při nastartování a asi po minutě se jak kdyby auto hodilo do nouzovího režimu a nechce jet,když vypnu motor nastartuju tak to samí chvilku jede normálně a pak opět bez výkonu jak kdyby se to dusilo když tomu vytnu za jízdy tak to škube jak kdybych měl narvanej někde brambor cp s tím?lambdy jsem objednal noví ale po odpojení lambd žádná změna a snímač na klice jsem vyměnil ještě jsem zapoměl váhu vzduchu dal jsem z jiného auta co jede a taky žádfná změna,že by ucpané katy????
Ucpane katy se vetsinou projevi uplne hned anebo az po poradnem zahrati. Spis to bude mit souvistlost s tim jak motor prechazi do rezimu kdy zacina vnimat lambdasondy, tzn. monitoruje skutecny stav spalovani.
Poradne zdiagnostikovat pricinu viz. moje posledni prispevky. Naslepo nic nekupuj pokud uz nemas hromadu 100% funkcnich dilu za zadkem na vymenu, nasypes do toho a stejne to pravdepodobne nebude ve finale ok.
lambdy byly právě KO na diagnostice tak proto jsem je objednal tak snad to bude celá závada a mám naštěstí z čeho měnit kamarád má spousty dílů takže odskouším vše pokud to nepomůže
Jestli to nebude lambdama tak zkus dát druhé svíčky mohla některá odejít.Řešil jsem dá se říct stejný problém.Auto chvílí jelo supr a z toho se najednou začalo dusit a škubat.
Tohle mi dělá E46 320i , mám tuchu na ten kat , ale zatím jsem to ne¨dělal.
Jak je studené ráno, jede tak na 90% dobře, jakmile se dostanu na normální teplotu, nedá se s tím jet, diagnostika nic neukazuje podotýkám!
Napiš pak, zajímá mě to.
Dneska noví lambdy a auto K.O.ani jsem nevyjel kopeček udušený na max z motor se zahřál jak blázen ráno jdu řezat katy ven tak doufám že to bude tím nejede to ale studeny to jelo chvilku jak se to zahřálo tak konec
pindak1 píše:Jestli to nebude lambdama tak zkus dát druhé svíčky mohla některá odejít.Řešil jsem dá se říct stejný problém.Auto chvílí jelo supr a z toho se najednou začalo dusit a škubat.
Na volnoběh motor krásně ševelí jen jak se přidaj otáčky tak je konečná takže svíčky určitě vpohodě
Minulej týden jsem zůstal stát...dusil se mi motor - bylo cítit, že se nemůže ,,nadechnout" - volnoběh docela držel, ale jakmile jsem se dotkl plynu, okamžitě se začal dusit až chcípnul a nešel nastartovat ani po vychladnutí.
Následoval odtah a pár pokusů o nastartování. Pak jsem sundal výfuk a zjistil jsem, že mám zase ucpaný katy... (univerzál). Prošťouchl jsem je ocelovou tyčí a zkusil jsem nastartovat. Motor chytl krásně a vyflusal ten bordel z katů. Od té doby ok:)
Třeba to bude ono
edit: zapomněl jsem napsat, že se jedná o 54Oi e39
Mel jsem podobny problem a auto mi stalo skoro mesic nez na to prisli-diagnostika taky nic neukazala-bylo to palivove cerpadlo-mam sice 535i-u ktereho to cerpadlo ma pry davat 3,5 atm a jak ho zmerili,tak davalo 1,5atm-takze v nizkych otackach to ani tak neblblo,ale jak jsem trosku pridal,tak se to dusilo(o slabsich kopcich ani nemluvim-ti zamnou se museli smat )
bmw750 píše:Mel jsem podobny problem a auto mi stalo skoro mesic nez na to prisli-diagnostika taky nic neukazala-bylo to palivove cerpadlo-mam sice 535i-u ktereho to cerpadlo ma pry davat 3,5 atm a jak ho zmerili,tak davalo 1,5atm-takze v nizkych otackach to ani tak neblblo,ale jak jsem trosku pridal,tak se to dusilo(o slabsich kopcich ani nemluvim-ti zamnou se museli smat )
To ale neni nic co by se diagnostikou nedalo celkem rychle zjistit, vzdyt to jelo tim padem porad na chudou smes. Jenom je potreba se poradne divat i jinde nez jen do registru zapsanych chyb.
u mě ucpaný kat probíhal tak, že najednou při dlouhé cestě auto přestávalo táhnout až jsem nakonec nevyjel kopec, naštěstí jsem měl za sebou vozík a po vyháknutí jsem ještě dokázal vyjet, po schládnutí se to chovalo trochu líp, ale pořád bez výkonu, volnoběh byl v pohodě od 1500 otáček motor mrtvý a nenechal se vytočit
jinak zkus prvně povolit výfuk za svodama, aby jsi opravdu ověřil neprůchodnost výfuku, než vemeš flexu, ale neurvi ty šroubky, půjde to hodně těžce, ale stačí povolit a výfuk potáhnout trochu níž a pokud půjde zase dobře, tak pak řezej stojí to za to už jen kvůli tomu zvuku motoru pouze na svodech http://www.youtube.com/watch?v=3SMJpT6gKv0
Bratn píše:u mě ucpaný kat probíhal tak, že najednou při dlouhé cestě auto přestávalo táhnout až jsem nakonec nevyjel kopec, naštěstí jsem měl za sebou vozík a po vyháknutí jsem ještě dokázal vyjet, po schládnutí se to chovalo trochu líp, ale pořád bez výkonu, volnoběh byl v pohodě od 1500 otáček motor mrtvý a nenechal se vytočit
jinak zkus prvně povolit výfuk za svodama, aby jsi opravdu ověřil neprůchodnost výfuku, než vemeš flexu, ale neurvi ty šroubky, půjde to hodně těžce, ale stačí povolit a výfuk potáhnout trochu níž a pokud půjde zase dobře, tak pak řezej stojí to za to už jen kvůli tomu zvuku motoru pouze na svodech http://www.youtube.com/watch?v=3SMJpT6gKv0
no jsem pevně rozhodnut je dát pryč jsou tam k ničemu a svou funkci už neplní ,přece jenom je to vůz staršího vydání