Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 2005 upgrade software radia k prehravani mp3

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Miguel

#21 Příspěvek od Miguel »

robosek píše:V BMW se rádi zbavují odpovědnosti za update software, mám stejnou zkušenost.

Mimochodem mé auto (06/2005) bylo již s podporou mp3 formátu (rádio Business s navi).

Však oni vědí proč :lol:
abernolak

#22 Příspěvek od abernolak »

jj vedi ze nevedi co s tim...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Snejk »

oni vedi moc dobre co s tim, ale nevi co delat s majitelem ktery tam pak lita jak certik z krabicky kdyz mu daji fakturu za 90 000 ze museli vymenit radio, budiky, a modul zadniho sloupku a kdejaky hovna...
oni vedi jak to spravit, proste se tam daji moduly nove, ono jim by to bylo uplne fuk, ale bohuzel lidi to nezaplati... takze to je jednoduche.. na vlastni riziko... mas mit auto v zaruce nebo neotravovat :lol:
airbone

#24 Příspěvek od airbone »

:lol: to je fakt sranda. Zaujimalo by ma ako je to oficialne a co nato bmw. Ci je to tak vsade alebo len u nas v bananovych republikach... Pretoze auto sa updatuje pri roznych inych opravach, napriklad po vymene RJ motora a za roznych inych okolnosti, tak potom kto zato berie zodpovednost.?
Miguel

#25 Příspěvek od Miguel »

Vesměs se to týká hlavně aut s CCC a starým firmware, protože ty maj tendenci padat (oprava=výměna CCC). Standartně pokud se auto opravdu nezačíná srát po stránce SW tak na to radši servis nešahá (a to i v německu) a když jo tak na odpovědnost zákazníka.
I když je to nepochopitelné a myslim si, že po technické stránce řešitelné tak se tím nikdo zabívat nechce (v záruce už to není tak co). Takovej z toho mam pocit já.
airbone

#26 Příspěvek od airbone »

jj, pokial viem jedna sa hlavne o CCC jednotku. Bohvie preco je taka nestabilna..... Cudujem sa vsak ze nikto sa este nezacal zaoberat ich opravami. Nemam tusenia ktory eprom flash tam padne, ale co vymenit ho pripadne nahrat do neho prislusny software cez programator?????
kto vlastne vyraba tie CCC, myslim ze VDO-SIEMENS???
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Snejk »

pri programovani jsou ttaky strasne nestabilni budiky
airbone

#28 Příspěvek od airbone »

moze byt....
inac ak niekto mal nestastie, mam nove budiky pre e60 benzin LCI skladom, nekodovane :)
airbone

#29 Příspěvek od airbone »

update:

Dnes som chcel skumat ci rozbeham mp3 na svojom vrakovisku, ale neni potreba.... Strcil som DVD s mp3 do mechaniky a na moje pocudovanie mp3 funguju ako das......
Pre zaujimavost, je to e60 8/2003 s malou navi BUSINESS (mala obrazovka) (M-ASK).
Doteraz som o tom ani nevedel a nikdy tam mp3 ani nepchal.....
No ale bude to tym ze auto ma updatovany software asi pred rokom. Bude to asi verzia 2.39 alebo 2.40.
Tak suma-sumarum>
Cize definitivne ak je v aute navi business, tak mp3 funguju po updatovani softu (neviem od akej verzie to slape). U aut s malym displejom bez navi funkcia mp3 podla mojich info nejde rozbehat.U CCC to musi ist tiez po updatovani softu, ale u urcitych modelov je treba dodatocne nakodovat mp3 funkciu cez diagnostiku. Kedze auto vam updatuju v sucastnosti najnovsim softom verzie 42 (ktora je aktualna a posledna), tak neni mozne to spravit cez SSS Progman, ktory je verzia v32. Je nutne to spravit u BMW cez ISTA-P, resp. u takych ktori vedia pouzivat NCS a maju ho updatovany subormi z ISTA-P na 42, mozu skusit pridat +KMP3 do VO a nakodovat cele auto a pripadne este treba cez NCS nastavit funkciu mp3 na full.

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
pindour
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od pindour »

Nevím jak je to u businessu (m-ask), ale u CCC, jde do systému nakódovat navigace ikdyž jí to nemá. Takže předpokládám, že u businessu to bude stejné.

Kódoval jsem už 3 CCC na MP3 a všechny fungovali 2x rok 2005 a 1x 2007.
Pokud někdo umí dobře s NCS tak stačí v jednotce "Cappl" (CCC) najít "mp3_ccc" a změnit z "nicht_aktiv" na "full".
Stejně jako se odkódovávají pásy a další kraviny.
airbone

#31 Příspěvek od airbone »

pindour píše:Nevím jak je to u businessu (m-ask), ale u CCC, jde do systému nakódovat navigace ikdyž jí to nemá. Takže předpokládám, že u businessu to bude stejné.

Kódoval jsem už 3 CCC na MP3 a všechny fungovali 2x rok 2005 a 1x 2007.
Pokud někdo umí dobře s NCS tak stačí v jednotce "Cappl" (CCC) najít "mp3_ccc" a změnit z "nicht_aktiv" na "full".
Stejně jako se odkódovávají pásy a další kraviny.

Napriklad dnes som sa kukal, ale ziadny +KMP3 vo VO nemam, ale ja mam MASK. To je vsak OT.
Nevedel som ze su aj CCC bez navigacie ??

Je mozne ze si mal pri aktivacii stastie, pretoze auta si mal novsie ako 03/2005. U nich staci nakodovat funkciu mp3 a funguje pravdepodobne v tom case uz to podporoval software.
No ak by si mal starsiu e60 ako 03/2005, musel by sa na nej spravit update na prislusny I-LEVEL ktory prisluchal 03/2005 alebo vyssi, inac by ti aktivacia mp3 nepomohla. Teda moj nazor a podla toho dokumentu co niekto dal link http://www.bimmernav.com/pdf/mp3info.pdf to asi aj tak bude.
pindour
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od pindour »

jj, ccc i m-ask existujou i bez navigace.
ve VO je to nakódovaný na tvrdo, ale když se to nakóduje jen v tý daný jednotce, taxe to může při delší odstávce baterie resetovat na základ a k tomu právě slouží VO.
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od bbeavis »

Je tady nekdo ze zapadnich cech popripade aspon praha kdo to delal? Nebo je to vsechno ostrava brno morava vysocina?

Rad obetuji sve radio pro nakodovani tech mp3. A pak nekdo kdo funguje treba o viknedech a po vecerech? Auto k praci potrebuji bouzel skoro porad.
dragunov87

#34 Příspěvek od dragunov87 »

cau panove,
namontoval so msi Dension gateway 500 ale ccc mi ho bohuzial nebere. potreboval by som nakodovat mp3 aby to fungovalo. kdo mi to urobi? (najlepsie okoloe Brna, BA, Trnava. Som zo Skalice.

jo ma mam e61 3/2005 profi navi
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od bbeavis »

dragunov87 píše:cau panove,
namontoval so msi Dension gateway 500 ale ccc mi ho bohuzial nebere. potreboval by som nakodovat mp3 aby to fungovalo. kdo mi to urobi? (najlepsie okoloe Brna, BA, Trnava. Som zo Skalice.

jo ma mam e61 3/2005 profi navi

Nevim zda uz ti to nekdo nerozchodil ale pokud ne a chces to aspon v zakladni verzi tak si nastav ty DIP switche tak jak to ma mit e65. Pak budes moct aspon prepinat na dalsi pisen.
dragunov87

#36 Příspěvek od dragunov87 »

este to nemam rozchodene. vyskusam to ci to funguje. diky za radu
dragunov87

#37 Příspěvek od dragunov87 »

takze ani to nefunguje. CD1 - CD6 nie su vobec vysvietene na bielo a ani to nejde zvolit :(
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od bbeavis »

Tak jsem v jednotce cappl zmenil mp3_ccc na full a cd i dvd mi mp3 prekousne.

Ale jak to donutit jeste Changer? Je potreba nahrat novjejsi soft do radia?
mam brezen 2005
dragunov87

#39 Příspěvek od dragunov87 »

a kdo ti to robil?
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od bbeavis »

Ja pomoci NCS expert. Bouzel proste tady na zapade neznam nikoho kdo by to bezne delal a umel.
Odpovědět