Me to dela taky a asi nejsme sami.Dosty87 píše:Zdravím všechny, potřebuji poradit ohledně převodovky Steptronic...mám po výměně filtru a oleje...převodovka řadí pěkně, hladce...ale tedka se mi stalo, že když jedu na 5tku při stovce, a lehce přidávám plyn..tak jakoby něco v převodovce drhlo, dělá to v otáčkách 1900-2200ot..a paj je vše v pořádku...Jednoznačně to je předovoka, páč mi v těch otáčkách rezonuje také šajtr páka .... úplně se bojím...a hlavně mi příjde divné, že to dlá jen na 5tku a daných otáčkách...Máte někdo zkušenostiiii??? -POMOOOOC
Tohle je bezne v pripadech kdy se vymena na oleje delala prilis pozde (o cemz svedci i ty zminovane spony). Olej je potreba vymenit predtim nez se zasvini, pri vymene jiz zasvineneho oleje se jenom to svinstvo dostane kam nema a nasledne uz nezbyva nez ta repase. To je duvod pro na vymenu oleje v automatu neni rezerva, nikdy neni jasne zdali to dopadne dobre.Dosty87 píše:Zdravím všechny, potřebuji poradit ohledně převodovky Steptronic...mám po výměně filtru a oleje...převodovka řadí pěkně, hladce...ale tedka se mi stalo, že když jedu na 5tku při stovce, a lehce přidávám plyn..tak jakoby něco v převodovce drhlo, dělá to v otáčkách 1900-2200ot..a paj je vše v pořádku...Jednoznačně to je předovoka, páč mi v těch otáčkách rezonuje také šajtr páka .... úplně se bojím...a hlavně mi příjde divné, že to dlá jen na 5tku a daných otáčkách...Máte někdo zkušenostiiii??? -POMOOOOC
Mas pravdu, ze nazory jsou ruzne, zalezi hodne i na prevodovce. Nekteri majitele citlivejsich automatu* meni olej treba i kazdych sedesat tisic v blahove vire, ze to z toho srotu co maji v aute udela spolehlivou prevodovku.scooter_x píše:A kdy je tedy optimální ten olej vyměnit? Mám auto rv 2007, najeto 105tkm, prokazatelně pravé. Převodovka (Steptronic ZF) naprosto bez problémů a závad. Časem s výměnou oleje v převodovce počítám, ale někdo říká 200tkm, někdo 150tkm, někdo 100tkm, někdo nikdy.