Tak jsem si koupil E60 a e39 musí pryč a když jsem se tak rozhodl tak e39 najednou nejede. Začalo to když jsem jel z Hradce kde jsem koupil E60 po pár KM to nešlo přes 3500 otáček pak 3000,2500 a nakonec přes 2000 ale domů jsem dojel zaparkoval a po 2 dnech jsem s tím chtěl jet a konec.Nejde už ani natočit. Mohl by to být třeba zasranej pal.filtr ?? Mám na něm najeto 40 000km. Vždy když jsem dosáhl těch otáček tak to začalo vynechávat a škubat.
A není jednodušší zajet k někomu na diagnostiku a změřit tlak čerpadel, jak pod řidičem tak vysokotlaký? Určitě bych to udělal než vyměníš zbytečně milion věcí.
No já si osobně myslím že je to čerpadlo pod řidičem.Ono totiž v poslední době začalo dost hučet.Úplně mi to vibrovalo do noh. Ale v servise mi dnes stihly sdělit že je to prý vysokotlak čerpadlo a už mi nabízejí nějaký repas za 30 000kč.
Rekli mi, že ten vysokotlak má malý tlak nebo co tak proto mi tvrdí že je v čudu. Mám možnost mít půjčené to čerpadlo pod řidičem a tam jsem jim řekl aby ho zkusily vyměnit abych věděl že je to opravdu ten vysokotlak a oni nechcou že prý nebudou experimentovat že je to 100pro vysokotlak ale já tomu nevěřím.V poslední době to čerpadlo vážně šíleně hučelo už při otočeném klíči a teď už není slyšet nic! Prostě melou stále tu svoji písničku o vysokotlaku a že mám sehnat druhé nebo mi ho sehnali za 8 000 oni a že ho pouze vymění kus za kus.Že prej je na tu výměnu potřeba nějaký přípravek který nemají a musí si ho někde půjčit a proto ho musí rychle vrátit tak proto to musí proběhnout rychle a na experimenty není čas.
vyměn to čerpadlo pod podlahou řidiče,to zvládněš za pár minut sám.bude to tím.to vysokotlaké čerpadlo nemá tlak protože na vstupu není tlak z toho podávacího čerpadla,je tam ventil a bez tlaku z podávačky to prostě neotevře.
no pokud na tebe dělaj ksichty, že jim nevěříš tak bych tam ani nejezdil,není problém něco zkurvit a pak říct já vám to říkal pane, že to tím není a vyměnit ti pak ten vysokotlak, zastrčit štekr a bude to opravené.
několik e39 jak 135 a 142 kW sem s tímhle problémem opravoval, většinou to bylo čerpadlem pod řidičem! jednou čerpadlo tlačilo dost ale nebyl tlak, bylo to snímačem na palivovém filtru a jednou bylo čerpadlo v nádrži v háji a pokud nebylo víc než 15l v nádrži, tak čerpadlo pod řidičem bralo vzduch a nemělo to zase tlak.....
asi tak.