysokotlaké čerpadlo

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
IvanV

#1 Příspěvek od IvanV »

Ahojte, kamarád má problém s e39 530D 142kW, teče mu vysokotlaké čerpadlo. Jestli má někdo zkušenosti s opravou, popřípadě kontakt na někoho kdo má zkušenosti s opravou nebo jen rozkres čerpadla.
Díky
bibikuba

#2 Příspěvek od bibikuba »

jsem se radoval že tu bude nějaká rada či řešení a nic-opráším teda tohle téma,taky mi teče vysokotlaké pod vrchním víčkem-řešil někdo tenhle problém ?Zajímá mě jak je to s demontáží čerpadla popř.nějaké doporučení,hádám na přetěsnění čerpadla..Mám 530d 135kw-krom delších startů to jezdilo normálně ale po sundání sání-oprava vody-koukám čerpadlo teče pod vrchní zátkou :(
Foli

#3 Příspěvek od Foli »

Jakmile začne téct vysokotlak, tak přetěsnění jde udělat, ale toto je většinou signál, že čerpadlo není na tom už nejlépe a brzo bude potřeba repas nebo jiné čerpadlo.
cmelak
Klubové ID: 2687

#4 Příspěvek od cmelak »

Taky jsem měl dlouhý starty kvůli VTČ, vyměnil jsem ho za čerpadlo který má nalítáno o 100 tis míň a zatím dobrý, 25 tis za nový fakt dávat nebudu :D
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Eks
Klubové ID: 1372

#5 Příspěvek od Eks »

BMW E39 530d
Taky mi teklo, a teď samo od sebe zase přestalo. Mě to ale chytá i v těchto mrazech na otočku a motor běží klidně, žádné houpání, kouření či něco jiného. Na vyndání čerpadla potřebuješ přípravek, taky jsem se poptával tady na foru, ale zatím nic. Vlastně ho potřebuješ i na zafixování rozvodového kola čerpadla, aby ti nespadnul řetěž. Potřebuji zjistit jen průměry závitů. Ten největší je M40x1,5 na průměru středového šroubu nezáleží, ale chybí mi průměr závitu na rozvodovém kole. Přetěsnění čerpadla u Křížků potom stojí cca 3 500Kč.
Čus
Přílohy
přípravek BMW čerpadlo.jpg
přípravek BMW čerpadlo.jpg (28.89 KiB) Zobrazeno 699 x
bibikuba

#6 Příspěvek od bibikuba »

jj,Křížka co opravuje čerpadla znám-jde o to jestli má cenu to čerpadlo opravovat..Hlavně asi sehnat ten přípravek na demontáž čerpadla..Vyndat bez toho přípravku nejde?Nechce se mi zas nandavat sání a vézt to někam do servisu..
ardo

#7 Příspěvek od ardo »

čerpadlo jde ven i bez přípravku,žádnej řetěz nespadne
Eks

#8 Příspěvek od Eks »

Ještě jsem to čerpadlo nevyndaval a tak jsem rád za info, že řetěz a to kolo nemůže někam spadnout. Máš to z vlastní zkušenosti nebo to říkali kamoši. Jak jsi sundal to kolo z kuželu, doufán že ne kladivem.
Hoj

přípravek pro montáž vstřikovacích čerpadel BMW
http://www.dovavanik.cz/Automobilove-na ... ml?list=90
ardo

#9 Příspěvek od ardo »

Mám to z vlastní zkušenosti neboj :wink:
cmelak

#10 Příspěvek od cmelak »

To samotný čerpadlo s kuželem jde normálně vytáhnout z toho ozubenýho kola bez mlácení, jen je špatnej přístup k těm šroubům co drží čerpadlo k motoru, hlavně spodní šroub..
bibikuba

#11 Příspěvek od bibikuba »

házel jsem na to oko a nic moc teda :? nevim jestli maj tyhle motory všechny výměník ale řekl bych že tam docela vadí stejně tak jako ten držák olejového filtru..asi budu pokoušet štěstí a ještě budu drandit s tekoucím-vůbec se mi do toho nechce :( každopádně je to asi častej problém-mám 240 tisíc a čerpadlo je označené tak hádám že venku už bylo..
cmelak

#12 Příspěvek od cmelak »

Tak jestli se ti do toho fakt nechce tak si to nech udělat třeba u Snejka v Kunraticích, ten prej těhle čerpadel už vyměnil celkem dost takže by mu to ani nemuselo moc dlouho trvat :) Mě to trvalo dohromady asi čtyři hodiny než jsem to vyndal a zase namontoval :lol: Celkem boleli záda :D
bibikuba

#13 Příspěvek od bibikuba »

cmelak píše:Tak jestli se ti do toho fakt nechce tak si to nech udělat třeba u Snejka v Kunraticích, ten prej těhle čerpadel už vyměnil celkem dost takže by mu to ani nemuselo moc dlouho trvat :) Mě to trvalo dohromady asi čtyři hodiny než jsem to vyndal a zase namontoval :lol: Celkem boleli záda :D
no jo,ten je ale furt zabetonovanej :D :D ale písnu mu,estli náhodou nemá náladu na jedno čerpadlo :D jenže když jiný nemám tak mi demontáž moc nepomůže,musel bych ho pak nechat udělat a jezdit jako pako tam a zpět-leda sehnat jiný ale může to bejt to samo..
cmelak

#14 Příspěvek od cmelak »

Psát mu nemá smysl, to už jsem taky párkrát zkoušel, jedině volat.

Čerpadlo si sežeň z nějakého servisovaného auta, já ho sehnal za trojku a jezdím na něj do teď :wink:
bibikuba

#15 Příspěvek od bibikuba »

cmelak píše:Psát mu nemá smysl, to už jsem taky párkrát zkoušel, jedině volat.

Čerpadlo si sežeň z nějakého servisovaného auta, já ho sehnal za trojku a jezdím na něj do teď :wink:
to moje je servisovaný a teče :o dokonce i žhavky jsem vyndal :D :D zatím budu asi jezdit...je jen jeden typ toho čerpadla nebo víc druhů??
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Snejk »

vsak ja mam i ten pripravek...
Eks

#17 Příspěvek od Eks »

A nedokázal bys nám sem hodit náčrt s rozměrama? Vím, že bys to určitě dokázal. Docela rád bych i přijel, potřeboval bych poradit s diagnostikou.
Makám v Praze. Zd.
bibikuba

#18 Příspěvek od bibikuba »

nějak se nemůžu rozhodnout co s tekoucím čerpadlem-zvláštní je že auto normálně jezdí-pravda je že cca 3-4 sekundy točí než chytne ale jinak OK bez problému.To čerpadlo je z nějakého zvláštního materialu,když ho otřu je za moment zas orosený ale vypadá že únik pod víčkem asi bude..Nechce se mi to zbytečně rozebírat a je teda možný že to normál jezdí a protíká to pod víčkama??Myslel jsem že když tam bude únik nepůjde to natočit..nebo se to bude zavzdušnovat-což nedělá.
Andre2

#19 Příspěvek od Andre2 »

Taky mě to čeká...
Jak sundat matici na hřídeli? Musí se nějak sundávat prsa motoru, nebo je tam záslepka?
signum

#20 Příspěvek od signum »

Je tam záslepka na imbus
Odpovědět