No jestli to ma stejnej majitel jako pred 4 -lety, tak bych tam nedal ani kolo....
V Holesovicich vedle HC Sparty je Hotel a pod nim jsou takove garaze a v nich delaji kluci pouze automaty. Jsou v pohode. Poslu ti tel kdyz budes chtit...
No jestli to ma stejnej majitel jako pred 4 -lety, tak bych tam nedal ani kolo.... V Holesovicich vedle HC Sparty je Hotel a pod nim jsou takove garaze a v nich delaji kluci pouze automaty. Jsou v pohode. Poslu ti tel kdyz budes chtit...
Do převodovky se určitě 13,5L oleje nevejde (záleží samozřejmě co je to za převodovku). Vleze se tam kolem 8 litrů možná míň podle typu. Zbylé množství je na průplac měniče.
Mimochodem v návodu E39 je psáno, že náplň v atomatu je celoživotní. Počítá se však s tím, že životnost převodovky je 150 tis. Km. Takže pokud někdo chce prodloužit životnost, měl by měnit u staršího auta po 40 tis. Km.
Teď se tady o tom mluví ... Úplně prázdná a prázdný měnič cca 13l (podle typu), pouze ve vaně + filtru (jen výměna) cca 6l a pokud děláš průplach tak záleží kolikrát. Vlastní zkušenost s ZF 5HP24. Osobně jsem žádnej průplach nedělal a za nějakejch 40-50tis to vyleju znova. Stejně ten olej trpí jako zvíře.
Právě řeším s mechanikem, co je to přesně za typ převodovky!? Podle toho musíme vybrat ten správný olej..je to ten typ ZF 5HP24(dle vinu by to mělo být ono) nebo ta druhá 5HP30?díky
akorát taková výměna nemá zamák smyl, když v hydroměniči nechaj starej olej a do toho lisknou novej, musí tam poodpojovat pár hadiček aa auto nahodit aby to vyteklo i z měniče..pak to má větší smysl měnit, než to udělat napůl
Výměna oleje v převodovce se zdařila vč.filtru a samo o sobě to řadí lépe, jen při ráznějším přidání plynu trochu škube a sem tam i pěkně kopne nevíte někdo, v čem by mohl být problém??
Ahoj, chci si vyměnit olej, a čtu tady o měniči, vypustit, že jsou v něm nečistoty, ten olej běhá dokola ne? Přes filtr, takže největší svinstvo by asi mělo být tam. Pokud olej jen vypustim a doleju novym, tak se mi jen smíchá s tím starým ne. Pokud je v měniči bordel, kterej tam drží a nevyplave za běhu, tak podle mě nevyplave ani potom. To by se asi musel dlouho vyplachovat. TZN že já tam ted dam novej, budu jezdit tím propláchnu měnič a pak vyměnim dřív, protože nevim kdo a kdy ho měnil naposledy.
já nevím jak u bmw ale mě na mercedesu měnili olej tak, že podtlakem.., nebo jak vypustili i měnič..prostě tam nalili zvrchu olej...odpojili 2 hadice natočil se motor a včechen špinavej olej vytekl ven jak začal téct novej bylo to znamení že i v hydroměniči je ojel novej..., ale je fakt že já to jezdil ze severní moravy servisovat až do nehvizd u pha.., protože tam je fakt frajer co tomu rozumí...jiní mi tvrdili, že se do té převodovky vtláčí olej zespod a podobné nesmysly....prostě si dej bacha komu to dáš a jestli tomu fakt rozumí
je teda nějakej fígl jak prolejt i hydroměnič? Koukal jsem na video na youtube. Nasadil hadičky nastartoval a čekal až poteče čistej olej. Ale nebyl to baworák.